Tito

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hektorius:
Da nije cirilica imao bih problema da odgonetnem jesi li Hrvat ili Srbin, naime isto tako pisu i ustase.":shock:"
Па били сте њихови савезници пар година, а пола хрватских комуниста су биле усташе које су пресвукле униформу, па ваљад ваши пријатељи знају!

Душан:
Па били сте њихови савезници пар година, а пола хрватских комуниста су биле усташе које су пресвукле униформу, па ваљад ваши пријатељи знају!

Sta, samo pola? Ja sam bio ubedjen - svi!" :shock: "

hektorius:
A poceo mi kontrirati kad sam odgovorio HRVATU, pa nek mi neko kaze da Srbi i Hrvati ne mogu da se podnesu...a cetnici i ustase u svakom slucaju. Kao nekad...
Какве лажи изнесене од тебе!
Четници су ратовали са усташама и фашистима, док су комунисти помагали окупацији Србије од стране немачке. Договор Хитлер Стаљин, који су морали поштовати и Стаљинови генерали у К.Југ. као НПР.Тито и др....

Душан:
Четници су ратовали са усташама и фашистима, док су комунисти помагали окупацији Србије од стране немачке. Договор Хитлер Стаљин, који су морали поштовати и Стаљинови генерали у К.Југ. као НПР.Тито и др....
Dogovor Staljina i Hitlera prestao je da važi 22.06.1941., odnosno kad je Nemačka napala SSSR. Ustanak u Jugoslaviji je počeo kasnije, tako da s tim dogovorom nema veze. Takođe moram navesti da Tito nikad nije bio sovjetski general. O ostalim neistinama koje si naveo već je dosta rečeno na ovoj temi, pogledaj malo prethodne strane, da ne ponavljam.

Душан:

Da ne verujem da se zezas rekao bi da iz istorije nista ne znas.

Treba imati maste da ovo nekom padne na pamet :lol: :lol: :lol:

Душан:
Комунисти су чекали да закољу задњег Србина ;Јеврејина и Рома у Јасеновцу па су тек онда као кренули у ослобођење! Мојне тога! Знамо како су комунисти ослобађали и чији су савезници били 39-40 -те!
Skoro potpuno tačno ! Naime veliki deo yuge je bio oslobođen dok Jasenovac radio "punom parom" na istrebljenju Srba ! Onda su sami logoraši (bez partizana) pokušali proboj iz logora i bio je to strašan masakr ! Nije preživeo ni svaki deseti . A Brozovi partizani su tuda prolazili i oslobađali teritorije i nisu smeli napasti logor bez naređenja vrhovnog štaba i Broza !
E sad me više ne čudi Broz , jel je stotinu puta pokazao da je osvedočeni srbomrzac - već Srbi koji su bili u vrhovnom štabu i komandovali velikim formacijama ! Ti Srbi - komunisti su ustvari najveći zločinci !

nesha taxista:
Dogovor Staljina i Hitlera prestao je da važi 22.06.1941., odnosno kad je Nemačka napala SSSR. Ustanak u Jugoslaviji je počeo kasnije, tako da s tim dogovorom nema veze. Takođe moram navesti da Tito nikad nije bio sovjetski general. O ostalim neistinama koje si naveo već je dosta rečeno na ovoj temi, pogledaj malo prethodne strane, da ne ponavljam.
Nije ! Ali je zato bio Austrougarski podoficir ! Zajedno sa Adolfom je učio za kaplara ! Ne bi me začudilo i da su se lično poznavali - ali potvrdu o tome do sada još niko nije argumentovano dokazao .

nesha taxista:
Иамју титова писма Москви, па као озбиљан :lol: :lol: Историчар дођи до њих и читај!

hektorius:
Da ne verujem da se zezas rekao bi da iz istorije nista ne znas.

Treba imati maste da ovo nekom padne na pamet :lol: :lol: :lol:
Грешиш! То доказује твоје погрешно знање КЉУЧНИХ СТВАРИ У ИСТОРИЈИ СРБА!
Ти учиш стаљинистичку(сатанску) историју, ја Хришћанску Православну!

