TORTE: recepti, saveti, ideje...

domacice ja torte ne naplacujem po kilogramu jer to nije praksa u kraju gde sam ja ja imam cenu za ruke plus materijal koji utrosim a materijal mogu i musterije da donesu cenu mog rada naplacujem od 800 za najobicnije torte sa slagom pa do 7000 za mladenacke torte sa fondanom ali iskreno bih volela da radim na kg jer bi tako vise zaradila ali sta da se radi ni ovako nije lose inace torta je teska negde oko 4 kg sa slagom je bila sarana nisam merila koliko je teska sa fondanom ako je ukrasavam jer generalno ja nikad ne merim svoje torte ali znam da je diplomat torta ubedljivo najveca od svih koje pravim a pravim stvarno velike torte pozz

Hvala na odgovoru. Jer ja radim 700 din/ kg torte, tako da sam računala ako ima 4 kg x 700 din = 2800 din, a oko 2000 din. samo materijal....i to da ima 4 kg...ne, ne, ipak je ne bih pravila. :) Hvala.

Hvala na odgovoru. Jer ja radim 700 din/ kg torte, tako da sam računala ako ima 4 kg x 700 din = 2800 din, a oko 2000 din. samo materijal....i to da ima 4 kg...ne, ne, ipak je ne bih pravila. :) Hvala.

ja je otprilike sa svojim materijalom naplatim oko 3000 sto znaci da ja zaradim 1000 i to mi nije malo a sad pomnozi sa deset torti za vikend pa ti vidi da li bi je pravila ili ne uostalom sta musterija trazi ja napravim:whistling:

Ma u redu je, nije tih 1000 dinara malo, nego si ti u postu koji sam citirala rekla da 800 dinara naplatiš svoj rad, pa se meni to učinilo malo, ali kada ti naplatiš tortu 3000 dinara, a materijal te košta možda i 1800, onda su tvoji 1200 dinara, a to nije ni 800, ni 1000. :D

A sigurno materijal kupuješ u većim količinama,jer imaš dosta posla kako sama kažeš, pa samim tim je i jeftiniji, tako da nisam ja ni mislila da ti radiš na svoju štetu. Zašto bi?

Ma u redu je, nije tih 1000 dinara malo, nego si ti u postu koji sam citirala rekla da 800 dinara naplatiš svoj rad, pa se meni to učinilo malo, ali kada ti naplatiš tortu 3000 dinara, a materijal te košta možda i 1800, onda su tvoji 1200 dinara, a to nije ni 800, ni 1000. :D

A sigurno materijal kupuješ u većim količinama,jer imaš dosta posla kako sama kažeš, pa samim tim je i jeftiniji, tako da nisam ja ni mislila da ti radiš na svoju štetu. Zašto bi?

u postu sam napisala od 800 do 7000 po torti naplacujem one najmanje okrugle su npr 800 a ova bela reforma je oko 1000 za ruke sve zavisi koliko je komplikovana dekoracija:D

treba mi hitno proverenrecept za kapri tortu s jagodama i da ima oko 3 kg.prelistavam ove postavljene receptice ali jos nisam naisla na kapri....:besna:

kapri torta
kora:
10 belanaca
450 gr secera
1 kasika sirceta koru susiti prvo na 150 stepeni pa zatim na 100 oko sat vremena zavisi od rerne
fil prvi:
500 gr jagoda
300 gr secera
100 ml vode ostaviti da provri pa u to dodati 2 razmucena pudinga od jagode
fil drugi:
10 zumanaca
150 gr secera
2 vanilina secera
7 kasika gustina skuvati sa 500 ml mleka kad se ohladi dodati 180 gr margarina
glazura:
70 gr margarina
100 gr cokolade 1 jaje tortu ukrasiti slagom
pozz:D

Evo da i ja dam doprinos ovoj temi...
KAPUCINO
5 belanaca
160g secera
1-2kasike sirceta
susiti 3 kore
400g cokolade,pola margarina,2-3kasike secera i malo mleka preliti preko ohladjenih kora
(ja stavila kakao tablu,Takovo odlicno ispalo)
1 fil:
15zumanaca
270g secera kuvati na pari
2 fil
1l mleka
4 pudinga od vanile
6 vanil secera zakuvati
3 fil
penasto umutiti 2 margarina,150g secera
sjediniti 1,2,3 fil
umutiti 1l slatke pavlake sa 5 kesica kapucina i podeliti je deo za filovanje drugi za ukrasavanje
filovanje:kora,zuti fil,kapucino,kora...
Moram da naglasim da sam smanjila 120g secera,i nisam pogresila bila je odlicna!

KIKIRIKI TORTA
1l mleka
10 kasika secera
4 pudinga od vanile skuvati
dodati umucen margarin sa 100g secera
u fil dodati 200g mlevenog kikirikija,200g zele bombona seckanih
umutiti 100g slaga
kora je petit keks koji se umace u neskvik
redjati:keks,fil,slag,keks...
od gore ukrasiti sa slagom

Evo jos jedne u nizu.....
attachment.php

posna grcki sladoled? mmm to zvuci super :D
mislim da je negde teta Ira pisala sad cu da nadjem

edit : http://forum.krstarica.com/showthre...733&highlight=posna+kesten+torta#post11430733

a na istoj str. ima par postova iznad receptica za posne torte - mozda ti neki odgovara...

a secam se i posne puz torte od msneki - http://forum.krstarica.com/showthre...007421&highlight=Posna+puž+torta#post13007421

evo i jedne posne cokoladne - http://forum.krstarica.com/showthre...142758&highlight=Posna+puž+torta#post13142758

a recept za posnu reformu je postavila vermk u ovoj temi

Poslednja izmena:

Slične teme

Back