TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo malo zlata :)

nijaz-5001.jpg

nijaz-5002.jpg

Cure, procitala sam svaku stranicu i ne mogu da vjerujem da ima tako nesebicnih i divnih osoba spremnih da pomognu pocetnicima. Veoma mali broj uopste hoce da vam kaze osnovne stvari, a tek recept...
Ipak i meni treba pomoc kao i svakoj novoj kuvarici... Trebala bih da napravim PUSLA tortu, za petak do 12 sati. Torta putuje malo dalje i ne znam da li bi bilo bolje da nocas napravim tortu a u petak ujutru je ukrasim? Bojim se da torta ne bude 'setala' po autu ako je napravim sutra vece... Zbog bebe sam primorana da je pravim po noci. Molim vas da mi brzzzzoooo odgovorite kako bih odmah pocela... hvala, ljubim vas

Cure, procitala sam svaku stranicu i ne mogu da vjerujem da ima tako nesebicnih i divnih osoba spremnih da pomognu pocetnicima. Veoma mali broj uopste hoce da vam kaze osnovne stvari, a tek recept...
Ipak i meni treba pomoc kao i svakoj novoj kuvarici... Trebala bih da napravim PUSLA tortu, za petak do 12 sati. Torta putuje malo dalje i ne znam da li bi bilo bolje da nocas napravim tortu a u petak ujutru je ukrasim? Bojim se da torta ne bude 'setala' po autu ako je napravim sutra vece... Zbog bebe sam primorana da je pravim po noci. Molim vas da mi brzzzzoooo odgovorite kako bih odmah pocela... hvala, ljubim vas

Da sam na tvom mestu, ja bih je pravila noćas.

Jos jedno pitanje, torta ce ici pod slag. Kako da izvedem da slag bude potpuno gladak, bez ikakvih linijica i poteza koje napravi spatula??? Torta je poklon za svadbu, i nesto mi ruzno da se vide ispod ukrasavanja oni ruzni potezi...

S obzirom da nemaš puno iskustva, sama to kažeš, izmi jedan veliki lenjir, operi ga i s njim ravnomerno povlači preko torte skidajući viškove šlaga. Ovaj postupak možeš ponoviti više puta a da ti šlag ne strada. Uvek možeš dodati šlag na tortu i ravnati ponovo. Posudu sa šlagom drži u frižideru ili u drugoj posudi u koju si stavila led (preporuka naše Unchi). Ukoliko ovako ne uspeš da izravnaš tek onda probaj sa vlažnom špatulom. Čini mi se da je ovaj postupak malo rizičnije za početnike.

Back