TORTE: recepti, saveti, ideje...

Kazu da ne mogu vise podeliti reputacija. Malo sam preterala ali pamtim za veceras mozda ce mi ponovo dati...

Evo i moj skromni doprinos ovoj temi.
Toni mi je jako pomogla i stvarno je divna, oko pravljenja masne.
Doduse ja sam malo neefikasna tako da i nije ispala onako savrsena kao njena ali trudicu se za sledeci put bude mnogo, mnogo bolja...

Uploaded with ImageShack.us

attachment.php
...evo moje morske jedne...ne zamerite morala sam po naradjenju da stavim sliku i moje cerke koja je glavni pomocnik....

SN150377.jpg
SN150411.jpg
SN150420.jpg

Ovim putem zelim da se zahvalim Natalie74 za jednu od najoriginalnijih torti koje sam ikada videla .... svaka cast i na ideji i na ukusu .... Ovu tortu sam nosila na krstenje svog malog kuma i ostavila je bez daha sve prisutne, koji su u prvi mah pomislili da sam na babine ``iz nekog samo meni znanog razloga`` donela glavicu kupusa :)

Natalie74 ti si prava umetnica .... svaka cast .... :)

Pogledajte prilog 230261Pogledajte prilog 230262Pogledajte prilog 230263

Ovim putem zelim da se zahvalim Natalie74 za jednu od najoriginalnijih torti koje sam ikada videla .... svaka cast i na ideji i na ukusu .... Ovu tortu sam nosila na krstenje svog malog kuma i ostavila je bez daha sve prisutne, koji su u prvi mah pomislili da sam na babine ``iz nekog samo meni znanog razloga`` donela glavicu kupusa :)

Natalie74 ti si prava umetnica .... svaka cast .... :)

eeee hvala draga moje Klementina na zaista predivnim recima...nema na cemu i drugi put!!!:hvala::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

ja sam u problemu.sledeceg meseca mi se udaje najbolja drugarica i ja sam zaduzena za mladenacku tortu,ali potpuno zaduzena sto se tice dekoracije oblika i sl i ja ne znam sta da pravim.ja sam joj poslala neke slike i ona je odabrala 3 potpuno razlicite dekoracije i rekla mi da sve prepusta meni. a tek ja ne mogu da odlucim.uufff!!!!pomagajte molim vas

Evo torte sa rodjendanskog slavlja moje Dunje, to je bilo jos prosli vikend
attachment.php

evo ga i Siljo
attachment.php

pa Paja Patak i tobogan
attachment.php

nazad su baloni, oblacici, zvjezdice
attachment.php

Figurice je radila Marica iz Nisa, ja jednostavno nisam stigla da ih pravim. Bas su visoke, bas sam se brinula kako cu ih uopste staviti na tortu, izgledale su fenomenalno, Dunja je bila odusevljena

Divne torte.Srekjan rodjendan kcerkici :)
A gde ima recept za ovu gornju tortu? Lud-lab? Trazila sam na forumu ali pretrazivac........? i Jos jedno pitanje jel imas pandispan oko svake torte????

Da, oko obe torte su patispanji. Oko lud-lab to uvijek uradim, neki sto tanji napravim za okolo jer je to dosta mekana torta, stavljam dosta coko fila pa zbog toga.
A oko donje sam to uradila jer sam imala neke bjelance viska pa sam nesto smuckah sa orasima, od viska glava ne boli.

Recept za lud-lab sam stavljala negdje na temi, one koje sam nasla na netu, a ja je pravim sa kakao korama, obicni patispanj sa kakom unutra.
Fil sam isto nasla ovdje na temi, ne znam gdje i stvarno je super, kremast, super se osjeti cokolada, samo mi je nekako potreban cvrsci, zadnja 2 puta kad sam pravila bas ovu tortu nikako torta nije drzala oblik i kad se sijece mnogo mi je mecavo. Probacu da stavim jos jedan puding ili nesto.
600ml mlijeka, 250gr prah secera, 3 jaja, 2 pudinga od cokolade, 250gr crne cokolade i 1 margarin

Slične teme

Back