Tinejdzeri i video igre

pvz3.jpg

jedina igrica koju imam na kompu i koju sam ikada igrala pored minesweeper :mrgreen:
i saved all of you from zombie apocalypse! several times!

Novi DmC.... :3 Kad smo vec kod toga, evo moje recenzije :D

Iliti peti deo Devil May Cry franšize. Zaista nisam znao šta da očekujem kada sam je nabavio i nisam čak ni znao da li će raditi na mojoj skoro četiri godine staroj mašini. Za divno čudo radi, čak može i na high podešavanjima ako napravim ustupak kod rezolucije, što ja ne volim činiti. Tako sam sa Medium podešavanjima ušao u igru. Zbog čega vam ovo govorim? Zato što se mora napomenuti da je igra izuzetno dobro optimizovana, grafika je prelepa čak i na medium, pa i na low podešavanjima. Testirao sam i na high, i blago rečeno eye candy. Dodajte na to HD dodatke koji dodatno ulepšavaju igru i dobijate jednu od najlepših, a najnezahtevnijih igara. Način na koji se okolina menja oko Dantea je odlično urađen, bez seckanja, laga. Raznolikost u misijama je svakako osvežavajuća, daleko iznad onoga što smo imali priliku da vidimo u četvrtom delu igre. Takođe moram napomenuti da je novi izgled Dantea pun pogodak, iako se mnogi bune, ali jednom kad počnete sa igrom zaboravićete sve o tome i oduševićete se. Naravno kako budete igrali otključavaćete druge skinove pa ćete moći da gledate i klasičnog Dantea, mada kada prvi put pređete igru kosa mu pobeli i takva je kada budete ponovo igrali, samo je kratka i Dante je mlad. Inače moj omiljeni je Neo Dante

DmC-Neo-Dante.jpg

Ponovo ima mnogo oružja, čak i neka vrsta šurikena, vrlo korisna kada vas napada više neprijatelja. Oružja su takođe i jednostavno, ali veoma lepo dizajnirana. Kombo potezi su takođe očaravajući i raznovrsni. Možete ubijati demone kako vam duša želi. Možda najveći problem kod igre je njena dužina, svega 7 sati na Human i isto toliko na Devil Hunter težini (ali sam preskakao filmske sekvence jer sam ih već jednom odigrao), sada idemo na Nephilim i The Son of Sparda nivo težine, valjda će mi trebati malo više da je završim. Ovde takođe saznajemo i kako su Dante i Vergil postali neprijatelji. Svaki detalj u priči je odlično uklopljen sa svim detaljima ranijih delova. A zato je Kat, nova devojka u serijalu izuzetno slatka i simpatična. A i ima prilično važnu ulogu.

Neke misije mogu da budu izuzetno kratke, dok su druge pak prilično dugačke i potrebni je skakati tamo, amo bar pola sata. Demoni su izuzetno dizajnirani i detaljni. Gotovo svaki i zahteva poseban način borbe da bi ga ubili, a neki umeju da budu poprilično nezgodni, naročito kada jednog možete ubiti samo anđeoskim oružjem a on vas napada u paru zajedno sa demonom kojeg možete ubiti samo demonskim oružjem.

Butcher.png

Takođe prodavnica je doživela promenu. Sada imate posebne poene (red orbs) za zvezde koje dopunjuju health kao i posebne poene za nadogradnje (upgrade points).

Kontrole su takođe promenjene, sada se krećete standardno na WSAD, a udarate levim klikom, pucate desnim, oružja menjate srednjim klikom. Držite Q da bi napadali anđeoskim oružjem, E da bi napadali demonskim (zapravo tako i ulazite u anđeoski ili demonski mod), ali možete stalno koristiti neko drugo oružje birajući ga odgovarajućim brojem iznad slova (1,2 ili 3). Svaki džojstik može poslužiti za igranje, ne treba vam XBOX kontroler. Iskreno ja sam ljubitelj starih kontrola, te nisam naročito oduševljen novim načinom borbe, ali izutetno je igrivo i fluidno i siguran sam da će nekima više odgovoarati.

