TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo obecanog preseka torti sto sam pravila korice po Dacinom savetu :D :hvala::hvala::hvala:
attachment.php

Ovo je Unina Seri templ torta

ova vočna sa malinom mi se jako sviđa,može recept
A što se tiče glinamola zamjesi ga i natisni preko figure pusti da se malo stegne i skini te ostaviti da se skroz stvrdne,tako sam radila probe za glavu i bilo je super,poslje samo natisnuti fondant i to je to

Imam par pitanja..
- Dali je okrugli pleh od 30 cm precnika dovoljan za jednu standardnu tortu...(da ne bude preniska)..posto retko pravim okrugle torte,neznam koja je velicina pogodna...???!!
- I kako odredjujete kilazu,mislim po recepru.. kako da znam koliko ce kg da bude kad se zavrsi..???(bez dekoracije)
hvala...
p.p.

Kinder bueno torta
kora:

200gr seckanih lesnika
10 belanaca
15 kasika secera
1 kasicica sirceta
2 kasike brasna
400 gr nutele

krem
10 zumanaca
10 kas. secera
3 pudinga od vanile
6 kas. brasna
1.5 l mleka
300gr putera
200gr secera u prahu
200gr mlecne cokolade
1 bocica vanile

PRIPREMA
Seckane lesnike staviti na papir za pecenje i preko staviti smesu za koru.Belanca dobro izraditi sa secerom da se dobije gusta smesa dodati sirce i na kraju brasno. Peci na 150 stepeni sat vremena. Pecenu koru okrenuti tako da ljesnjaci budu gore.Ispeci tri kore.Moze se izvuci i cetiri tanje.Namazati svaku sa nutelom.Sem zadnje ako ide pod fondan.
Za kremu:10 zumananaca dobro izraditi sa secerom dodati puding i brasno i ukuvati u mleko. Kad se ohladi dodati puter sa secerom u prahu i dobro izmesati. Smesu podeliti u dva dela u jedan staviti aromu vanile a u drugi otopljenu cokoladu. Na prvu koru slagati zuti krem, na drugu koru slagati jednu kuglu tamne, jednu svetle kreme(naizmenicno). Treca kora-tamni fil i zavrsiti sa korom ako se ukrasava fondanom.

Poslednja izmena od moderatora:
Da li neko od moderatora može da mi kaže kako ja da pronađem recepte za ove dve torte što je Jaca pravila, a da ne čitam od prve strane recept po recept? Opet kažem, možda ja ne umem da koristim pretraživač, ali kucala sam i seri templ i Šeri templ i širli templ i sirli templ, i ni u kom slučaju ne pronađe ništa. :( Ako ne umem da koristim, naučite me, a ako umem, čemu onda pretraživač kada ništa ne pronalazi. :( :( :(

Domaćice, evo je.
"Greška" kod tvoje pretrage je u tome što Una ne koristi srpsku tastaturu i ovaj naziv je napisala "u originalu". Dakle, nisi pogodila ... sa Shirley Temple bi našla, kao i ja. :cmok2:
Shirley Temple torta

Kore:
12 zumanaca umutiti sa 240 g prah secera (tako je po receptu ali moze i obican istopice se najnormalnije), dodati 100g rastopljene cokolade, 240g mlevenih pecenih lesnika i na kraju sneg od 12 belanaca. masu podeliti na 4 dela i ispeci 4 kore. Svaku koru poprskati sa malo ruma.

Fil:
umutiti 6 krupnih jaja sa 240g secera, kuvati na pari. dodati 120 g otopljene crne cokolade. u ohladjeno dodati 300g umucenog maslaca, pa sve sjediniti.

Filovati: kora - fil - kora dok ne utrosite sav materijal.

Mozete ispeci i 3 kore - ali onda budu deblje. na gornju koru ne morate stavljati fil vec moze premaz od buterkrema pa fondan... ili druga varijanta - slag ili npr ganache krema (recept za ganache kremu ima na temi cupcakes, muffins).

Imam par pitanja..
- Dali je okrugli pleh od 30 cm precnika dovoljan za jednu standardnu tortu...(da ne bude preniska)..posto retko pravim okrugle torte,neznam koja je velicina pogodna...???!!
- I kako odredjujete kilazu,mislim po recepru.. kako da znam koliko ce kg da bude kad se zavrsi..???(bez dekoracije)
hvala...
p.p.

Pa sad sve zavisi šta podrazumevaš pod pojmovima " standardna torta " i " preniska ". Meni je npr. prenisko sve što je 5 cm i manje, a za tortu prečnika 30 cm treba poprilično materijala, po mom mišljenju. Ako grešim, neka me neko ispravi.

Za određivanje kilaže sam negde pisala: ne umem da odredim po receptu, nego sam za ove 2 - 3 godine od kada merim torte ponešto ukapirala.

JAPANSKI VETAR

kore:

12 belanaca,
12 kasika secera umutiti pa dodati
200 mlevenih oraha i 6 kasika ml plazme.
Ispeci tri kore,izvuku se i cetiri.

fil:

U 1 l mleka skuvas
12 zumanaca,12 kasika secera i 10 kasika gustina ili brasna.U mlako dodas 1 margarin
u hladno pola putera.
Masu podeli na dva dela u jedan stavi 200 gr otopljene cokolade u drugi 200 gr mlevenih oraha.Dekoracija po zelji.

Drugarice ja imam taj i godinama se pravi kod mene,gotovo za svaki deciji rodjendan.....

Poslednja izmena od moderatora:

Slične teme

Back