DOBROSTOJECI:
Skoro potpuno tačno ! Naime veliki deo yuge je bio oslobođen dok Jasenovac radio "punom parom" na istrebljenju Srba ! Onda su sami logoraši (bez partizana) pokušali proboj iz logora i bio je to strašan masakr ! Nije preživeo ni svaki deseti . A Brozovi partizani su tuda prolazili i oslobađali teritorije i nisu smeli napasti logor bez naređenja vrhovnog štaba i Broza !
E sad me više ne čudi Broz , jel je stotinu puta pokazao da je osvedočeni srbomrzac - već Srbi koji su bili u vrhovnom štabu i komandovali velikim formacijama ! Ti Srbi - komunisti su ustvari najveći zločinci !
Тачно! Жалосно је што већина Срба у партизанима није знала да су у партизанима до 1945 год. Када су се појавили комесари(латини, муслимани)
Србима је било битно да ратују против усташа и блиста а у којој армији, ??
За њих је била свака Српска јер су били све Срби!

nesha taxista:
Ustanak u Jugoslaviji je počeo kasnije,
Устанак је, уистину почео "нешто мало" - ПРЕ

ДМ, долазак на Равну Гору, 13. маја.

Затим, такође ПРЕ, (у јуну, али раније), самоорганизовањем народа у Херцеговини, против усташа.

Они каснији јулски датуми су, наравно - комуњарски фалсификат.

Душан:
Грешиш! То доказује твоје погрешно знање КЉУЧНИХ СТВАРИ У ИСТОРИЈИ СРБА!
Ти учиш стаљинистичку(сатанску) историју, ја Хришћанску Православну!

Moja nije ni jedna ni druga, slucajno sam citao samo ono sto sam u Nemackoj ili Izraelu mogao da nadjem, i gle cuda, svugde se cetnici spominju kao fasisti ili (u najboljem slucaju) sluge fasista.
Ceo svet gresi samo pravoslavlna crkva zna istinu, a-ha, malo morgen.

hektorius:
Moja nije ni jedna ni druga, slucajno sam citao samo ono sto sam u Nemackoj ili Izraelu mogao da nadjem, i gle cuda, svugde se cetnici spominju kao fasisti ili (u najboljem slucaju) sluge fasista.
Ceo svet gresi samo pravoslavlna crkva zna istinu, a-ha, malo morgen.
У yad vashemu, Четничке снаге се спомињу као САВЕЗНИЧКЕ које су помагали јевреје!
http://www1.yadvashem.org/new_museum/overview.html

Имам и писам које је Ђенерал издао о пријему Јевреја у Четничке снаге,многи Јевреји у Четницима чак нису били са простора Југославије тадашње!

@hektorius
Jedno pitanje : pošto izgleda već duže živiš tamo , verovatno i dobro stojiš sa Nemačkim jezikom, interesuje me da li su Nemačke arhive iz ww2 dostupne javnosti i ima li nešto od toga na netu ? Moje znanje Nemačkog je očajno a nešto mi treba iz tih arhiva - privatno .
Hvala kakav god bio odgovor .

Душан:
У yad vashemu, Четничке снаге се спомињу као САВЕЗНИЧКЕ које су помагали јевреје!
http://www1.yadvashem.org/new_museum/overview.html

Имам и писам које је Ђенерал издао о пријему Јевреја у Четничке снаге,многи Јевреји у Четницима чак нису били са простора Југославије тадашње!
Наравно.

А у четницима, код ДМ, било је и Хрвата, Словенаца, такозваних "Срба мухамеданске вере" (тад још није била у употреби реч "Муслиман", као национална одредница , Титова измишљотина)...

Norma Kampl:
Наравно.

А у четницима, код ДМ, било је и Хрвата, Словенаца, такозваних "Срба мухамеданске вере" (тад још није била у употреби реч "Муслиман", као национална одредница , Титова измишљотина)...
Тачно тако, био сам на њиховом сајту, али давно, већ сам га заборавио!
Имају седиште у Канади! И данас постоје!

