TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja pravim ovako i umesto maskarpone sira koji je za naše prilike baš, baš skup, koristim krem maslac Subotičke mlekare.
http://www.coolinarika.com/preview/recept/ferrero-rocher-torta-jos-jedna-varijanta/
Eto zivim u Subotici,a nikad nisam isla preko granice, niti koristila bilo kakve proizvode prehrambene njihove. Ali jedino sto me spasava je maskarpone, 500gr je 350din, kada jedna drugarica nabavlja sebi onda i ja uzmem od nje, svjez, po cijeni koja je u prodavnici i odlicno. Evo i presjeka torte sto sam nedavno pravila:

sliku same torte jos nisam stigla staviti na ukrasavanje, ali sastojci su sljedeci:
Kora WOW biskvit presjecen na 3 korice malo deblje jer je dekoracija bila slag-cokolada
Fil: 0,5l sl. pavlake, 3 kasike secera, 500gr maskarponea, to se sve umuti i podjeli na 3 dijela, u svaki dio poejdinacno ide po 100gr crne, mlijecne i bijele cokolade. Mislim da recept postoji na coolinarci pod nazivom cokolada u 4 boje, ali tu ide smao jedna kora. Ovako je bila bas cvrsta i visoka torta, socna, moja bivsa komsinica za cije dijete je bila torta je odusevljena. Tako da eto pronadjoh jos jednu kombinaciju za taj cuveni biskvit

I sve vam zaboravim reci da sam kupila po 10kg PURATOS cokolade i margarina. Cokolada je u rangu nasih menaz, ideal i slicnih, znaci nije ona 70% kakaa, to pakovanje sma platila 5050din, znaci 50,5din/100gr, te sa vise % kakaa suve mase su oko 80din/100gr, a margarin je skuplji od vital ukus sl. pavlaka koji je sada u Rodi 48din, znaci ovaj je oko 65din/250gr, ali ukusan, ucvrsti fil, ma bas mi se dopada, za kombinovanje sa puterom odlican.
Cokolada je u onim krupnijim granulama i sve coko filove i kore vec 2 vikenda pravim sa njom. Izmedju ostalih je bila i coko kremasta torta i za jednu djevojku, sada i njena drugarica narucila opet isti ukus i kaze ovako:"Ukus kao onaj sto ste Saneli pravili, znate ona torta sa puno nutele u filu!!!" Ja samo na to kazem:"Dobro, bice opet taj fil!"

Kidi torta jednoj gospođi za rođendan od supruga i troje dece

10pwwmp.jpg

2mg5yfa.jpg

i jedna WOW koju ću i ja probati, jer nosim je jednom Petru na babinje

22yn2c.jpg

Nadam se da nisam promasila temu...Naime, potrebno mi je par saveta oko fondana...

Da li je za pleh 32x23 dovoljno 2kg fondana za oblaganje i da li oblozena torta sme da stoji u frizideru posto znam da se figurice od fondana cuvaju na sobnoj temperaturi?

Ukoliko bih pravila tortu na sprat, mozete li mi preporuciti dve koje bi mogle ici jedna na drugu, a da ne splasnu?

Da li je reforma torta pogodna za fondan, posto meni uvek ispadne tanka, pa ne znam kako bi bilo sa fondanom?

Kao sto mozete da primetite nisam radila sa fondanom, a htela bih cerkici za prvi rodjos da ukrasim torticu. :)

Slične teme

Back