Kao iskusni DMC fan mogu reći da je ovo možda i najbolja igra u serijalu i ne predstavlja mi problem da joj kao i prethodnom delu dam ocenu 10/10

Autor: Dušan Jović - a.k.a. dulex94

Najbolja igra u serijalu? sry, but fuc'k noooo

stupidni rivju, novi Dante nije ni nalik starom, pre bih nazvao igru Emo may cry, priča monotono njesra, protivnici ili su izvučeni iz prošlih delova ili su klonovi/reciklaža starih, oružje takođe, Gejmplej nije loš ali na nivou prošla dva dela, grafika je optimizovana ali nije bolja od četvorke, neprijatelji isto reciklaža, nivoi monotoni, posle šeste misije se sve gotovo već ponavlja. apgrejdovi gotovo da nisu potrebni posle iste.
Potpuno dosadna igra
bolje da se obrnu stariji delovi nego ovo
Ninja theory je osramotio Capcom

stupidni rivju, novi Dante nije ni nalik starom, pre bih nazvao igru Emo may cry, priča monotono njesra, protivnici ili su izvučeni iz prošlih delova ili su klonovi/reciklaža starih, oružje takođe, Gejmplej nije loš ali na nivou prošla dva dela, grafika je optimizovana ali nije bolja od četvorke, neprijatelji isto reciklaža, nivoi monotoni, posle šeste misije se sve gotovo već ponavlja. apgrejdovi gotovo da nisu potrebni posle iste.
Potpuno dosadna igra

Demoni su u svakom delu isti ili slicni, ipak se radi o jednom univerzumu, ne mozes imati beskonacan broj demona. Grafika jeste bolja, ti si corav majke mi. Nista se ne ponavlja vise od cetvroke, msm prelazio si potpuno iste nivoe. Dante i ne treba da bude isiti, ovo je reboot serijala, ako ne znas sta znaci reboot serijala, koristi google. Oruzja, pa normalno, Ebony and Ivory, kao i Rebellion su zastitni znak Dantea. Ne secam se sekira i kose u ranijim delovima. Gejmplej je mnogo dinamicniji. Prica... Hack and Slash igra i prica? Pa reci mi jedan deo iz DmC-a koji je imao neku narocito dobru pricu, bez klisea i standardnog sranja? Da ne pricam da treba da izadje i DLC Vergil's Downfall gde cemo igrati sa Vergilom i saznati vise o njegovim motivima koji su doveli do onakvog kraja igre... Ti si igracka manjina.... Inace ocena mnogo iskusnijih ljudi od mene...

7Lop3.png

Da sam napisao da je igra shit ti bi napisao da je dobra... Ne razumem tu tvoju potrebu...

Potpuno dosadna igra

Kol'ko si lupio i ostao živ? Jel si ti uopšte igrao igru ili ponavljaš ono što si pročitao negde na netu? To što je ceo internet butthurt, jer zaboga, kako su smele da mu promene boju kosu iz bele u crnu ( :roll: ), ne znači da igra nije prepuna over-the-top badass-erije, što je u neku ruku i zaštitni znak serijala. Igriva je prilično, tečna, ima dosta komboa i šarenu grafiku, i kao i uvek, paljevinsku muziku, i to je sve što joj treba i zato je barem u rangu najbolje igre u serijalu (DMC 3), a možda i bolja.

Kol'ko si lupio i ostao živ? Jel si ti uopšte igrao igru ili ponavljaš ono što si pročitao negde na netu? To što je ceo internet butthurt, jer zaboga, kako su smele da mu promene boju kosu iz bele u crnu ( :roll: ), ne znači da igra nije prepuna over-the-top badass-erije, što je u neku ruku i zaštitni znak serijala. Igriva je prilično, tečna, ima dosta komboa i šarenu grafiku, i kao i uvek, paljevinsku muziku, i to je sve što joj treba i zato je barem u rangu najbolje igre u serijalu (DMC 3), a možda i bolja.

Pa ja sam rekao da nije loš gejmplej ali sam usput i napadao priču, vidim ne pominješ je. Govnjiva je u odnosu na ranije delove. I dalje nisam video razlog zašto je Dante bio kmečavo govedo u mlađim danima, odnosno šta ga je posle nateralo da se promeni u badaas madafakera koga zabole za ceo svet.
Priča mi je najbitnija uvek, a ovde je zaplet nula, sve očekivano. Bukvalno znam šta će biti rečeno u sledećoj rečenici.
Muzika je odličan segment ali opet na nivou prethodnika.

Zaboravih glavni problem- sve je svedeno na jednostavnost. To da bi se priklonili maloumnoj igračkoj generaciji koja ne želi da se zlopati sa zagonetkama koje su bile ključ i srž serijala.
Igra je tada imala šmek, morao si da malo mućneš glavom da prođeš kroz nju, a ne samo da stiskaš tastere i kolješ demone.

Back