Moze mala pomoc?
Hvala
Skoro sam pravila Panj-tortu, ide sa dve kore, jedna braon druga zuta, nafiluje se zuta, savije rolat, nafiluje se braon pa se na nju stavi zuta nafilovana kora - na sam pocetak i urola, vrlo je izdasna i lepa, medjutim...
Meni se nije dopalo sto u obe kore ide po 6. jaja (belanca, zumanca, secer) i po 6 kasika brasna. Na koji nacin bih mogla da zamenim bar polovinu brasna, tacna mera, dakle, ako stavim recimo samo 2. kasike brasna,koliko oraha mlevenih, mozda prezle?
Mera koju sam pravila za filovanje bila je super, ali za nadev odozgo bilo je malo, dakle, tu cu se vec snaci, ili dupla mera ili jedna trecina vise...
Interesuje me sledece, fil se pravi od mleka i brasna mucenog na pari i secera,u hladno se doda umuceni maslac sa 10 kasika mlevenog secera. Tortu sam pravila za domacu upotrebu (nedeljni rucak) ali bih zelela da napravim mami za njenu slavu nesto bolju ipak.
Znaci, jos jedno pitanje: Da li mogu u fil kad je vec gotov da dodam ekstrata od limuna, da li se nece eventualno zgrudvati fil, ili pak 4 vanilin secera? Otopljena cokolada ide u fil odvojen od glavnog i time se filuje okolo....Saram kao luda
Vidim ovde sve iskusne domacice, fantazija od torti, nije da nisam iskusna ali sam jako plasljiva, kad je za mene u redu, ali, obecah ja mami nesto "posebno", a zelela je urpavo panj tortu