TORTE: recepti, saveti, ideje...

Hoću jednu tortu da obavijem čokoladom razlivenom u pucketavu foliju. Pošto je Una u gužvi, neću da je smaram na pp, a ko zna da li će ovde navraćati, ima li nekog da mi da neki savet u vezi toga?

otopiš čokoladu, naneseš na foliju(ne pretanko) koju si odrezala prem mjerama torte, staviš na hlađenje dok se čokolada ne prestane sjajiti ( stisla se ali ne do kraja).. tada ju omotaš oko torte i strpaš u frižider da se skroz stisne... i onda skineš foliju.

attachment.php

Kakva je to pucketava folija?

I usput da kazem i sledece- ponovo mi se desio peh sa tortom isti kao pre neki dan. Nisu u pitanju ni kore niti nista slicno vec tvrdim da je MENAZ cokolada upropastila sve! Totalno se promenila, lici na secernu tablu, miris joj postao drugaciji. Zato su je kod nas spustili na 137 din. 200 grama. S MENAZ cokoladom vise ne radim, tih para nema. Jos IDEAL i vredi nesto, ako se i oni ne pokavare.

Mačkice sa raznobojnim vunicama i mišićima,
donja je naravno ZOJA, a gornja je voćna sa vanila filom i jagodama
attachment.php

zmaj Drago, rađen prvi put, imala sam tremu, ali ipak nije toliko strašno
Torta je Zoja
attachment.php

A evo i te famozne HARMONIKE, zadovoljna sam koliko sam se brinula a na kraju je najgore od svega bilo što nisam ni mrvicu crne gum paste imala u kući, sutra mi donose novu turu moji iz NS, a ja to skroz zaboravila pa skontam pred samo presvlačenje torte i morala sam je čitavu farbati pored srebrne još i crnom
attachment.php

Poslednja izmena:
Gotovo torta je dogovorena OGROMNA JE! Hvala svima na pomoci! Nikada nisam radila ovoliku tortu i neka mi je bog i znanje i moje drugarice sa krstarice na pomoci:)
A na koji stalak ćeš je staviti draga moja i gdje ćeš sve to da držiš? Uh, sve mi se čini da je nama, ili samo meni tako ne znam, najlakše napraviti torte, ali mi treba još 3 frižidera i ne znama kakav stalak koji to sve može da nosi, uh... Svaka ti čast

Molim za savet iz iskustva.. U pitanju je svadbena torta sa dekoracijom(jednostavna) 10kg, cetvrtasta na 3 sprata Koje dimenzije da mi budu?

Prosle godine otprilike u ovo vreme sam pravila takvu svadbenu - dole je bila reform, pa interkontinental, pa moskva gore. Ja sam pravila donju 35x35, pa 25x25 pa 15x15. Reform mi je bila pretanka pa sam onda pekla još kora i dodavala, ove dve su bile super visine ali je torta na kraju umesto 10 kg bila 15 kg....
Tako da, prema mom iskustvu, možeš i manje prečnike, ali to naravno zavisi koje ćeš torte praviti...

Hvala Ivaaaaa!
Raspored je Zoja, Moskva, Mocart. Prvi put pravim tako nesto, verovatno ce biti teza ali bolje i tako nego da manjka...:)

Minice, moja torta je bila 11,5 kg, al je samo dekoracija bila sigurno 2 kg. Sutra cu da okacim sliku, sad sam preumorna. Gornja i donja su bile Milka, a srednja Ciletova cokoladna. Gornja je trebala da bude nugat sa malinom, ali mi se sve topilo, pa sam uz dogovor sa mladom u zadnji cas promenila. Ne bih da te plasim, samo se zalim ovde, posto nemam gde, jer sve cega sam se uhvatila u zadnja 3 dana, sve je krenulo naopako.. Ali ne moze uvek sve da prodje glatko :zper: i to je iskustvo.

Drage moje, hvala vam svima puno na bonicama za tortice od ovog vikenda, koliko vidim posebno vam se svidjela harmonika :heart:
Evo tortice prve svadbene koju treba da pravim za sljedecu subotu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=306475482699228&set=a.164676650212446.42625.100000103363186&type=1&theater

Sad sam mnogo mnogo, umorna, sutra cu vas ispitivati, bas imam dosta nekih nedoumica, vidim da je i Minica pitala za dimenzije tri torte, kod mene znaci nije forndan dekoracija, nego ovako sa vbijelom cokoladom, ukusi treba da budu: reforma, cokoladna i moskva. Ukupna tezina treba da bude 12kg
Eto, sad rekoh sta trebam raditi, a moram dobro utanaciti za dimenzije, a cini mi se da mi je najgore ova blesava bijela cokolada, koliko ulja dok je topim, stalno mi bude krta nekako, ne znam

Hvala i na cestitkama za Slavu, ljubim i sutra se pisemo

ZD, ovo je vise nego fotogenicno!!! Tvoja kinder je neprevazidjena!
Srecna ti Slava, sad si sigurno vec u horizontali na zasluzenom odmoru, ja evo malo svratila da vidim kako ste mi vi ovdje pa idem i ja, NAPOKON!
Slike cu staviti i ja sutra nasih tortica, kolace nisam ni slikala, toliko me iznervirao stalak za torte novi koji sam pravila, kao imam povjerenja u ovog druga za dimenzije i sve, sad ga ni ne mogu staviti u firizider, ma uzas, ne znam ni sta cu ni kakao cu za sljedecu subotu

Slične teme

Back