TORTE: recepti, saveti, ideje...

OD MENE MALI DOPRINOS OVOJ TEMI
OVU TORTU SAM PRAVILA PROSLOG MESECA PRVI PUT I SVIMA SE SVIDELA,
PA ZATO ZELIM DA JE PODELIM SA VAMA,

ZURKA TORTA

KORE: 8 belanca
10 kasike secera
8 kasike mlevenih oraha
2 kasike brasna
1 kasika ulja
ispeci takve 3 kore

1 FIL: 1,5 L. mleka skuvati sa 4 pudinga od vanile ,
1 vanilin secer,2 kasike gustin,15 kasike secera
( ohladiti krem )

2 FIL: 24 zumanca,250g secera skuvati na pari.

3 FIL: 2 margarina umutiti sa 250g prah secera.

sjediniti sva tri fila i podeliti na 3 dela,

u prvi dodati 250g pecenog lesnika
u drugi 250g topljene milke
u treci 300g sitno drobljene plazme.

OVA TORTA JE OGROMNA BEZ UKRASAVANJA JE PREKO 5 kg.

Moram da vas pitam kako radite sa bijelom cokoladom kad pravite ove coko plocice oko slagiranih torti, i koju kupujete :dontunderstand:
Ja kupim ovu paracinkinu valjda je njihova sto u Rodi ima na mjerenje u tablama od 100gr i nekako mi je uvijek gusta pa moram dodati vise ulja. Pa mi se tako brzo stegne i bude mi krta, krta da ne znam sta raditi, kad vezem onu satensku trakicu oko torte ne pritiscem naravno uopste puno, ali mi ivice plocica popucaju. Ne znam uopste kako bi bijelu cokoladu uspjela izvaditi iz onih folija plasticnih ili kalupa u kojima vidim da ih dosta vas lije, ja cu poluditii od nje :dash:

Preljepe su torte sve do jedne.Al oduševila me ivana sa čipkom,odlično izgleda!

Ja radila tortu za trudnicu al nikako nisam zadovoljna glavom i licem.Užas!Izgleda kao da nema nos.:(
attachment.php

Evo je bočno.
attachment.php

Jučer sam po prvi put radila dobošku al nisam zadovoljna ukusom.Previše mi je margarinasta torta.Kad prebacim slike stavim da vidite.

Poslednja izmena:
Evo one moje famozne torte..:roll:
malo sam preterala sa ukrasavanjem ali mama devojcice je tako htela..sto vise boja!!
mora da se pohvalim da mi je to prva narucena torta od grka (nadam se bice jos)
sve u svemu devojcica se odusevila ..mama takodje..:super:
e sad odoh da potrosim parice na jos ponesto od alata na eBay

attachment.php

attachment.php

Sacekaj jos malo, ja sam jedan jedini put imala taj problem i to bas kad sam stavljala samo puter u fil, od tad stavljam pola pola onaj margarin sa ukusom sl.pavlake i puter, a onda sam je nafilovala u onom obrucu i bilo je super kad je filovala, sto sam radila tek sutradan popodne

Gorice on je uvek redji pred mazanje i onda se stegne.Lepo ti njega ohladi i ako ti je sumnjivo samo mlevena plazma moze da ga stegne.

Hvala vam puno!!
ma ja uvek sa puterom pravim..ali izgleda da da nisam dovoljno ukuvala od samog starta.ucinio mi se dobar ali se posle putera slabije stegao..dodala mu neki prasak (za slatku pavlaku da se ucvrsit)..i stegao se malo bolje.. uspela sam da je nafilujm i kasnije se stegla lepo!!
hvala jos jednom :heart:

grkinja torta je u stvari milka torta sa seckanom milka cokoladom i plazmom u zutom filu(deo fila sa belom milkom).imas recept na pocetku teme,mislim 10.ili 12.str,zlatna koka je postavila recept.samo je sad neko setio da je krsti kao grkinja.

Ima jos recepata za grcku tortu i razlikuju se od te milke Zlatne Koke po tome sto keks ide u kore, a i u filu je neki omjer sastojaka drugaciji. Po meni torta je dosta niska a teza nego ta milka, ja poslije svakog sloja fila stavim sloj sl.pavlake tako sam i vidjela negdje na coolinarci, evo cak u tu varijantu idu u fil zele bombone, ja nisam tako stavljala, nego samo kazem, kao i uvijek bezbroj kombinacija ima
http://www.coolinarika.com/recept/807195/

Sinoc sam nafilovala lud-lab cetvrtastu tortu i danas treba da sijecem i oblikujem el. gitaru. Nasla sam ovu semu malo je uvecala jer torta treba biti oko 4-5kg
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=3249
sve ja to lijepo isjekla i kad sam rasporedila po onoj kartonskoj najvecoj tacni dijagonalno ne moze da stane, uzmem stiropor njegova sirina i jeste 50cm a to je taman koliko moze stati u frizider, i sve kako god okrenes nema sanse da uradim bas sa originalnim proporcijama. Moracu je ili malo udebljati, ili skracivati vrat.
Ako je neko vec radio tako nesto i moze mi dati savjet, to bi bilo EXTRA!!!

Evo kako je po mom receptu
7 belanca umutiti da 9 kasika secera,7 kasika seckanih oraha,7 kasika ml.plazme idu takve dve kore
fil: 14 zumanaca i 14 kasika secera umutiti na pari,posebno u 1 l.mleka zakuvati 150g. secera, 100g. gustina i 1 puding od vanile.Kad se ohlade filove spojiti i dodati 2 margarina umucena sa 200g. prah secera i jos 200g. seckanih oraha 200g. rendane cokolade,200g. ml.plazme
Pravila sam je dva tri puta ali ima previse fila a korice su tanke i nemogu da izdrze fil pa razmisljam ili da smanjim fil ali onda ce biti mala torta ili da napravim jos jednu koru.

Evo famozne prve mladenacke torte od koje sam htela da poludim...bila je divno zagladjena,jednako sjajna dok je nisam odnela u restoran i oni je stavili u POLU ISPRAVNU rashladnu vitrinu...sedef je poceo da curi sa torte,poslednja torta moskva je bila totalno mekana ne znam kojim cudom nije pala...UZAS!!!! Kad sam videla zamalo da cir nisam dobila!!!Ali eto sta je tu je...moja sestra je bila zadovoljna jer je dobila jednostavnu kakvu je htela i to je najvaznije...
attachment.php

Evo kako je po mom receptu
7 belanca umutiti da 9 kasika secera,7 kasika seckanih oraha,7 kasika ml.plazme idu takve dve kore
fil: 14 zumanaca i 14 kasika secera umutiti na pari,posebno u 1 l.mleka zakuvati 150g. secera, 100g. gustina i 1 puding od vanile.Kad se ohlade filove spojiti i dodati 2 margarina umucena sa 200g. prah secera i jos 200g. seckanih oraha 200g. rendane cokolade,200g. ml.plazme
Pravila sam je dva tri puta ali ima previse fila a korice su tanke i nemogu da izdrze fil pa razmisljam ili da smanjim fil ali onda ce biti mala torta ili da napravim jos jednu koru.
i ja imam isti recept:) bas mi se sviga sto ima puno fila

Back