Tinejdžeri i narodnjaci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog čega su tinejdžeri toliko oduševljeni pesmama Indire, Stoje, Seke, Jelene Karleuše, Cece ? Gde god da se okrenem vidim mlade kako slušaju i pevuše uz prosto neverovatne stihove, u kafićima, uz MP3 playere, pa čak im i mobilni zvone u tom ritmu.
U čemu je fazon

Istina... turbo folk podkultura je zatrovala tinejdzere. To je sve sto cu reci... mada bih mogao pistati o ovome do besvesti. Ako neko zeli diskutovati, neka mi se obrati... voleo bih kada bi neko imao realan argument da pobije moje tvrdnje.

Mada imam jednu zamerku, ti si mislio na turbo folk a ne narodnjake. Protiv narodnjaka nemam nista, narodna muzika je muzika koju nikada necu slusati ali cu je uvek postovati.

da, samo što to više nije potkultura, nego dominanta/masovna kultura...

a ne vidfim šta nekome treba drugi argument osim da se nekome to jednostavno sviđa... kome se sviđa nek sluša... možda se nekome sviđa da sluša beketanje ovaca na livadi, pa šta... s fore kao sistematsko uništavanje omladine i degradacija kulture... nije tu kriva ni politika, ni rat, ni pink, ni saša popović... prosto to su neki neumitni ciklusi, kako je svet opcinio mtv, rnr, grunge u nekom periodu tako je i kod nas s narodnjacima... a to je sad toliko širok pojam da može da se razgraničava, klsifikuje i analizira do iznemoglosti... samo cemu tpo vodi...

Slazem se sa tobom u potpunosti.z:)

Samo nisi razumeo jednu stvar, nisam ja rekao da mi pruzi argument zasto on slusa tu muziku. Nego da ona nema los uticaj na drustvo.

Ali ko zna zasto je to dobro. Da nema turbo folka, mozda meni ne bi ostalo muzicki pravci bili toliko dragi. Onda ne bi imalo sta da izoluje odredjene licnosti, i njihova shvatanja svega oko sebe, od istih meni dragih muzickih pravaca. :)

Poslednja izmena:
Pocinjem ozbiljno da se brinem za sebe...Postala sam imuna na narodnjake,nekako tolerantna...:neutral:
Hahahaha :hahaha:, vidiš - ja sam odavno postao totalno imućan na haos muziku, ali na narodnjake - nikako.
no2.gif

Evo sta sam primetila skoro po kaficima:
Bila ja na zurci kad ono plesuci okrenute jedna prema drugoj devojke pevaju "Bas mi se svidja tvoja..."
Neverovatno.Neki hit pustili,pesma se zove "Zlatnik" ali nisam upamtila od kog izvodjaca.
Pa ako moraju da zasviraju kolo neka zasviraju Van Gogovo kolo.Nemam reci.

Ja sa sinoć celo veče slušala narodnjake... ono, wtf?

Tekst pesme: O teto, teto, ja bih tebe šet'o, svojom... blablabla... 'ebo... wtf?!

Ili neka bombonjera, neki duhovi, bakrači... sranja... -.-

Ako mislimo na istu pesmu, to nije narodnjak, to je Mc Stojan :lol:z:p

@tema
Narodnjake slusham samo na zhurkama jer ybg samo to se pushta...
Bash sad za Novu kao fora niko nije hteo uz narodnjake, a posle keva mi dala neki CD i kad sam donela Seq, Bobana Rajovitj svi se ubili:) A tek kasnije uz trubache... ludnica...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back