DOBROSTOJECI:
U četnicima blagopočivšeg Vojvode Đujića je bilo 600 Hrvata !
Дал 600 нисам упознат, али знам да их је било! И да је Војвода поштовао и њих и сахрањивали су их по латинским обредима!

DOBROSTOJECI:
@hektorius
Jedno pitanje : pošto izgleda već duže živiš tamo , verovatno i dobro stojiš sa Nemačkim jezikom, interesuje me da li su Nemačke arhive iz ww2 dostupne javnosti i ima li nešto od toga na netu ? Moje znanje Nemačkog je očajno a nešto mi treba iz tih arhiva - privatno .
Hvala kakav god bio odgovor .

To je bilo relativno davno, visio sam po bibliotekama u slobodno vreme jer me jako zanimalo sta Nemci o svemu misle i pisu, govorio sam i sa profesorima istorije kao i sa veteranima iz WW2 (deda od moje zene je bio pilot na Bf-109). Sve ono sto sam citao moralo je imati neki izvor, a za vojne arhive nemam pojma, nisam nikad ni pitao, i ovako sam dosao do uzasno puno informacija, doduse, zanimalo me sve, rat u celoj Evropi, gde god su Nemci bili.
Nemam pojma sta se od toga moze naci po netu, nisam pokusavao.

Uzmi nemacki recnik i kucaj na google, pametniji savet trenutno nemam.

DOBROSTOJECI:
Nije ! Ali je zato bio Austrougarski podoficir ! Zajedno sa Adolfom je učio za kaplara ! Ne bi me začudilo i da su se lično poznavali - ali potvrdu o tome do sada još niko nije argumentovano dokazao .
Kakve veze ima što je bio kaplar države koja tad nije postojala više od 20 godina?
Душан:
Иамју титова писма Москви, па као озбиљан :lol: :lol: Историчар дођи до њих и читај!
Ti to navodiš, ti tražiš i objašnjavaš kakve to ima veze. Ja čekam.
Norma Kampl:
Устанак је, уистину почео "нешто мало" - ПРЕ
ДМ, долазак на Равну Гору, 13. маја.
Затим, такође ПРЕ, (у јуну, али раније), самоорганизовањем народа у Херцеговини, против усташа.
Они каснији јулски датуми су, наравно - комуњарски фалсификат.
Izgleda da ti je pomaklo na šta sam kolegi odgovarao. On je tvrdio da je Tito morao poštovati sporazum Staljin-Hitler, na šta sam ja odgovorio da je ustanak (Titov) počeo nakon invazije Nemačke na SSSR.

@neša
"Kakve veze ima što je bio kaplar države koja tad nije postojala više od 20 godina?"
Nije komunistički izum - politička nastava !
Kad neko napreduje u strukturi kakva je vojska , onda je taj i PODOBAN za ciljeve te vojske ! Ipak ima neke veze (možda ne baš suštinske) !

nesha taxista:
Izgleda da ti je pomaklo na šta sam kolegi odgovarao. On je tvrdio da je Tito morao poštovati sporazum Staljin-Hitler, na šta sam ja odgovorio da je ustanak (Titov) počeo nakon invazije Nemačke na SSSR.
У реду. Али, тамо ниси нагласио да мислиш баш на то.

У сваком случају, они су кренули - КАСНИЈЕ.
А зна се како је затим, кад су приграбили власт, то проглашено "почетком устанка", што је, како знамо - фалсификат.

DOBROSTOJECI:
@neša
"Kakve veze ima što je bio kaplar države koja tad nije postojala više od 20 godina?"
Nije komunistički izum - politička nastava !
Kad neko napreduje u strukturi kakva je vojska , onda je taj i PODOBAN za ciljeve te vojske ! Ipak ima neke veze (možda ne baš suštinske) !
Ma koje napredovanje, služio tamo vojni rok, a ta vojska je posle nestala.
Norma Kampl:
У реду. Али, тамо ниси нагласио да мислиш баш на то.

У сваком случају, они су кренули - КАСНИЈЕ.
А зна се како је затим, кад су приграбили власт, то проглашено "почетком устанка", што је, како знамо - фалсификат.
Nisam naglasio jer je to zvaničan podatak, u tačnost nisam ulazio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back