jaca_67
Aktivan član
- Poruka
- 1.010
Evo obecanog preseka torti sto sam pravila korice po Dacinom savetu

Ovo je Unina Seri templ torta

Ovo je Unina Seri templ torta
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam molbu za pomoc !!!! dosla mi zena danas i donela lutku shrek i magarca hoce dete da mu napravimKo je od vas pravio da mi pomogne kako da skinem lik ,a za telo mislim da nije problem .Zna li koja od vas mogu li sa glinemolom skinut lik i kako ?Hvala vam
![]()
Shirley Temple torta
Kore:
12 zumanaca umutiti sa 240 g prah secera (tako je po receptu ali moze i obican istopice se najnormalnije), dodati 100g rastopljene cokolade, 240g mlevenih pecenih lesnika i na kraju sneg od 12 belanaca. masu podeliti na 4 dela i ispeci 4 kore. Svaku koru poprskati sa malo ruma.
Fil:
umutiti 6 krupnih jaja sa 240g secera, kuvati na pari. dodati 120 g otopljene crne cokolade. u ohladjeno dodati 300g umucenog maslaca, pa sve sjediniti.
Filovati: kora - fil - kora dok ne utrosite sav materijal.
Mozete ispeci i 3 kore - ali onda budu deblje. na gornju koru ne morate stavljati fil vec moze premaz od buterkrema pa fondan... ili druga varijanta - slag ili npr ganache krema (recept za ganache kremu ima na temi cupcakes, muffins).
Imam par pitanja..
- Dali je okrugli pleh od 30 cm precnika dovoljan za jednu standardnu tortu...(da ne bude preniska)..posto retko pravim okrugle torte,neznam koja je velicina pogodna...???!!
- I kako odredjujete kilazu,mislim po recepru.. kako da znam koliko ce kg da bude kad se zavrsi..???(bez dekoracije)
hvala...
p.p.
uf,sta sam uradila?!molim moderatore da izbrisu jednu,ne znam kako mi je ovo uspelo
Malu ne znam kako da obrišem (probala, pa se ne snalazim) a veliku mi žao da brišem...
Nek' ostanu obe
Al' si ga "ubola"![]()
moj dragi je okacio na fb,neka makedonka me pita "nasta ovo lici"
uli cu umreti od sramote ili cu ga ubiti