TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja sam jednom pekla kore kao što je Domacica napisala i nikako mi nije uspjela.Više se ne sječam šta joj se desilo,ali sam se vratila
na Dacin recept za Kinder koru i to mi je super.S tim da ja na 5 bjelanjaka stavim 1,5 žlicu octa.

Cilence može recept za Čokoladnu puslicu?
Hvala:)))

Evo ja nasla to je od cilenceta

cokoladna puslica
15 belanaca
1.2 kg secera
mutiti na pari ( dok vam ruka ne
utrne i mikser ne pocne da se pusi) oko pola sata kad masa bude toliko cvrsta da nemoze da se prospe iz cinije kad je okrenete naopacke tad je gotova i od nje susite 8 tankih korica na tihoj vatri moj savet je da odmah masu podelite na 8 delova i momentalno je razvucete po pek papiru u velicini pleha ili kalupa u kojoj pecete kore
fil:
15 zumanaca
15 kasika secera
300 gr cokolade
2 margarina
sve zajedno kratko prokuvati na pari pa premazivati kore fil mora da je redak da vas to ne uplasi stegne se u frizideru zatim tortu pritisnuti nekim tezim predmetom ( nekuh pola sata) i staviti u frizider kad se rashladi ukrasiti po zelji mozda deluje malo komplikovqano ali zeista nije a torta je prelepa

Poslednja izmena od moderatora:
Čitam ove vaše postove o beze korama i mislim si a zašto sam ja baksuz i nikako ne uspijem napraviti i iskreno uopče se više ni ne trudim.Možda jednog lijepog dana opet probam ali sad sam si dala malo mira od njih.jer koji je bio problem recept koji imam dobila sam od jedne gospođe i ona redovito radi za sva slavlja ledeni vjetar i ko san snova je.Ali ja nisam mogla kore uopče izvaditi iz tepsije prvi put,drugi put mi je bio kao žvakača,onda je bio kao sirov itd............
To je u vezi mojih pokušaja a sad bi molila pojašnjenje o korama beze kore koje se rade sa bjelanjcima šečerom i octom,i korama kojim se dodaje griz ili bilo što.Sad možda sam u krivu ali mislim da nisu ove dvije kore iste jer u primjeru kad dodam orahe ili griz onda super uspije

I ja za kinder pravim tu po Dacinom receptu. Ali ovo po Jacinom receptu su sasvim drugačije kore po strukturi, meni mnogo lepše.

KLAPAT:
,i korama kojim se dodaje griz ili bilo što

Nije isto to kada se dodaje griz, ili npr. orasi. Sa orasima je to sasvim druga kora, a griz kada se stavi, on se uopšte ne primeti. Ko ne zna da je tu, nikada ne bi rekao da u korama ima griza.

Poslednja izmena:
Joj ...hvala svima na pojašnjenju i savjetima.
Mislim da je greška što nije bilo sirčeta i što mi se nije šećer otopio u smjesi.
Ja sam radila i ledeni vjeter gdje mi se to nije desilo al tamo je išlo brašno pa je super uspjelo.
No ovo me totalno iznenadilo.Torta se svakako pojela al je meni razočaranje ostalo.
Hvala cure,puno vam hvala i na receptima!
:cmok2::cmok2::heart:

Tenisa moje skromno misljenje je ..uzmi kartonsku tacnu koju ces isec na zeljeni oblik i velicinu te polulopte , samo tacnu premazi puter kremom da ti se nepomera .
Unchi ,danas sam napravila kore za tvoju Seri templ tortu i uspela sam da ispecem 8 korica. Hvala ti puno torta je savrsena,a presek ces videt tek sutra :cmok::cmok::cmok::cmok:

Evo i moje prve ovakve torte, bila je prijatelju za rođendan kao iznenađenje. Njegova supruga i ja smo dugo razmišljale šta bi moglo da se odradi, pošto je automehaničar, voli brodove, lovac je, peca, ali na kraju izbor pao na ovo.

attachment.php

Ја сам рођени штребер. Чак и у овим годинама читам и истражујем више него што правим. Тако сам на једном окупљању, у организацији произвођача шећера, слушала предавача-власницу посластичарнице на НБГ која је рекла да у те коре уопште не ставља сирће или лимунов сок, да је то само ствар навике домаћице, нешто као плацебо ефекат са лековима.

Tenesa ne moras nista posebno da radis, a i gornja ce ti biti plazma.
Posebno donju i gornju presvuces fondanom, zabodes stapic u donju (neko ne radi ni to), gornju sa tacne na kojoj ti je mastan papir (da bi mogla ponovo da je koristis ;) ) podignes malo nozem, stavis na dlan i prebacis na donju toru..Nabodes je na taj stapic. Nista joj se neca destiti, a i ako bude malo poremecena tu gde si je podigla nozem mozes da zakamufliras nekom dekoracijom.

Back