TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo i od mene jedne tortice...nadam se da cete prepoznati lik...crtani koji smo mi gledali kao klinci;)
obicna cokoladna torta...
Photo0585.jpg

:bye:

ja sam pravila sanduk i to tako sto sam poklopac pravila od torte i rolata.Kupila sam 2 gotova rolata i isekla na pola po duzini.1/2 sam stavila izmedju poslednje i predposlednje kore,supljine popunila filom,a drugu polovinu na poslednju koru da bi dobila zaobljen oblik poklopca,i opet malo popunila filom.2 rolata zbog duzine torte,jer su oni rolati kratki.
a i ja imam pitanje.kod maketa od stiropora,koja je debljina?i da li se tu vise tabli naslaze jedna na drugu ili se koristi neki deeebeli stiropor?i gde ima da se kupi tako debeli,jer ono sto sam ja videla nije to-to?

.. a imam i jedno pitanje. Neko je skoro pravio super sanduk s blagom samo se sada ne sjecam ko. Svidja mi se ta torta i nekom prvom prilikom bih to pokusala napraviti ali me interesuje kako napraviti poklopac. Da li se i on pravi od torte i kako sve pricvrstiti da stoji?
Mnogo lepe kovcege prave boba i fondan torte... pa mozes njih pitati za pomoc oko toga ;)

ja sam pravila sanduk i to tako sto sam poklopac pravila od torte i rolata.Kupila sam 2 gotova rolata i isekla na pola po duzini.1/2 sam stavila izmedju poslednje i predposlednje kore,supljine popunila filom,a drugu polovinu na poslednju koru da bi dobila zaobljen oblik poklopca,i opet malo popunila filom.2 rolata zbog duzine torte,jer su oni rolati kratki.
a i ja imam pitanje.kod maketa od stiropora,koja je debljina?i da li se tu vise tabli naslaze jedna na drugu ili se koristi neki deeebeli stiropor?i gde ima da se kupi tako debeli,jer ono sto sam ja videla nije to-to?

Devojke za sta vam služe te makete od stiropora? Vidjala sam često da to nude, ali za čega?

Ja sam sebi pravila makete od stiropora . Dala sam jednoj firmi ( koja radi reklame , banere , bilborde itd , oni imaju laserske sekaće pa iseku oblik koji hoćeš ) Kupila sam stiropor debljine 5 cm , pa sam lepila silikonom po dva komada da bi dobila debljinu 10 cm . T oje sasvim dovoljno za maketu torte .

Devojke za sta vam služe te makete od stiropora? Vidjala sam često da to nude, ali za čega?

Ja sam te makete oblagala sa onom providnom prijanjajućom folijom i na njima vežbala dekoracije od šlaga . To je bilo na početku dok još nisam imala toliko posla . sad mi u suštini ne služe nizašta osim za sušenje cvetova i figurica . U inostarnstvu se to zove dummy cakes i koriste se na mladenačkim tortama ono kad imaš veliki broj torti na stalku , pa jedan deo tih torti nisu prave torte nego samo ukrašeni stiropor . Da li služe još za nešto ne znam .

ja samo da se oglasim povodom pitanja za kovceg, ja sam ga pravila od mosve i poklopac je bio od torte , poklopac sam slozila tako sto je prva kora velicine kovcega druga i trca uze za santimetar i kad sve nafilujes jedna veca kora cije pokrivanje pocinje od prve kore napred do prve pozadi (odozgo bude zaobljeno toliko koliko si filom to napravila)
:dash::dash::dash: uf kako ovo konfuzno zvuci kad se procita

ja samo da se oglasim povodom pitanja za kovceg, ja sam ga pravila od mosve i poklopac je bio od torte , poklopac sam slozila tako sto je prva kora velicine kovcega druga i trca uze za santimetar i kad sve nafilujes jedna veca kora cije pokrivanje pocinje od prve kore napred do prve pozadi (odozgo bude zaobljeno toliko koliko si filom to napravila)
:dash::dash::dash: uf kako ovo konfuzno zvuci kad se procita

Ja sam skontala. :D
A kako onda to pricvrstis da stoji jer bude malo i otvoren jer se ubacuju novcici koji vire? Jel poklopac stavljas na neki podmetac ili ne? Sve kontam da bi mi se to iskrivilo.

ja odvojeno upakujem donji deo a odvojeno gornji deo kovceka, na jednu trecinu kovcega samo poredjam one zlatnike i razno osuseno blago:roll: a onda gornji deo spustim na to bez ikakvih tacni samo sam pozadi poklopac prcvrstila sa dve ukrasne kopce (gornji za donji ),..... mozda izgleda ali nista nije nestabilno jer to nije neki nagib , blago stoji bukvalno na ivici donje torte a poklopac se oslanja i na donju tortu i na blago:)

Slične teme

Back