Tinejdzeri i nacionalizam

Па брате моје ''глупаве'' идеје се и залажу за искорењивање наркоманије, пушача, алкохоличара.. Са 20 година раније си имао ку*ац породицу коју си сам основао, реално лупаш глупости.. И нове генерације иду уназад због глупости које им се убацују, а идеја национализма их сигурно не гура назад, нађи ми једну ставку која уназађује националисту и родољуба и свака ти част.

Slazem se sa tobom,ali kazem da generacije nazaduju samo...Raspitaj se malo,evo moj deda se ozenio sa 16 godina,tako ti je bilo pre...Samo srljamo kao nacija,ako ovako nastavimo nece nas biti...

ispao sam debil sto nisam bio sa njom na spalvu na doceku i "cajkama" a zvala me :(

41478_100000830341742_7035_n.jpg

sirimo ljubav izmedju srba i hrvatica :heart:

Slazem se sa tobom,ali kazem da generacije nazaduju samo...Raspitaj se malo,evo moj deda se ozenio sa 16 godina,tako ti je bilo pre...Samo srljamo kao nacija,ako ovako nastavimo nece nas biti...

И ја се слажем да срљамо, под нападом запада, секс и града, и осталих сра*а која деца гледају... Али није национализам крив за срљање, национализам баш хоће старе кодексе и вредности..

Neizivljene, neusmerene, ojadjene i uzarene tinejdz mase koje svoj visak energije trose na izivljavanje, maltretiranje i unistavanje svega sto je njihov narod stvorio i svega sto je njihova zemlja skucila i izgradila. Su sta? Nista.
Nikakav oblik destruktivnog i agresivnog ponasanja se ne moze i ne sme opravdavati bilo kakvim razlozima. Uostalom, to stoji i u nasem pravoslavlju.
Eh, kada bi neki malo vise cuvali ovce, tucali kamen ili citali knjigu za knjigom, mozda bi drustvo i bilo zdravije za koji gram morala. Onda ih i birokratija sasvim dokrajci.
Em, nikakav nacionalizam ne moze i ne sme biti podrzavan i odobravan, a i inace smo slabo obrazovana i zatupljena nacija. Oporavljacemo se mi od Turaka jos mnogo godina (vekova?).

Ja to posmatram ovako zasto je sve vise nacionalista,ultradesnicara itd. uzrok= Natasa Kandic,LDP,gay parada,nepravda prema nama "99,gubitak Kosova i jos milion drugih stvari i onda je normalno da se u coveku probudi neku bunt i bes i da hoce da **** mater takvima i promeni nesto u zemlji za svoj narod. Cinjenica je da u Srbiji i Evropi nacinalizam i desnica jaca iz godine u godinu dosta.

Meni su najveci debili liberali pa tek onda neonacisti. Protiv nacionalista nemam nista mada ima i medju njima debila sa nekim cudnim i kontradiktornim razmisljanjem
A ne mislis da je porast nacionalizma doveo do stvaranja ovih drugih? Ko je 1989. znao za Natasu Kandic? Ceda je bio osnovac, a velika vecina vas koji ovo citate nije bila ni u planu pa se ne seca da je nacionalizam i tad bio itekako aktuelan. Zato deco moja nije ova tema za vas ovde.

Neizivljene, neusmerene, ojadjene i uzarene tinejdz mase koje svoj visak energije trose na izivljavanje, maltretiranje i unistavanje svega sto je njihov narod stvorio i svega sto je njihova zemlja skucila i izgradila. Su sta? Nista.
Nikakav oblik destruktivnog i agresivnog ponasanja se ne moze i ne sme opravdavati bilo kakvim razlozima. Uostalom, to stoji i u nasem pravoslavlju.
Eh, kada bi neki malo vise cuvali ovce, tucali kamen ili citali knjigu za knjigom, mozda bi drustvo i bilo zdravije za koji gram morala. Onda ih i birokratija sasvim dokrajci.
Em, nikakav nacionalizam ne moze i ne sme biti podrzavan i odobravan, a i inace smo slabo obrazovana i zatupljena nacija. Oporavljacemo se mi od Turaka jos mnogo godina (vekova?).

Зашто национализам не сме бити подржаван и одобраван?

Не мешам ја ништа само ми кажи шта је лоше у томе што је неко националиста и зашто то треба забранити? И ово је срамота што овај поставља песме, па ми смо последњи глупаци који верују у братство и јединство.

Zasto ti ocigledno mesas nacionalizam sa patriotizmom?

Neki autori ta 2 pojma izjednacavaju, tako da postoji, generalno gledano, mala terminoloska razlika izmedju ta 2 termina. Ipak ja na patriotizam gledam kao na nesto apstraktnije i trajnije od nacionalizma, nacionalizam je konkretno zalaganje za svoju zemlju i naciju, a patriotizam ljubav prema domovini, otadzbini, predelu odakle dolazis. Razlike se mogu svesti na etimoloske osnove reci (nacija i patria(zemlja, rodni kraj, ocevina)).

Nacionalizam je zlo, i sam po sebi vuce ka sovinizmu i ostalim nedacama.... Samo videti priemr muslimana, al nismo ni mi daleko. Zbunjena mala nacija, ispunjena kompleksima u vremenu i prostoru u kome nema nista da ponudi a zamislja mnogo... Tuga..
Sa druge strane treba postovati sopstvenu tradiciju i tome slicno, ali treba je i menjati i iskladjivati sa vremenom koje dolazi...

Nacionalizam je zlo, i sam po sebi vuce ka sovinizmu i ostalim nedacama.... Samo videti priemr muslimana, al nismo ni mi daleko. Zbunjena mala nacija, ispunjena kompleksima u vremenu i prostoru u kome nema nista da ponudi a zamislja mnogo... Tuga..
Sa druge strane treba postovati sopstvenu tradiciju i tome slicno, ali treba je i menjati i iskladjivati sa vremenom koje dolazi...

slazem se, za pocetak da zamenimo opanke sa air maxom i trubu sa buxnom

Poslednja izmena:

Back