Tinejdžeri i narodnjaci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ovo mi je sinoć u nekom sumanutom obrtanju kanala privuklo pažnju
malo je reći da sam se šokirala :neutral:

Nisam neki ljubitelj pice a posle ovog spota mislim da cu je se odreci skroz-naskroz:confused:

Zbog čega su tinejdžeri toliko oduševljeni pesmama Indire, Stoje, Seke, Jelene Karleuše, Cece ? Gde god da se okrenem vidim mlade kako slušaju i pevuše uz prosto neverovatne stihove, u kafićima, uz MP3 playere, pa čak im i mobilni zvone u tom ritmu.
U čemu je fazon

Lepo kaže Tijana Dapčević: " A na svakoj žurci ka da smo turci,ajme narodnjaci furaju"

Poslednja izmena od moderatora:
Zbog čega su tinejdžeri toliko oduševljeni pesmama Indire, Stoje, Seke, Jelene Karleuše, Cece ? Gde god da se okrenem vidim mlade kako slušaju i pevuše uz prosto neverovatne stihove, u kafićima, uz MP3 playere, pa čak im i mobilni zvone u tom ritmu.
U čemu je fazon

Zato sto nisu normalni... Ne shvataju koja je lepota u rocku, metalu i repu.... Uglavnom stranim, ali eto, za domace favorite su Beogradski Sindikat, Marchelo i Edo Maajka. :)

SMRT NARODNJACIMA, SLOBODA NARODU!!! ;)

Zato sto nisu normalni...

Ma nemoj? A ti s' normalan? Šta uopšte znači biti normalan?

Peki - NS - HPFC:
Ne shvataju koja je lepota u rocku, metalu i repu....

Očigledno nemamo svi iste kriterijume za poimanje lepote.

Peki - NS - HPFC:
Uglavnom stranim, ali eto, za domace favorite su Beogradski Sindikat, Marchelo i Edo Maajka. :)

Bome ima domaće muzike i to odlične, čak i kvalitetnije od tih što si naveo.

Peki - NS - HPFC:
SMRT NARODNJACIMA, SLOBODA NARODU!!! ;)

Smrt fašizmu, sloboda lubenicama. :kafa:

Ne bih ja bas stavio ruku u vatru da se ovde govori o narodnjacima. Narodna muzika, iliti narodnjaci nemaju veze sa pomenutim interpretatorima tudjih pesama. a sto se tice prave narodne muzike, cisto sumnjam da ih bilo koji tinejdzer slusa!

Ovde se govori o Grand narodnjacima, a ne o tim pravim narodnjacima, gde ću se složiti sa tobom da ih gotovo niko od tinejdžera ne sluša. Ipak ovi prvi su izratito popularni među omladinom.

Mladje generacije ne razmisljaju...povode se za vecinom...i to onom gorom...
i...tako,dragi moji,dolazi do ispiranja mozgowa...

kako kaze draguljce, : " Kažu na mladima svet ostaje, bogami naš onda ostaje na zadnjem sedištu uz muziku tipa "plitak potok a voda duboka...." "

Stari Grci smatrali su da omladina mora da uci muziku, naravno, dobru muziku. A koliki su joj znacaj pridavali najbolje moze da se vidi iz jedne izreke poznatog grckog filozofa Platona: „Sto drzava ima bolju muziku, to ce i sama biti bolja!”

Ako ce nasu drzavu da predstavlja grand.........
Stvarno onda ne treba nishta dalje da kazem...

Ovde se govori o Grand narodnjacima, a ne o tim pravim narodnjacima, gde ću se složiti sa tobom da ih gotovo niko od tinejdžera ne sluša. Ipak ovi prvi su izratito popularni među omladinom.

Nije ni čudo, kada su posle Drugog svetskog rata komunističke vlasti maltene zabranile autentične narodne i starogradske pesme kao „politički nepodobne“ (primera radi, ko je pevao "Tamo daleko", taj je rizikovao da ga odvedu u zatvor) – sva umetnost je morala biti u službi naroda (čitaj: Partije) pa smo imali raznorazne "državne" umetnike i sl. Posledica svega toga je bila, između ostalog, i pojava turbo-folka.

Prednost kod stopiranja jeste sto mozes da pokupis neke od sledecih stihova, i smejes se ceo dan posle:

"Pozovi me na kafu, nadji vremena
Svakom u zivotu treba promena
Izaberi mesto, izaberi dan
Ko crveno slovo, baci me u plan..."

"Volela sam te kad si bio mladji
otkad si osedeo sad mi jos sladji..."

"Ni stotinu potkovica ne bi me izvuklo
ovo s tobom naopako skroz me je dotuklo..."

plakao sam... :hahaha: trebalo je cuti te bisere...

Bome ima domaće muzike i to odlične, čak i kvalitetnije od tih što si naveo.

Ma ti reperi su mala priveda za npr.Štulića... :kafa:

http://www.svastara.com/muzika/?tekst=165

Zamisli da neko ovo napiše '83.god.Nije samo u pitanju šta je imao da kaže - već način na koji je to rekao.I to samo jedna od mnogih.
Čista poezija.

A najveca prednost kad se vozite busom, i to uvek ka Kopaoniku, jesu pomenute pesme. I razna chestitanja za rodjendane, veridbe, ispracaje u vojsku etc.

Ima hitova...tipa "umri sine,razveseli majku"...i sl...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back