Tinejdžerke i ishrana

Pa ozbiljno. Mislim... ne znam dal' me sad zayebavash s tim pitanjem, ali to je bar prosta stvar... kako god. Energija se dobija sagorevanjem ugljenih hidrata. Kad unosis previse ugljenih hidrata, masne hrane, visoko kaloricne jel, a ne trosis ih, to ti se onda slaze kao massno tkivo. Te "zalihe" ce da pocnu da se trose onda kad organizam stavis pod odredjen napor, a ne uneses dovoljno kalorija za takav rad.
Misicna masa moze da se razgradi i potrosi kao energija, ali do toga ce da dodje tek u ekstremnom slucaju kad u organizmu vise nema ni zaliha, ni dovoljno unesenih kalorija.
Sama od sebe nece da nestane. Cak stavise, kad se zavrsi faza rasta, zatecena misicna masa se nece izgubiti cak ni do poznih godina iako ne radis nista specijalno sto bi je odrzavalo.

Dobra tema. ;)

Što se tiče dijeta - apsolutno sam protiv, mada ako neko treba da smrša onda def. mora da počne da vežba tj. pojača fizičku aktivnost, a smanji hranu (pod tim ne podrazumevam da se izgladnjuje itd.) ...
Poznajem dosta njih koje su smršale zahvaljujući tome što bukvalno preživljavaju dan na jednoj čokoladici, nekad čak ni to. Takođe, imam drugaricu koja je pre bila baš buca, a sada je jako mršava - kao da pati od anoreksije (mada sada izgleda kao da nema ni volje, a ni snage za bilo šta - jedva se vuče i sve to... ). :roll:
Samo redovna fizička aktivnost i zdrava hrana (koliko-toliko, ne msm da u životu ne pojedeš ništa slatko, previše kalorično i slično). ;)

S vremena na vreme pomislim kako imam podbradak, i kako mi je veliko d. i kako sam tako, podebela.
Ali, kada sam baš pomislila to, išla sam da trčim.

Mada, jednom u hitnom slučaju, pokušah ja kao da držim dijetu.
Držala sam je od jutra do popodneva, a kada je došlo negde pet sati popodne toliko mi je bilo loše da sam otišla i pojela ogromnu palačinku sa svim i svačim.

Mislim da treba paziti na ishranu. Recimo, skoro da ne jedem konzerviranu hranu (osim tunjevine), ne pijem gazirane sokove, takodje, skoro nikad. Jedem voće i povrće. Slatkiše... izuzetno retko. :/
Ali treba jesti redovno, tri fina obroka tokom dana, bez koka kole, slatkiša i fast fooda, i eto je dobra linija.

Jedino što nikad nisam mogla da razumem je kad neko uopšte ne gleda šta jede. I nije mi jasno kako ne razmišljaju o dugoročnim posledicama po svoje zdravlje u tim slučajevima.

Reče mi poodavno mama, pričao joj je monah jedan valjda, ni da se raspadnu ljudi nakon sahrane ne mogu, treba im znatno duže vremena od silnih konzervanasa koje unesu u sebe tokom života. :/

objasni ti to meni noćas kad roknem pljeskavicu il komplet lepinju u 3 ujutru :p
tad su najboljeg ukusa,provereno

Lepinja sa pretopom kod Zeke pekara kad podjemo kuci je ubedljivo najbolja i najbolje legne!
Ziveo Zeka i tople, sveze lepinje sa pretopom.

@tema
Nem' ja nekih problema sa kilogramima, stomak treba malo da sredim, tu i tamo, ali u principu bi to bilo to.
Nisam nikad drzala djete.
Volim da jedem, uzivam u hrani.
Samo treba biti vise aktivan.
Imam drugaricu iz odeljenja koja je na "djeti" ranije bila.
Dodjemo u skolu, svi odemo na odmor i jedemo ko krmace, ona ne jede nista. NA DJETI JE! Kakva joj je to djeta. A onda sutradan dodje u skolu i jede ko krmaca sa nama. A prekosutra je opet na djeti.

Ovde je kriza s lepinjama
znalo se jedno mesto gde se uvek išlo po lepinju(bilo ih je još,ali ovo je bilo "jedino pravo")
i ne znam šta je bilo,dal je promenjen vlasnik
sve su gore i gore
Ja sam se tamo isvađala s radnicom jer mi je dala suva lepinju koja je očito stajala i samo preko roknula pretop
I neki čovek viče mom ocu kao,"Kako je nevaspitana,nije ni probala,a žali se!"
nije skontao da sam mu ćerka
Posle se potunjio :mrgreen:

Pa ozbiljno. Mislim... ne znam dal' me sad zayebavash s tim pitanjem, ali to je bar prosta stvar... kako god. Energija se dobija sagorevanjem ugljenih hidrata. Kad unosis previse ugljenih hidrata, masne hrane, visoko kaloricne jel, a ne trosis ih, to ti se onda slaze kao massno tkivo. Te "zalihe" ce da pocnu da se trose onda kad organizam stavis pod odredjen napor, a ne uneses dovoljno kalorija za takav rad.
Misicna masa moze da se razgradi i potrosi kao energija, ali do toga ce da dodje tek u ekstremnom slucaju kad u organizmu vise nema ni zaliha, ni dovoljno unesenih kalorija.
Sama od sebe nece da nestane. Cak stavise, kad se zavrsi faza rasta, zatecena misicna masa se nece izgubiti cak ni do poznih godina iako ne radis nista specijalno sto bi je odrzavalo.

