Tinejdzeri i Bog!!

ona je agnostik
ne veruje u boga kako nam je serviran ali ipak ostavlja mogucnost da on postoji

Taj sam
Ja tačnije, ne verujem u crkvu, niti mogu da podnesem istu. Možda je to i povuklo da ne verujem u Boga, mada, ja nikad nisam ni verovala u Boga, kao oca Isusovog, čoveka koji sa dugom belom bradom sedi gore i sve nas posmatra, već to posmatram kao neku vrstu kosmičke energije koja je u stanju da nešto što je ispalo iz ravnoteže, vrati nazad na mesto.

Taj sam
Ja tačnije, ne verujem u crkvu, niti mogu da podnesem istu. Možda je to i povuklo da ne verujem u Boga, mada, ja nikad nisam ni verovala u Boga, kao oca Isusovog, čoveka koji sa dugom belom bradom sedi gore i sve nas posmatra, već to posmatram kao neku vrstu kosmičke energije koja je u stanju da nešto što je ispalo iz ravnoteže, vrati nazad na mesto.

Haha, slicno razumevanje Boga imam i ja :think:
...licno, imam averziju prema crkvi kao instituciji, ali sto se tice Boga, to je druga prica...ja ne zamisljam Boga u ljudskoj formi, kao cikicu, vec isto kao Kosmicku energiju koja sve prozima...neki balans izmedju svih stvari...

ja se protivim toj teoriji o kosmichkoj energiji
prvo se zapitam koja je to vrsta energije? Potencijalna, kinetichka, elektrichna, nuklearna itd. ima ih dosta. Drugo, energija predstavlja sposobnost nekog objekta da vrshi rad.
Ako ste vi mislili na neku metaforu, to je neshto drugo. Mada mi je i to nategnuto dosta.

ja se protivim toj teoriji o kosmichkoj energiji
prvo se zapitam koja je to vrsta energije? Potencijalna, kinetichka, elektrichna, nuklearna itd. ima ih dosta. Drugo, energija predstavlja sposobnost nekog objekta da vrshi rad.
Ako ste vi mislili na neku metaforu, to je neshto drugo. Mada mi je i to nategnuto dosta.

Naravno da je metaforicno... a mozda i bukvalno, znaci nacin na koji se stvari odvijaju u prirodi, zakon akcije i reakcije... etc. znaci na tu energiju sam mislio... jednostavno metod na koji stvari funkcionisu...

Nerado se mnogo cita
U svechane ove dane,
Zato, pesmo, samo nosi
"Hristos vaskrs!" na sve strane.

I vise bih mog'o reci
Cega su mi grudi site,
Ali to ce biti lepshe,
Ako sami zamislite.

Idi, pesmo, leti svuda
Gde se srpska recca prima,
Idi, pesmo, leti svuda,
I ponesi pozdrav svima.

Chika funny Srpskoj Deci ...

Funny, svima vama zeli ... srecan Vaskrs!:cmok:

Naravno da je metaforicno... a mozda i bukvalno, znaci nacin na koji se stvari odvijaju u prirodi, zakon akcije i reakcije... etc. znaci na tu energiju sam mislio... jednostavno metod na koji stvari funkcionisu...

pa chek, metaforichno il bukvalno? :D
bukvalno ne mozh' biti, da me 'ebesh, stvarno bi mi trebao neki dokaz da poverujem u takvu tvrdnju
a ako je metaforichno, na shta se tu misli?

aj ti onda reci nama zatupljenima shta je bog

Stari Grci i Rimljani, kao i svi antički narodi, su verovali da sve što se u prirodi događa da u stvari bog kao navodno izaziva razne promene.Tačnije, verovali su u natprirodna i mitološka bića i verovali su da postoji njihov posebni bog zaštitnik.I iz svega toga je proizašao sam pojam religije.;)Valjda ste sve to učili u prvoj godini iz istorije i latinskog:roll:

I recimo ugasi se Sunce,pretpostavka:think: i sta cemo sad?neeema [ocekujem tri ovakva smajlija ->:roll:]

Ugasi se Sunce i mi nestanemo sa lica Zemlje :lol:
...ali Kosmos ostaje i funkcionise...ovde se ne radi o nama ljudima, vec, pa ajd' moze se uporediti sa Njutnovim zakonom akcije i reakcije, jednostavno postoji razlog zasto se neke stvari odvijaju na odredjeni nacin...a sad u svakodnevnom zivotu isti taj princip mozemo primeniti...bar je meni logican i do neke mere naucan... ;)

Nisam citao sve:).....donekle si u pravu,al' Njutn nema veze s tim....i to za kosmicke energije,svakako,samo to s bogom kao definisanim oblikom koji sudi i bla bla ne stoji:) to je vec nauka..i..filozofija..i ne pada mi na pamet s tim da se bavim :lol:

Poslednja izmena:
Verujem u jednoga Boga Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog. I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg, Jedinorodnog, od Oca rodjenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rodjenog, a ne stvorenog, jednosušnog Ocu, kroz koga je sve postalo; Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;
I Koji vaskrasao u treći dan, po Pismu;
I Koji se vazneo na nebesa i sedi sa desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetoga, Gospoda, životvornoga, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
I u jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu. Ispovedam jedno krštenje za opraštenje grhova. čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka.
Amin.

Stari Grci i Rimljani, kao i svi antički narodi, su verovali da sve što se u prirodi događa da u stvari bog kao navodno izaziva razne promene.Tačnije, verovali su u natprirodna i mitološka bića i verovali su da postoji njihov posebni bog zaštitnik.I iz svega toga je proizašao sam pojam religije.;)Valjda ste sve to učili u prvoj godini iz istorije i latinskog:roll:

ti si glupa :ok:

Чему вређање?

Нико на форуму није компетентан да прича о Богу... да смо стварно неки верници, или с друге стране атеисти, агностици, материјалисти- не бисмо висили овде и писали небулозне постове, убеђујући једни друге да је баш ваше мишљење исправно и да остали греше.

И да, срећан Ускрс :amen:

Back