Torte & kolači

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
samo vi zezajte, setite se kako je vama bilo!
kad bolje razmislim, necu tortu, ocu pitu sa jabukama na 5. spratova!!!

i ne mora od kuma tv. moze rerna. ves masina. usisivac... ima toga n+1 ali da ne davimo temu!

sanja:
samo vi zezajte, setite se kako je vama bilo!
kad bolje razmislim, necu tortu, ocu pitu sa jabukama na 5. spratova!!!

i ne mora od kuma tv. moze rerna. ves masina. usisivac... ima toga n+1 ali da ne davimo temu!
A da mi listu zelja prosledimo kumu? :wink: :lol:

BTW Ovde je, po mojoj proceni, ipak više neudatih :wink:

Ma Sanja me uopšte ne konstatuje! Lepo joj rekoh za tkz. "materinu pogaču" (pravi li se to i u drugim krajevima ili samo kod mene?) koja u originalu mnogo više liči na pitu nego na tortu (zapravo, uopšte ne liči na tortu! :lol: )... daklem, sasvim bi se lepo mogla uklopiti i pita od jabuka! :lol:
A što se izrade tiče, predlažem da ne opteretimo Miru koja se tako velikodušno ponudila, već da lepo svako preuzme po jedan sprat :lol: !

A kum? Pa kum nije dugme! :lol:

Ćao ljudi, evo ja da vam se priključim.
miro sajt je super, našla sam napokon drugačiji recept za grilijaš tortu.
Ja volim da prčkam po kuhinji, ali se uglavnom bavim oblicima. Obožavam da pravim 3d torte, ali ne bežim ni od ovih klasičnih.
A što se tiče uspešnosti ja se vodim parolom da je najbitniji sastojak mnogo ljubavi prilikom pravljenja i ne može da omane. Ako je neko čitao knjigu ili gledao film "Kao voda za čokoladu", znaće o čemu pričam.
Poz za sve :)

sanja:
d-mol, dobrodosla medju hedoniste!

moja omiljena knjiga je "kao voda za cokoladu" laure eskivel. i tacno zma o cemu pises. ljubav je glavni sastojak svega.

Hvala za dobrodošlicu. :lol:
Drago mi je da neko zna o čemu pričam.
Uvek se čudim onima koji imaju problema sa spremanjem, a znam ih mnogo. Nikako da shvatim šta je to toliko komplikovano.

d-mol:
Ćao ljudi, evo ja da vam se priključim.
miro sajt je super, našla sam napokon drugačiji recept za grilijaš tortu.
Ja volim da prčkam po kuhinji, ali se uglavnom bavim oblicima. Obožavam da pravim 3d torte, ali ne bežim ni od ovih klasičnih.
A što se tiče uspešnosti ja se vodim parolom da je najbitniji sastojak mnogo ljubavi prilikom pravljenja i ne može da omane. Ako je neko čitao knjigu ili gledao film "Kao voda za čokoladu", znaće o čemu pričam.
Poz za sve :)

HVALA, na lepim rečima gore.Nego hajde ti nama malo opiši tvoje 3d torte. Da li imaš kalupe za njih ili ih sama zidaš ( kao dvorac recimo).
Ako ima i slika postavi ih da ih vidimo.

Uvek se nekako snadjem mada mi ukrašavanje malo teže ide.
Ja pravim torte ne samo od materijala sa kojim možeš da vajaš nego pravim i sa korama. Prvo odlučiš kojeg oblika.Kuća,dvorac, životinje, cvet, lopta i dr. Onda koja torta. Ispečeš kore, iskrojiš kore, filuješ i na kraju spolja daš završnu formu.Za spoljni izgled koristiš razna jestiva pomoćna sredstva. Nego ne znam šta sam se raspisala.

Da ne prozivam, znate koje ste. Hajde UDAVACE šta čekate, udajte se vec jednom pa da vam deci pravim rodjendanske torte dok načisto "ne zardjam" :D

www mira:
Uvek se nekako snadjem mada mi ukrašavanje malo teže ide.
Ja pravim torte ne samo od materijala sa kojim možeš da vajaš nego pravim i sa korama. Prvo odlučiš kojeg oblika.Kuća,dvorac, životinje, cvet, lopta i dr. Onda koja torta. Ispečeš kore, iskrojiš kore, filuješ i na kraju spolja daš završnu formu.Za spoljni izgled koristiš razna jestiva pomoćna sredstva. Nego ne znam šta sam se raspisala.

Da ne prozivam, znate koje ste. Hajde UDAVACE šta čekate, udajte se vec jednom pa da vam deci pravim rodjendanske torte dok načisto "ne zardjam" :D
Zašta sam ja ovde turao recept za marcipan + dao fotku sa "idejnim" rešenjima? :evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back