:lol:

ja sam mislila da te zezaaa :D
:p

Ne lupaj. Misicna masa se ne skida tako lako. Pogotovo ne kad postoje massne zalihe.

Ja sam hteo ovo da napisem....:p

e jeste, baš to!

ili kad blejiš do 3 ili dođeš iz grada u 5 i da ne otvoriš frižider i stamaniš nešto!

neće da može!

:gace:

To, to! :D

@tema

Ja uvek ogladnim oko 1-pola 2...i pola sata nakon jela, ja sam gladan....

Mada, pred spavanje odradim nekoliko sklekova i mozda jos neke vezbice i legnem zadovoljan....:mrgreen:

Meni se cini da imam malo masnih naslaga na stomaku, to cu da skinem trcanje da bi se plocice videle malo bolje....

Ja sam hteo ovo da napisem....:p

To, to! :D

@tema

Ja uvek ogladnim oko 1-pola 2...i pola sata nakon jela, ja sam gladan....

Mada, pred spavanje odradim nekoliko sklekova i mozda jos neke vezbice i legnem zadovoljan....:mrgreen:

Meni se cini da imam malo masnih naslaga na stomaku, to cu da skinem trcanje da bi se plocice videle malo bolje....

mozda ti je to od piva ako ga pijes

Momci , lepo od vas sto ste podelili sa nama te trikove sa vezbicama pred spavanje, ali uzalud je uporedjivati musko i zensko telo. Mnogo vise napora treba devojka da ulozi da bi imala pristojnu figuru
@Tema
Ja sam zivela sa bulimicnom osobom, i ne slutite koliko je trebalo vremena i volje da se nakon cetiri i po godine nasilnog povracanja i pijenja diuretika i laksativa vrati na staro.
Ostecenja koja je izazvala ostace joj trajno, a selekciju hrane koju sme da jede da ne spominjem. I to mislim da ne bi izazvala smrtni ishod, a ne losu liniju.
Ne bih da zvucim kao neko ko unosi paniku, ako bilo koja bulimicna devojka cita ovo, neka odmah potrazi strucnu pomoc, nije dovoljno samo da prestane sa tim na svoju ruku, nego neka joj lekar konstatuje bolest i da dijagnozu. Stvarno je ozbiljno, i ume da bude mnogo potresno za ljude u okruzenju, ili tragicno.
A i slicni poremecaji u ishrani podjednako smaraju

:D

Slusaj..nekome nije samo to dovoljno..postoje osobe koje ne jedu bas mnogo ali eto,takav im je metabolizam,ja sam za to da ako neko ima bas problem sa kilazom da lepo ode kod nutricioniste...dok cu ja u 2 ujutru da jedem sendvice za kompom..:mrgreen:

Ja sam se jela poslije ponoci jedva odvikao, oblivao me je znoj poslije ponoci zbog toga sto nijesam nista jeo.

A primjer koji sam naveo je dovoljan za starije maloljetnike, kojih na ovom pdf-u ima najvise.

:D

Slusaj..nekome nije samo to dovoljno..postoje osobe koje ne jedu bas mnogo ali eto,takav im je metabolizam,ja sam za to da ako neko ima bas problem sa kilazom da lepo ode kod nutricioniste...dok cu ja u 2 ujutru da jedem sendvice za kompom..:mrgreen:

jeste, npr. moji keva i cjale su istu dijetu drzhali par meseci, cjale smrsho jedno 10 kg, dok je keva 100g otprilike :mrgreen: dobro, malo vishe mozhda 2-3kg xD

i jedna moja drugarica iz odeljenja, ja mislim boga bi pojela ***, meni se zgadi kad vidim koliko jede, a ne znam dal ima 47 kg :eek: to je nepravda :( xD

Ovde je kriza s lepinjama
znalo se jedno mesto gde se uvek išlo po lepinju(bilo ih je još,ali ovo je bilo "jedino pravo")
i ne znam šta je bilo,dal je promenjen vlasnik
sve su gore i gore
Ja sam se tamo isvađala s radnicom jer mi je dala suva lepinju koja je očito stajala i samo preko roknula pretop
I neki čovek viče mom ocu kao,"Kako je nevaspitana,nije ni probala,a žali se!"
nije skontao da sam mu ćerka
Posle se potunjio :mrgreen:

ovde ramazan
nikad nema krize za lepinje

Ja jedem normalno i imam normalnu kilazu xD Imam nekad faze kad tamanim sve i kad ne jedem skoro nista, ali ne zato sto drzim dijetu vec jednostavno nisam gladna...Prva faza traje duze..lol...Svi mi pricaju da sam mrsava a ja imam 55 kg i visoka sam 165... Oni nisu normalni...:p Ja ne jedem mnogo slatko (nisam neki manijak za slatkisima) i ne pijem kolu (nije mi lepa xD)...Cips i to gluposti ne pamtim kad sam jela moji to ne kupuju i onda i ne jedem jer me mrzi da idem da kupim :hahaha:
Ja imam drugaricu koja ima 80kg a 95 je godiste...Na svakom odmoru jede i malom i velikom, stalno drzi neki sok na klupi...I stalno kuka kako ce sledece godine sigurno da smrsa...Kolu stalno pije, ja joj kazem da ce umreti ako tako nastavi, a ona meni kaze: ja bez kole ne mogu... Ja je pitam a sta kad nemas kuci kole ona kaze to uvek moram da ima...A posle kuka kako je debela i kako stalno drzi dijete a ne moze da smrsa...:roll:

Back