TORTE: recepti, saveti, ideje...

To je po meni premalo. Pusla kore se suše 90 min. na 150 stepeni ( provereno mnoooogo puta). Na jedno belance ide od 35 do 40 grama šećera u prahu( naravno dodaje se sirće- na 10 belanaca 1 kašika) Tako umućenu koru ubaciti u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Čim se kora ubaci smanjiti temperaturu na 150 i peći, kao što rekoh, 90 min.
Nećete pogrešiti sigurno .

Cao devojke!
Moj prilog novim stranama ove teme!

attachment.php

attachment.php

:bye:

Trebace mi 20 godina da savladam ono sto svi vec znate :worth:
Ali ja volim izazove, tako da..
Neka mi neko kaze kako dobijate tako intenzivnu srebrnu ili zlatnu boju? Ja namazem, pa osusim, pa opet namazem, ali uvek ponegde i skinem cetkicom prvi sloj :dontunderstand:
Inace koristim Barvallo prah koji pomesam ili sa malo vode ili sa malo alkohola.

Malo je fotka mutna, ali cini mi se da su ruze od cokolade za modeovanje, a oblozena je belim i cokoladnim buter kremom.

Carobni uzitak prlepa torta.

Evo vidi lici na ovu tortu, malo je jasnija slika. Ova je buter krem i ruze od cokolade za modelovanje.

Imas kod mene u albumima (nije moja, samo sam ubacila fotku da vidis) sa cokoladnim fondanom i ruzama od cokolade za modelovanje.

attachment.php

ovo je fotka sa neta, nije moja.

Poslednja izmena:
Opet ja sa pitanjem :)
Pravim tortu na 3 sprata, oko 10 kg. Dole reform, pa interkontinental, pa moskva. Da li bi mi neko iskusniji rekao koje dimenzije da budu - kockasta je i kako da rasporedim težinu otprilike?

Ja sam pravila jednu jedinu na tri sprata (mm za odlazak u penziju, ima je u mom albumu) i to mi je bio veliki problem, pa te potpuno razumem. Moja je bila teška oko 10 kg bez ukrašavanja, naravno težina zavisi od vrste torte. Dimenzije su bile: 35*35; 25*25 i 15*15. Ti možeš da radiš i druge dimenzije ali ono što je jako važno, da bi torta bila lepa, svaki sledeći nivo bi trebao da bude u osnovi manji za 8-12 cm od donjeg kako bi sa strane ostajalo prazno po 4-6 cm. Naravno treba paziti i na visinu. Ako uzimaš druge mere, moj savet ti je da od starih novina isečeš veličinu sve tri torte i vidiš kako će to da izgleda. Tako sam ja uradila jer nisam smela da pogrešim. Ako te još nešto zanima, a ja mogu da ti pomognem, slobodno pitaj.

Zenske,

treba da pravim tortu za jednu svadbu (nemam para da kupim jos i to, istrosih se za svadbu bas)

e sad... kako da je ukrasim... slagom? dajte neki predlog? aaaaaaaaaaaaaaaaaa ubicu se..

torta je okrugla....

hvala

Nemoj da se ubiješ nego prelistaj temu (imaš i staru istu ovakvu) pa izaberi ono što ti možeš da napraviš. Bolje je da izabereš i jednostavnije ukrašenu i da je uradiš dobro, nego neku efektnu dekoraciju koju ćeš loše uraditit. Oceni svoje mogućnosti i izaberi. Ako ti nešto u izradi nije jasno uvek možeš da pitaš i naravno dobićeš odgovor. Srećno!

Nisam neki stručnjak poput vas,al mi se čini da je ova gornja sa fondanom-bijela,jer je po rubovima nešto utisnuto i nisu tako oštri.
Ruže su sigurno od čokolade za modeliranje.
Ja bi rekla da je cjela torta prekrivena fondanom jer mi djeluju pufnice tamnije od površine gdje nema ničega.
Pošto sam amater neznam točno,to su moja nagađanja al možda pomogne.

Back