Uh, sve ovo za moskva kore iscitah i sve sam to iskusila na svojim ledjima, rukama, zivcima, a takodje i moji ukucani, posebno ovaj dio sa zivcima

Potpisujem Dacu_011, inace ja mutim po 2 kore odjednom (jos se nisam snasla za neki dobar mixer, ali to sad nema veze) i tako isto, podmazem dobro i pobrasnim plehice i pecem na skoro maximumu, znaci 200-250C jer ono 180C nije bas mjerodavno kod moje rerne, a i ovako sam sigurna da su fino ispecene. Jeste, sa njima je dosta veci problem nego sa milka (po Kokinom receptu) a kod Zoje je sve extra. I da, kad mutim 2 kore odjednom, onda umjesto 2 kasike, stavim 3 kasike brasna, cini mi se da mi je tako bolje jer problem tih kora je sto su nenormalno ljepljive, pa malo vise brasna ih smiri. I naravno, najbolje se vade kad se dobro ohlade u tom plehicu u kome si pekla koru, a posto ti imas dosta plehica, onda svaka kora svoj plehic, pusti da se ohlade i onda vadis. Meni isto tako nekad sve super, a nekad se namucim kao kreten, mislim da je bitno dobro ih ispeci, a sto se premucivanja tice, to ne moze biti kod bjelanjaka, sto vise mutis, to je cvrsce