TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo i mojih tortica.Nije ih bilo puno ovaj mesec ali su sve bile pristojnih težina, a ne može li na sprat od 3 kg.ali da ne načinjem već ižvakanu temu ;)

Jao Princes meni prekjuce trazili tortu 4-4.5 kg, i poslace oni sliku, kad stize torta na tri sprata :zcepanje:
ja ne znam ko je ovde lud :)

A meni dodju ljudi kojima treba torta za svadbu za 250 ljudi i hoće da torta bude na tri sprata, a da bude dovoljna za sve. Uvek preteruju na jednu ili drugu stranu.

attachment.php

Muku mučim ovih dana , pa da podelim sa Vama ... treba da pravim tortu za malog plivača inače mog bratanca . Praviću bazen sa plivačima . Znam da je ovde bilo reči o želatinu na fondanu i da u suštini to zna da ispadne problem . Rupu od bazena ću prekriti sa bar dva sloja fondana . E sad pitanja : koju količinu želatina trebam da upotrebim za bazen veličine 20x30 cm i treba da pravim one " trake " što razdvajaju staze za plivače . Da li da te trake i plivače stavim neposredno pre torte jer se bojim da će se otopiti . Da li je neko pravio ovakvu tortu ? Ubiše me ova " moja " deca sa željama ! HELP :eek:

ja sam pravila bazen sa plivacima, kao deo jedne torte...koristila sam preliv za torte za vodu...a posto je meni bazen bio na prvoj torti, ja sam kao izolaciju izmedju 2 sloja fondana stavljala sloj mase za plazma tortu...i plivaci i trake i merdevina...sve je stajalo u zelatinu oko 3 sata i nista se nije otopilo. To je moje iskustvo!

Cure nije me dugo bilo, radi se punom parom, ali povremeno virnem da vidim sta radite. Vidim da je i ovdje zatisje, ali ako neko virne kao i ja pa da mi odgovori, imam jednu musteriju koja mi trazi domacu Havana ili Panama tortu, ja je nikada nisam radila jer mi se ne dopadaju torte tog tipa, ali ako ima neko proveren receptic bila bih jako zahvalna.

Nije me bilo jako dugo ovde pa ću malo da Vas davim sa sličicama jer sam pomalo i radila:

doboška sa voćem
attachment.php

kornet torta - omiljena kod ove porodice a moja najlepša za ukrašavanje
attachment.php

opet jedna pred putovanje: bela reforma sa lešnicima
attachment.php

grčka torta
attachment.php

još jedna doboška
attachment.php

kuma je nosila na svadbu kući po vrućini 500 km
attachment.php

svadbena, kod koje je mlada toliko izmišljala sa ukusom i pedantnošću, da sam mislila da neće biti zadovoljna, a rezultat je bio fenomenalan, prezadovoljna. Dole orasi, čokolada, banane, gornje dve Jacina Tartuf torta
attachment.php

kumi na svadbu, opet na dugo putovanje, bela reforma sa orasima i čoko - narandža
attachment.php

presek: orasi, čokolada, banane
attachment.php

presek čoko - narandža
attachment.php

dole bela reforma, gore čoko - narandža
attachment.php

Za sad je to sve, kasnije će biti još današnja mala svadbena.

E da, ja samo da se hvalim, a zaboravila najvažnije, da pohvalim sve vrednice koliko Vas ovde ima, da ste napravile toliko divnih torti, da sam imala premalo bonica, pa ovako javno i glasno: SUPER STE!

Poslednja izmena:

Slične teme

Back