TORTE: recepti, saveti, ideje...

Štrumpfeta

6jlr8g.jpg

spajdermen

3322xdz.jpg

3322xdz.jpg

ova mi je bila mnogo slatka

2vdnxms.jpg

1pjk39.jpg

2qtxz09.jpg

cime bojite cokoladu?treba da napravim pops angry birda,ja sam probala sa wiltonovom crvenom,u prahu ona spm...i sve mi je nekako roze.belu cokoladu koristim onu u granulama
Sanja za cokoladu imaju posebne boje za kupiti ove nase za fondan i slag su slabe i belu cokoladu cak uniste nekako.....

Treba da pravim tortu, koja treba da bude poklon za svadbu, i trebala bi to da bude Milka (ako nesto ne promene). Treba da stane u zvono, koje je precnika f 30, a visine 10 cm. Recept za tortu sam pokupila ovde na ovoj temi mislim da je od Zlatne koke, pitanje je kolika torta (precnik, visina) ispadne po tom receptu i koliko trebam od mere da oduzmem ili dodam da bi mi bila precnika f 28 a visina sa fondanom 9 cm tj maksimum 9,5 cm. Svaki savet dobro doso, jer sam pocetnik u ovome i tu tortu jos nisam pravila :confused:

marina fondan ne sme pod zvono zbog kondenzacije samog zvona, upropastice ti fondan.....i nemoj 28, jer kad napravis, nafilujes, pa bc i fondan doci ce do samih ivica tacne....bolje 25 i bice ko bombona :) Ja a i svo ovde uglavnom koristimo okrugle srebrne tacne za torte 33 cm precnika za 25 cm torte.....

Poslednja izmena:
Hvala Ladyns, eto za to nisam znala, sta cu kad sam pocetnik. To mi je rodbina, pa im eto treba torta kao poklon za svadbu, nece nista specijalno samo da je prekrivena fondanom i mozda neki mali detalj na njoj. Imam bas tacne od 33cm, doduse nisu te srebrne, vec bele plasticne. Torta treba da ide za Bg. E sad to je malo duzi put, a bas nesto nisu zainteresovani da mnogo paze na tortu tokom puta, hoce da je strpaju u gepek od automobila. A da je uvijem onako u celofan kao poklon sa masnom (ako joj i celofan ne smeta), cini mi se da sam videla to negde ovde na forumu, pa u kutiju malo vecu od torte?

Poslednja izmena:
Hvala Ladyns, eto za to nisam znala, sta cu kad sam pocetnik. To mi je rodbina, pa im eto treba torta kao poklon za svadbu, nece nista specijalno samo da je prekrivena fondanom i mozda neki mali detalj na njoj. Imam bas tacne od 33cm, doduse nisu te srebrne, vec bele plasticne. Torta treba da ide za Bg. E sad to je malo duzi put, a bas nesto nisu zainteresovani da mnogo paze na tortu tokom puta, hoce da je strpaju u gepek od automobila. A da je uvijem onako u celofan kao poklon sa masnom (ako joj i celofan ne smeta), cini mi se da sam videla to negde ovde na forumu, pa u kutiju malo vecu od torte?
ja kad mi nestanu kutije za torte umotam u celofan ,nosili su je i 40km tako umotanu i nista joj nije bilo.

Slične teme

Back