TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drage moje majstorice imam narucenu snikers tortu ,posto nemam dobar recept moze li mi koja od vas preporuciti koju da pravim .Treba mi nesto provereno :cmok2::cmok2:

Racepata za snikers ko pleve. Ako hoćeš proveren, to što sam ja pravila i tvrdim da je dobar ne mora ništa da ti znači, recept je dala Unchi na 21 strani #514 post. Još nešto dosta je izdašna, ja sam pravila 4 kore (srazmerno sam povećala i fil) obložila fondanom (Ben Ten u mom albumu) i bila je teška oko 4,7 kg.

Znas kako, ja sam pekla svaku posebno u plehu 25cm i pekla ih 5 kom da bi bile tanje,ako peces u nekom vecem onda 3-4kom.Najbolje ti je da sipas kutlacom,rastanjs preko celog pleha pa koliko ti ispadne.U fil sam dodala jos 4-5 kasika umucene slatke pavlake i bio je prelep.Samo da znas torta je lagana oko 1,8kg pa ako ti je potrebno vise mozes da povecas kolicinu.Svi su je komentarisali,bas se dopala i klincima i matorima.Ako je budes pravila javi utiske.I slobodno pitaj ako zelis jos nesto.

Inace klinci su ti med medeni

Znas kako, ja sam pekla svaku posebno u plehu 25cm i pekla ih 5 kom da bi bile tanje,ako peces u nekom vecem onda 3-4kom.Najbolje ti je da sipas kutlacom,rastanjs preko celog pleha pa koliko ti ispadne.U fil sam dodala jos 4-5 kasika umucene slatke pavlake i bio je prelep.Samo da znas torta je lagana oko 1,8kg pa ako ti je potrebno vise mozes da povecas kolicinu.Svi su je komentarisali,bas se dopala i klincima i matorima.Ako je budes pravila javi utiske.I slobodno pitaj ako zelis jos nesto.

Inace klinci su ti med medeni

hvala puno...sigurno cu je praviti pa javljam.klincima je rodjendan 21. a i slava nam je tako da ce mi trebati veeeeliiiika torta ili vise manjih :)))) pozzz

hvala puno...sigurno cu je praviti pa javljam.klincima je rodjendan 21. a i slava nam je tako da ce mi trebati veeeeliiiika torta ili vise manjih :)))) pozzz

Evo i ja da dodam na račun ove torte.Prelepa je, veoma ukusna.Mnogo je volim i zaista je često pravim. Ja vrlo često stavim još jedan sloj a to je tzv.Kornet fil(tako Jaca zove). 200 gr slaga umutiti sa 2 dcl mleka u to dodati 1oo gr mlevenih lesnika i 1oo gr mlevene mlecne cokolade ili eurokrem blok. Ja koristim uvek koristim čokoladu sa lešnicima ili bademima, a umesto mlevenih koristim seckane, tj. lomljene istavim 150gr(od viška glava možda i boli, ali od viška lešnika sigurno ne). Eto tako mi se svidja, a tek mojim mušterijama...
Inače divna su ti dečica.Sećam se ove sličice sa naslovnice nekog časopisa Moja beba ili nešto u tom fazonu ili Mama.:think::think::think:
Znam da sam svaki put kad sam je pogledala rekla sebi, ali ONA ima četvorke, kako uspeva ?

Moze mala pomoc?
Hvala:)

Skoro sam pravila Panj-tortu, ide sa dve kore, jedna braon druga zuta, nafiluje se zuta, savije rolat, nafiluje se braon pa se na nju stavi zuta nafilovana kora - na sam pocetak i urola, vrlo je izdasna i lepa, medjutim...

Meni se nije dopalo sto u obe kore ide po 6. jaja (belanca, zumanca, secer) i po 6 kasika brasna. Na koji nacin bih mogla da zamenim bar polovinu brasna, tacna mera, dakle, ako stavim recimo samo 2. kasike brasna,koliko oraha mlevenih, mozda prezle?

Mera koju sam pravila za filovanje bila je super, ali za nadev odozgo bilo je malo, dakle, tu cu se vec snaci, ili dupla mera ili jedna trecina vise...
Interesuje me sledece, fil se pravi od mleka i brasna mucenog na pari i secera,u hladno se doda umuceni maslac sa 10 kasika mlevenog secera. Tortu sam pravila za domacu upotrebu (nedeljni rucak) ali bih zelela da napravim mami za njenu slavu nesto bolju ipak.

Znaci, jos jedno pitanje: Da li mogu u fil kad je vec gotov da dodam ekstrata od limuna, da li se nece eventualno zgrudvati fil, ili pak 4 vanilin secera? Otopljena cokolada ide u fil odvojen od glavnog i time se filuje okolo....Saram kao luda:dash:

Vidim ovde sve iskusne domacice, fantazija od torti, nije da nisam iskusna ali sam jako plasljiva, kad je za mene u redu, ali, obecah ja mami nesto "posebno", a zelela je urpavo panj tortu:heart:

Moze mala pomoc?
Hvala:)

Skoro sam pravila Panj-tortu, ide sa dve kore, jedna braon druga zuta, nafiluje se zuta, savije rolat, nafiluje se braon pa se na nju stavi zuta nafilovana kora - na sam pocetak i urola, vrlo je izdasna i lepa, medjutim...

Meni se nije dopalo sto u obe kore ide po 6. jaja (belanca, zumanca, secer) i po 6 kasika brasna. Na koji nacin bih mogla da zamenim bar polovinu brasna, tacna mera, dakle, ako stavim recimo samo 2. kasike brasna,koliko oraha mlevenih, mozda prezle?

Mera koju sam pravila za filovanje bila je super, ali za nadev odozgo bilo je malo, dakle, tu cu se vec snaci, ili dupla mera ili jedna trecina vise...
Interesuje me sledece, fil se pravi od mleka i brasna mucenog na pari i secera,u hladno se doda umuceni maslac sa 10 kasika mlevenog secera. Tortu sam pravila za domacu upotrebu (nedeljni rucak) ali bih zelela da napravim mami za njenu slavu nesto bolju ipak.

Znaci, jos jedno pitanje: Da li mogu u fil kad je vec gotov da dodam ekstrata od limuna, da li se nece eventualno zgrudvati fil, ili pak 4 vanilin secera? Otopljena cokolada ide u fil odvojen od glavnog i time se filuje okolo....Saram kao luda:dash:

Vidim ovde sve iskusne domacice, fantazija od torti, nije da nisam iskusna ali sam jako plasljiva, kad je za mene u redu, ali, obecah ja mami nesto "posebno", a zelela je urpavo panj tortu:heart:

Moje skromno mišljenje-ekstrakt limuna neće zgrudvati fil.Kada dodaješ vanilin šećer, dodaj ga pri kuvanju, da se ne bi osećao onako da krcka.

Moze li mala pomoc za Dacinu tortu
ovo je c/p iz moje svastare

DACINA TORTA
KORE:10 zumanaca,10kasika prah secera,250gr.margarina,200gr.otopljene cokolade,150gr.Plazma keksa,4 kasike brasna i na kraju lagano umesati sneg od 10 belanaca.Peci 4 kore

Da li se zumanca mute sa secerom,a margarin sa cokoladom,to sajedini,pa na kraju doda plazma,brasno i sneg od belanaca ili kako?Veceras je pravim,a sto je najgore vec sam je jednom pravila,i Daca mi objasnila ali......:rumenko:

Slične teme

Back