TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo moje tortice od vikenda
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

i ja imam gorenje rernu, nekako sam se snašla za pečenje više kora bez rešetki, npr ako pečem dve, tepsiju koja je manja od vođica stavim na onu veću što paše u rernu a drugu na rešetku. aaaA ako pečem tri, stavim na dno đuveč tepsiju prevrnutu pa na nju prvu tepsiju i tako dalje ;). A što se šlaga tiče, pojma nemam, ja sam tako probala barvalov šlag, dosta je povoljan ali isto ako de muti 1:1 budu unutra grudvice kao da ima želatina u njemu:(

Al se ti draga namučiš sa tim pečenjem 3 u 1 pa čitava skalamerija dok ti to sve poslažeš u rernu, đuvečaru, pa onda još jedna tepsija za najgornju koru

Smeh, super su poklončići, a i slavljenica je slatkiš :super: SREĆAN ROĐENDAN
Vidis kako se ti brojevi rođendana brzo redaju, svaki sljedeći čini mi se brže stigao nego onaj predhodni
Dečak je (sa malo dužom kosicom i likom koji prilično podseća na devojčicu :heart:). I da... brojevi se samo ređaju... a oni rastu...

Daco,ja koliko znam nije slavljenica nego slavljenik....
Vec sam rekla ali ajde da ponovim tortice su preslatke.....:)
Hvala puno. :heart: I ovde ;)

Slavljenik je sigurno, mislim da je stariji bratanac, a ako sam u pravu, onda je Aleksa. A tetka je prava. :heart:
Jeste, to je Aleksa.
Tetka ih samo puno voli... sve ostalo je samo prirodna posledica ;)

Upomoc....treba mi crveni i crni fondan, probala sam stamenkovic boje u kesici ali ne moze, sutra idem u barvalo, sta mi vi predlazete, koju boju da kupim, sta da trazim, i za boju koze, cini mi se da sam procitala da treba bronzana?

Ovo čak i ja znam ;): Kupiš gotov crveni i crni fondan.
Mnogo je bolje, jednostavnije i nema nerviranja.
To su intenzivne boje, mogu da se dobiju u "domaćoj radinosti" ali je ovako bolje i sigurnije. I ne mnogo skuplje (jer su te kvalitetne boje skupe i treba ih dosta).

Upomoc....treba mi crveni i crni fondan, probala sam stamenkovic boje u kesici ali ne moze, sutra idem u barvalo, sta mi vi predlazete, koju boju da kupim, sta da trazim, i za boju koze, cini mi se da sam procitala da treba bronzana?

Ja sam za crnu boju pomesala Eterikunu u prahu i Barvalovu gel boju i ostavila da prenoci tj. moze i par sati da odstoji i dobila super crnu boju. Jedini problem je kako Smeh rece treba punoooo boje. Tako ofarban fondan mogla sam samo tada koristiti posle par dana samo se drobio i jednostavno nije bio za upotrebu. Fondan pravim po Minjinom receptu a ovo za stajanje fondana nasla sam na nekom stranom blogu.

Drage moje iskusnije "koleginice":worth:,kako dobijate zlatni i srebrni fondan?Danas sam probala da nadjem,nema ga ni u Wiltnovoj ponudi,ni na jednom drugom sajtu za koji ja znam. Sto se tice prethodnog pitanja,ja sam mislila da meni crvena nikad nije CRVENA jer koristim lose boje,aIi ako je sudeci po vasim odgovorima nikako se ne moze dobiti jarko crvena ako sam bojis fondan.Ili ipak moze i sa cijim bojama? P.S. Ako neko zna broj telefona Barvallo prodavnice,jer nemaju sajt.Unapred hvala!

Poslednja izmena:
Ne znam možete li doći do ove crne boje, ali je fantastična, uopće se ne mrvi i ne puca. Fondan po minjinom receptu sam bojala s njim , imam u vrećici tako pripremljen fondan, malo ga samo podgrijem u mikrovalnoj ako je tvrđi. Jedino se posudica u kojoj razmutim boju teško pere, nekako je boja dosta masna, pa treba biti oprezniji da se ne zaprlja stol ili suđe. Nije uopće skupa, 10 g je oko 15-20 kn, ne sjećam se točno.
attachment.php

Back