TORTE: recepti, saveti, ideje...

Kao sto rece ZD, pekla sam 2 istovremeno, jednu na donjem nivou, drugu na srednjem, kore od belanaca i lesnika, na 200c i pojma nemam koliko minuta jer ih vadim iz rerne na osnovu boje...

A na sta stavljate te plehove kad pecete vise kora u isto vrijeme kad u rerni ima samo jedna resetka? Ja nikako ne mogu da sklopim sve te kockice u glavi, a da negdje ne pogrijesim kod kupovine sporeta sa multifunkcionalnom rernom :dontunderstand: Kolike su dimenzije unutrasnjosti rerne, koji je najveci pleh sto staje unutra, pa to o istovremenom pecenju... joj!!!

Ja imam tri pleha koja ne moraju da stoje na rešetki, nego stoje u onim vođicama u rerni. Jedan sam dobila sa rernom, a dva, isto tako plitka mi moj brat odsekao brusilicom na potrebne dimenzije. Ali, skoro sam odustala od pečenja korica za torte na više nivoa, od kada sam probala onaj sistem jedna po jedna, u tankim plehovima od limara. Limari te plehove zovu "korice". Juče sam 10 kora, koje sam mutila iz dva puta, sa mućenjem i pranjem sudova između, za "žito" tortu, završila za 1,5h. Gde ćeš brže.

Još nešto da ti kažem. "Gorenje" rerne, i ugradne i u šporetima, nisu naročito velike. nemoj me držati za reč, proveriću kasnije, ali dimenzije plehova koje sam dobila sa rernom, mislim da su 40 x 35cm. Da to bude kora, preveliko je za torte ispod 5kg. Ako sečeš na pola, onda dobiješ smešno usku a visoku tortu. Tako da su meni ovi od limara 30 x 34cm idealni, za torte do 4 kg. A ja veće od 3kg skoro da i ne pravim.

A da Vas ja malo davim sa torticama?

attachment.php

e sad ako ste mislili da je pravljena zanekog doktora, prevarili ste se kao i ja.Pravljena je predsednika jedne banke

Uh, stvarno brzo ti to ispeces, ODLICNO!!!
Moji plehici, ti za korice su 25x35cm i okrugli su 30cm i srce veci plehici, u njima sve torte pecem i budu kad se dekorisu ove okrugle 4kg, a pravougaone neke vrste torti su 4, a neke skoro 5kg. To mi odgovara jer vecinom pravim djecije torte sa fondanom oko 4kg. A kad trebaju manje srce ili okrugle torte onda pecem u manjim plehicima pa stavim 2 odjednom na istu resetku u jednom nivou, ili u taj veliki pleh (pisala sam na cosetu) koji je korisne povrsine za pecenje 30x40cm pa sijecem prema mom crtezu koji napravim na kartonu. Tako da meni nema druge nego u takvoj rerni ipak peci jednu po jednu koricu da ne bi morala kupovati skroz na skroz nove plehice jer ovih imam sve po 2 para, znaci 4kom, pa mjenjam dok pecem. Ne mogu sad kupovati nove a posebno jer ovdje kod nas nema tog bijelog lima.

Još nešto da ti kažem. "Gorenje" rerne, i ugradne i u šporetima, nisu naročito velike. nemoj me držati za reč, proveriću kasnije, ali dimenzije plehova koje sam dobila sa rernom, mislim da su 40 x 35cm. Da to bude kora, preveliko je za torte ispod 5kg. Ako sečeš na pola, onda dobiješ smešno usku a visoku tortu. Tako da su meni ovi od limara 30 x 34cm idealni, za torte do 4 kg. A ja veće od 3kg skoro da i ne pravim.

E taj plehic Gorenje je vjerovatno toliki spolja a unutrasnja korisna povrsina za pecenje je onda jos manja? A ti tvoji 30x34cm, kako sa njima radis, sjeces 1 koru pa imas dvije od po 30x17, ili mozda krojis na odgovarajuce dimenzije, onako kako si pisala i za okrugle kore, da sijeces iz velike

Ja bih nesto da vas pitam,nikako ne mogu da shvatim u cemu je caka....Koristim C slag fantastico i desilo mi se da kada ga umutim ostanu kao sitne mrvice u njemu da ne bude onako skroz gladak,uopste ne znam zbog cega,a isto ga mutim svaki put,da li ja gresim negde ili je do slaga???
To mi se desilo 2 puta do sada....

Slične teme

Back