TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

Na ovu nisam ponosna, kao da je ja nisam radila, ali to su ljudi trazili, ja sam je pravila
.
attachment.php

Ovo je vec moj stil.

I koliko onda treba za jednu tortu fi26cm, da dekorisana bude max 4kg

Pa ja racunam da mi treba kao i obicnog fondana, izracunaj ...ratluk plus secer i dobices kolicinu ...ja cu za 3 torte da pravim djuture...mislim vecu kolicinu...malo cu ga deblje razvlaciti nego obican fondan...Ma sacekaj da ja to sutra zavrsim pa cu ti potanko preneti iskustva...a uzgred, i ako ti ostane mozes iskoristiti za figurice i kasnije, mnogo se lepo radi sa njim, a i ne steze se puno ako ga cuvas u najlon kesi..

Evo je improvizacija.

21abm9d.jpg

Torta se zove "jaja i oraja", :rotf: jer su to inače dve namirnice koje uvek imam u kući. Kada bih dobila sedmicu na loto - u (koji btw ne igram), otvorila bih kafe poslastičarnicu, koja ne mora da donosi prihode uopšte, jer imaću para, jel'te, nego da radim samo iz ličnog zadovoljstva. I ta firma bi se zvala "Jaja i oraja". :D

Inače, u ovoj improvizaciji kore su od "milke", sa orasima umesto lešnika, u fil sam dodala otopljenu čokoladu, seckane orahe i lešnike, i malo plazma keksa koliko mi se zateklo u kući.

Evo jedemo, i samo mljackamo, što znači da je improvizacija uspela.

Bravo za ''jaja i oraje'' !!!
A vidim svidjaju ti se kore od milke :zper:

Ma ja sam sinoc pravila 1 milku precnik 26cm ali onu drugu varijantu sa topljenom cokoladom, i 3 milke sa lomljenom cokoladom i plazmom - Kokin recept. dvije manje tortice i jednu istu kao ovu prvu. Sve ja lijepo preracunam koliko mi treba za te tezine, dobro se organizujem koja kolicina da se pece u onim najvecim plehovima od rerne da bi sto brze to sev islo, isjecem sve kore, onda smuckam filove za te dvije vrste milke. Oko pola 1 nocas krenem da filujem, naravno, pofali mi fila :besna: to me jako nervira, da li sam ga prekuvala, sta li? Posto sam u 11 navece vidjela da nemam putera onda uzmem onaj marg. sa ukusom sl.pavlake i on je stavrno super, ali nisam smjela stavljati tako puno margarina koliko je tamo u zbiru marg i put, to je na moje uvecane mjere trebalo biti 280 gr marg i put, ukupno 560gr, to mi se cinilo puno da stavim samo marg :eek:? To me uvijek muci, kako sam to trebala da odradim, postoji li neki odnos kako to preracunati a da ne bude margarinast fil, a i da ne fali ukupne njegove mase kao sto se meni desilo pa danas moram sve to razdvajati, dokuvavati i sta znam sta cu u stvari raditi :dash:

Poslednja izmena:
Moze mala pomoc?
Treba da pravim figurice onih princeza sirena. Ima li kalupa za to ili ih pravite rucno?
Palo mi je napamet da, mozda, kupim barbiku i presecem je po duzini :cool:

Jel bi to moglo tako ali sam lupila glupost? Ili vec kako?

Hvala unapred!
Ja sam kalup za lice napravila od barbike, a istu sam kao sto si i sama rekla presekla bocno po pola i tako radim sve moje princeze, sirene itd...

Slične teme

Back