prestani
Zainteresovan član
- Poruka
- 119
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jao, Daco, ti si car!!!toni umesi smesu od ratluka stvarno je ok na posnim tortama i ne provaljuje se po izgledu i sto je vazno pristojan je za rad.
ja dodam malo gustina jer ce on spreciti da torta rosi sakuplja vlagu,namasti ruke margarinom kad zavrsis sa mesenjem razradi ga i oklagiju u ruke...Una i ja smo komentarisale za vreme proslog posta posnost gampaste i jako mi je nelogicno jer zivotinjski zelatin daje drugaciju kompaktnost od biljnog,a i mnogo je jeftiniji dal ga kupujes na kesice,na meru ili u dzakovima.
1kg ratluka + 1kg secera a gustin stavi otprilike koliko mislis da treba, zavisi kakav je ratluk ako je svez onda treba vise gustina.Koliko je to MALO gustina, npr na 0,5 ratluka i 1kg secera? Auuu...za 4 torte ima ruke da mi otpadnu![]()
1kg ratluka + 1kg secera a gustin stavi otprilike koliko mislis da treba, zavisi kakav je ratluk ako je svez onda treba vise gustina.
1kg ratluka + 1kg secera a gustin stavi otprilike koliko mislis da treba, zavisi kakav je ratluk ako je svez onda treba vise gustina.
Znaci to je varijanta ratluk mase za oblaganje torti? Sa tim nikad nisam radila a trebacu da pravim posnu tortu za Vrbicu pa mi je bas potrebna ovakva informacija
E draga moja, ja se bas sad razmisljam kako cu ja tebe lijepo ispitati sta si ti pravila, sazvakala, utvrdila znanje i onda sam ja sve svoje probleme rijesila![]()
Ma salim se, naravno, nego ne znam za kad imas ti te torte narucene, ja kazem da je ova moja za Vrbicu, pa sve mislim da imam jos vremena.
Inace, na temi recepti sam nasla neku puz tortu, pa Stefaneli je pisala neke recepte, a i Marge Simson je pisala da je radila Snikers posnu i ima tema posnih recepata, ali ja nista nisam isprobala, ni kod nas kuci, ni kod ukucana,![]()
ja sam isto pomislila da fondan nije postan zbog zelatina ali ,posto koristim barvalov fondan,procitala sam sastav i cini mi se da je to sve pono a zena koja mi je narucila tortu,na moju opasku da moram proveriti dali je fondan postan,kaze da je vec bila na krstenju gdje je bila posna torta s fondanom...
a evo i sastav:secer,dekstroza,bombonski sirup,voda,hidr.biljna mast,humenkant:glicerol E422,emulgator E471,limunska kiselina E330,zgusnjivac E413,aroma vanile i prehr.boja E171
e,sad jedino ovaj zgusnjivac mi je sporan!
molim sve iskusne,koje su vec apsolvirale ovaj problem,da mi odagnaju dilemu...
za posnu reformu znam,ali bih mi trebala jos jedna,provereno dobra i cvrsta pa kad bi bila jos i vocna....![]()
zvala sam Barvalo,
kazu da je njihov fondan postan 100%![]()
Da kupiš gum pastu +, ona je posna 100%.![]()