TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drage moje da vas pitam kad se baloni stavljaju na tortu, odnosno onako kad se malo naduvaju i zakace na stapice pa se time dekorise tortica, sad bi to trebala u nekoj zimskoj varijanti da pravim za subotu. Nekako nisam sigurna da su to baloni obicne velicine, nego oni mali, skroz mali, ali kako i gdje da ih kupim, pojma nemam.
To nesto nisam sretala, doduse nisam u posljednje vrijeme ni trazila

daco ja sam koristila te balone na tortama i to su skroz mali baloni , u pakovanju ih ima oko 50kom i nisu skupi a radnja je od onih sto na izlogu imaju one reklame tipa .. sve za 199din ili slicno a unutra od igle do lokomotive i u beogradu ima puno tih radnji.....
koristim priliku da se svima zahvalim za bonice i predivne komentare jer puno mi znace, ljub, ljub

attachment.php
jedna mini

pravila sam juce za rodj. kinder po dacinom receptu..mmmm savrsena torta, svi bili odusevljeni a ono sto je meni najveca potvrda je kad ne ostavlljaju u tanjiru nista a kad se svi gosti razidju tacna od torte skoro prazna :) e onda znas da je torta prva liga...
daco hvala ti sto si tako nesebicno podelila recept na krstarici, veliki poljubac od mojih ukucana i mene :zjelka2:

devojke ako moze mala pomoc, koja bi torta mogla biti donja da nosi moskvu, a da nije dacina coko torta, dali moze zoja ali recept gde se ne kuva fil na pari nego onaj sto su fil i kora jednaki, koju vi obicno pravite

Dacina čoko torta i zoja je jedna te ista torta. Donja, ispod moskve, može da bude nugat, doboš, reform, interkontinental, jafa, cvetna livada...

jel mogu kore za moskvu da ispecem dana,npr,a fil da kuvam sutredam,mislim,dali zumaca mogu da stoje u frizideru i da li ce fil biti ok ako ga kuvam sa odstajalim zumancima?z:cry:

Ja ne umem žumanca da sačuvam do sutradan, a da se ne uhvati pokorica na njih. :( Svašta sam probala, šta god sam čula ili pročitala, i ništa mi nije uspelo. Ja bih i fil skuvala odmah, pa sutradan filovala.

hvala ZDz:poz:onda bolje i ja da uradim tako kako kazes:zpozdrav2:

Evo kod mene juce je bio takav raspored da sam kore za Zoju, Milku i onu crnu od Stefanelli torte sa visnjama sve ispekla popodne,a fil za Zoju sam skuvala onako do margarina i to ce cekati sjedinjavanje danas pa i filovanje. A fil za milku cu danas kuvati, pravim je po Kokinom receptu. Meni je obicno takva situacija da ne stignem jer dok ja dodjem sa posla, dok se obavi rucak i eve ostalo, u isto popodne i noc ne mogu ispeci ispeci sve kore, skuvati filove i nafilovati torte (jer ne volim da skuvani fil koji je od mlijeka ceka sutrasnje filovanje, to samo kod Zoje i coko - nugat radim da skuvam prije). Zumanca lijepo rucno samo malo zamutim viljuskom, pokrijem plasticnu posudu samoljepljivom folijom i u frizider do sutra, kad dodjem sa posla izvadim i sjedinjujem sa pudingom, mlijekom i kuvam, nema one pokorice i sve je OK

Poslednja izmena:

Back