TORTE: recepti, saveti, ideje...

bas vam hvala ,nisam znala kako ce da ispadne sa bananama,
nego da vas pitam jos nesto jer vidim da ste veoma iskusne,
ima li neka racunica kako smanjujete kolicinu torte npr. od 3,5 kg na 2 kg.:rumenko:
nikad nisam pravila torte po narudzbini vec samo za sebe i prijatelje,
a sad hoce i drugi a ja nemam pojma kako da im naplatim .

Evo nešto i od mene:

r1-001.jpg
r4-001.jpg

e nikad necu zaboraviti kad sam starije dete ucila pretvaranja iz dkg u gr pa u kg,iz dl u l pa hl na kraju mu se mukici sve pobrkalo u glavi pa mi je dkg pretvarao u hl...mislim da sam tad poslednji put i sela sa nekim od njih da im pomazem jer sam htela da ga olupam o zid od nemoci sto ne mogu sve te litre i dekagrame da mu ulijem u glavu:)

jel pravila neka od vas nindza kornjacu od fondana, ali da je 2d, a da je od torte koja nije plazma, da li je to izvodljivo...sta mislite, recimo da je samo glava, ili da ima i malo tela

Ja ne znam šta je 2D. :rumenka: Ako je to ovo

2ih17pf.jpg

onda može od fondana, što da ne može. Skineš sliku sa interneta, u kopirnici na kopir aparatu uveličaš na željenu veličinu, po tome iskrojiš kore, i napred. Ja bih tako. Možda neko zna nekako drugačije. :)

Da li je neko pravio fondan po Minjinom receptu, ali sa posnim zelatinom? Zamesim malopre, kao i milion puta do sada i on se sav raspada...poludela sam...imam 4 posne torte ove nedelje!! Posle zamesim pola mere sa obicnim zelatinom, da probam i on savrsen , kao i pre...Primetila sam kad sam potopila posni zelatin da uopste nije nabubrio...ne ynam da ne treba njega vise staviti....Imate li neki savet??

Slične teme

Back