Natali74
Zainteresovan član
- Poruka
- 412

ovo je Sonjina rodjendanska torta

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo kako je po mom receptu
7 belanca umutiti da 9 kasika secera,7 kasika seckanih oraha,7 kasika ml.plazme idu takve dve kore
fil: 14 zumanaca i 14 kasika secera umutiti na pari,posebno u 1 l.mleka zakuvati 150g. secera, 100g. gustina i 1 puding od vanile.Kad se ohlade filove spojiti i dodati 2 margarina umucena sa 200g. prah secera i jos 200g. seckanih oraha 200g. rendane cokolade,200g. ml.plazme
Pravila sam je dva tri puta ali ima previse fila a korice su tanke i nemogu da izdrze fil pa razmisljam ili da smanjim fil ali onda ce biti mala torta ili da napravim jos jednu koru.
Drage moje, interesuje me da li neka od vas radi filove na pari a dodaje pored zumanaca i secera jos i kasiku dve brasna pa i pola case mleka se negde pominju u receptu?
Nisam to nikad radila a malo me i strah da li je ta temperatura na pari dovoljna da se to brasno skuva.
Ja kuvam ovako: 18 belanaca, 22 kašike šećera, 22 kašike mleka i 2 kašike brašna. Samo ne kuvam na pari, engo u mikrotalasnoj.
ja sam pravila tri puta gitaru i skracivala vrat... pogotovo kod "fender' koja je i ovako bila toliko dugacka da sam je sastavila par minuta pre nego sto su je odneli jer nija mogla stati u fiziderSinoc sam nafilovala lud-lab cetvrtastu tortu i danas treba da sijecem i oblikujem el. gitaru. Nasla sam ovu semu malo je uvecala jer torta treba biti oko 4-5kg
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=3249
sve ja to lijepo isjekla i kad sam rasporedila po onoj kartonskoj najvecoj tacni dijagonalno ne moze da stane, uzmem stiropor njegova sirina i jeste 50cm a to je taman koliko moze stati u frizider, i sve kako god okrenes nema sanse da uradim bas sa originalnim proporcijama. Moracu je ili malo udebljati, ili skracivati vrat.
Ako je neko vec radio tako nesto i moze mi dati savjet, to bi bilo EXTRA!!!
Dobro veče dame.Danima me nije bilo i sad naravno premalo bonica za tako lepe torte.
Svaka čast!
Ako koristim sveže jagode, onda nmema soka. Znači, na 300g jagoda 2dl vode? I koliko mi treba jagoda za koru veličine 35x30cm?