BernardBlack
Domaćin
- Poruka
- 4.139
sex pre braka nije greh
ne? otkad to? ni masturbacija predpostavljam?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sex pre braka nije greh
Науком јок. А за филозофију - ако си је учио у средњој школи, онда знаш да су њом на врло занимљиве начине различити филозофи 'успевали' да докажу потпуно супротне ствари. И тако су неки доказивали да То понешто говори.
Какве он користи има од тога?
Одувек се то питам. Претпоставимо да бог постоји - шта њега боли уво да ли ти верујеш да постоји, или не? Да ли се молиш, или не? Ваљда би било логичније да неко иде у рај ако се труди да буде добар човек, а не ако се клања некоме.
jel? a kako?
evo jednog sajta koji ume to da objasni... http://www.creation6days.com/
http://www.pravoslavna-srbija.com/Pr...ki zakon.htm
mrzi me sad da kucam, ali jednom prilikom kad budem imao vremena, iznecemo i neke zakone fizike i mozemo se posluziti i matematikom i doci do resenja da su verovatnoce da je svet stvoren slucajno jednake nuli
on moze samo wc papirom da se posluzi..
(morao sam cisto pederski)
Ti i Joma95 pricate kao da vi trazite samo korist od vere u Boga,po mom misljenju vera zbog koristi nema smisla i onda bolje ne verovati.I ja verujem.Pa dobro ljudi, bolje verovati u Boga a da ga nema, nego se zeznuti pa ne verovati a Njega ima![]()
vau, sad ste me totalno sjebali![]()
ni jednog trenutka nisam omalovazavao vase misljenje i vas pogled na svet i jedino sto me nervira kod nekog ko ne veruje u Boga je to sto misli da je uzvisen, razumniji od religioznih ljudi, covek van zablude... ovi vernici su totalni mlataci prazne slame, presipaju iz suplje u prazno, glupi su itd. itd. ne znam, mozda gresim, ali takav utisak sticem... poznata ce mi biti i rekcija vas "naucno orijentisanih" mladica i devojaka kada ugrabim vremena da ispisem to... potrudicu se sto pre... otprilike za vikend...
Imanuel Kant - filosfija, idealista...
"Ukoliko je čovekova savest jedini dokaz postojanja Boga onda je on dovoljan"
eticka dilema - Etička dilema je situacija do koje dolazi kada se čini da su dve ili više moralnih vrednosti jednako validne, a kontradiktorne, a od pojedinca se zahteva da napravi najbolji mogući izbor. - Lepo definisano na vikipediji...
Kada se covek nadje u dilemi da li da ucini nesto ili ne, potrebno je da napravi takav izbor koji moze biti univerzalan izbor svih ljudi... Ako postoje univerzalni izbori onda postoji i univerzalno bice, nama poznatije kao Bog.
Zaista bi bilo gubljenje vremena navoditi filosofske dokaze za postojanje Boga, jer toga ima na svakom koraku. Filosofija je i jedan od kljucnih predmeta na teologiji...
Matematika, broj e...
Slozenost sveta je toliko velika da je matematicki potpuno dokazivo da nije moguce da je sve postalo slucajno. Zakon verovatnoce kaze da mogucnost da stvari krenu na bolje same po sebi je: 1/e(u indeksu)260(na e). e je prirodni broj, 2,718.... Ovo je funkcija koja najbrže raste u matematici. Procenjeno je da je ovaj broj veci od ukupnog broja atoma u svemiru (poredjenja radi).
cuveni drugi zakon termodinamike i entropija
Procesi u izlovanim sistemima se uvek odvijaju u smeru povecanja entropije (mjere neuredjenosti, haosa sistema). Sve sto je prepusteno samo sebi odvija se u smeru veceg haosa. To je najuniverzalniji zakon koji vazi u citavom svemiru. Sve propada i kvari se samo po sebi. Neko je morao da ulozi izuzetan napor da bi sve usmerio u pravom smeru i stvorio red. Bez ovakvog napora red nije moguc. i nemojte sad da me upucujete na http://teorijaevolucije.com/ jer ja cu da kazem isto da je to pisao neki sarlatan koji ne prihvata svet sa Bogom, kao sto se prica za sajtove gde je pokusano da se nauka i religija ujedine! (sto je, mislim, ono pravo, tad ce se i najveca ekspanzije nauke i dogoditi...)
Materija i energija se ne mogu niti stvoriti niti unistiti, vec samo prelaze iz jednog oblika drugi... Kako li onda ni od cega nastade Big Bang i razvi se kompleksan i savrsen svet i savrsena bica.
Materija i energija se ne mogu niti stvoriti niti unistiti, vec samo prelaze iz jednog oblika drugi... Kako li onda ni od cega nastade Big Bang i razvi se kompleksan i savrsen svet i savrsena bica.
vau, sad ste me totalno sjebali![]()
ni jednog trenutka nisam omalovazavao vase misljenje i vas pogled na svet i jedino sto me nervira kod nekog ko ne veruje u Boga je to sto misli da je uzvisen, razumniji od religioznih ljudi, covek van zablude... ovi vernici su totalni mlataci prazne slame, presipaju iz suplje u prazno, glupi su itd. itd. ne znam, mozda gresim, ali takav utisak sticem... poznata ce mi biti i rekcija vas "naucno orijentisanih" mladica i devojaka kada ugrabim vremena da ispisem to... potrudicu se sto pre... otprilike za vikend...
U oce ala sam zgresio.... I to ne znam ni ja koliko puta dnevno a kamo li godisnje!![]()
'Човек који верује не поступа према принципима разума, логичког расуђивања и закључивања, већ то чини у зависности или од неког спољашњег ауторитета, или од властитог осећања, субјективног става. Човек који верује у 'спасење ' и који се 'нада изгледнијој будућности' не долази до таквог становишта рационалним путем, нити за такво веровање може навести образложен став.'
Није ме мрзело да тражим.Уџбеник за социологију, страна 163.
А што се тиче питања о томе како се крше закони термодинамике и како је мала вероватноћа да је свет настао случајно - мораћу да те упутим на http://teorijaevolucije.com/ca1.html#teorija иако то не желиш - дати су одговори на твоја конкретна питања.