TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo tortice za mog prvenca...ova ljuta pticica je od cokoladne torte i teska je 3.5kg...a ispod je njegova omiljena kinder.malo siu me namucili popsovi
attachment.php

Mi smo bas pre neki dan :D

Super je torta ,i meni je musterija trazi jer se decak zove Filip,samo cini mi se da je jako mala ,meni treba bas onako velicine normalne torte .Jel mozete da mi kazete jel ovo plazma pa ste oblikovali tortu il su kore pa su secene i sklapane ,nesto nemam ideju kako bih to sa korama mogla izvesti ,posto nisam bas profesionalac kao Vi ? Hvala

treba za nedelju da pravim ovakvu tortu
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1370473_10201353901361505_1872711331_n.jpg?oh=e815145cb0f99c1a81414e6c5812b65c&oe=52668A94&__gda__=1382522662_741f109698f38cf39bd79b948709c0fd
koji su ovo sjekaci za cviejce, da li oni klasicni wiltonovi sto imaju i metalni i plasticni bez izbacivaca sa 5 latica, ili oni za ruze sto imaju 4 u kompletu, ili opet oni sa izbacivacima? A us redini da crtam flomasterom ove tackcie, ili ima fazon neki drugi?
Znam da sam davno kod Une vidjela neke cvjetove sa tim u sredini...

Devojke, jel primate društvo?
Skoro sam čula da se ovde okupljaju prave umetnice, bila bi mi čast da me primite, makar samo da sedim u ćošku i gledam kako pravite ova mala remek dela i slušam korisne savete :) , a i da ja sa vama podelim (ako smem da se usudim pored takvih majstorica) neku ideju, ili iskustvo.

treba za nedelju da pravim ovakvu tortu
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1370473_10201353901361505_1872711331_n.jpg?oh=e815145cb0f99c1a81414e6c5812b65c&oe=52668A94&__gda__=1382522662_741f109698f38cf39bd79b948709c0fd
koji su ovo sjekaci za cviejce, da li oni klasicni wiltonovi sto imaju i metalni i plasticni bez izbacivaca sa 5 latica, ili oni za ruze sto imaju 4 u kompletu, ili opet oni sa izbacivacima? A us redini da crtam flomasterom ove tackcie, ili ima fazon neki drugi?
Znam da sam davno kod Une vidjela neke cvjetove sa tim u sredini...
Ja bi cvetove radila sa sekacem za ruzu, wiltonov roze boje ima ih 4 velicine, a one tackice u sredini su sitne kuglice od fondana, jeste pipavo, ali na slici se vidi da je tako radjeno, ima senka.

ja da pitam ovde...cini mi se da je kegde pisano o onom air brushu sto se koriste za sklapanje aviona,e pa taj mali sam nasla u prodavnici igracaka.jel to moze da koristi cemu?

Takav je godinama koristila daca_011, snez@, Teta Ira ga možda još uvek koristi. Koliko košta i gde si videla? Ja sve mislim kupiću onaj u Aleksandru, ali uvek mi iskrsne nešto preče, tako da možda jednog lepog dana...

Da li je neko od vas nekad radio tortu u obliku fiata 500 odnosno starog fice ? :-)

možeš praviti i od redovne torte , napravi veći prečnik a nižu tortu . kad se stegne , presečeš napola i uzdigneš te polovine jednu do druge , izrežeš deo za šoferku i haubu i dobiješ fiću , malo još doteraš i to je to . nažalost negde mi se link izgubio , ali super stvar , ja sam do sad dva puta pravila ...

e evo ih i neke moje torte u zadnje vrijeme

oba sprata vanila sa bananama

Kata mijesala royal i odrzala kratki kurs kako to sve treba da se radi, a ispod je crna nugat

oba sprata je milka sa topljenim cokoladama

kidy sa crvenim vocem

milka sa sjeckanim cokoladama, ovo treba da predstavlja Tiffany kutijicu za nakit

kidy sa bananama

kidy sa crvenim vocem

kidy sa crvenim vocem

moskva snjit

plazma sa topljenim cokoladama

moskva snjit

bjela nugat

Zoja sa malinama

milka sa topljenim cokoladama
crna nugat
plazma sa topljenim cokoladama
mladence radila simbioza

moskva snjit
buket simbiozin

oba sprata crna nugat
a cvijece... mozete vec i da predpostavite

Poslednja izmena:

plazma

vanila sa raznim svjezim vocem
figurice simbioza

milka sa topljenim cokoladama i simbioza

Zoja

kinder

plazma sa topljenim coko

snikers

milka i kidy

coko nugat

coko kremasta

i opet coko kremasta

jaffa

milka sa topljenim coko

Zoja, simbioza i ja smo ovaj put bas to i bukvalno bile, od figurica moj je samo medvjed, ostalo njeno, a ovo drvece i sve te zezancije... nekako sma jedva sve potrpala na tortu, nema mjesta dovoljno na 27x37cm povrsine

Poslednja izmena:

Slične teme

Back