Takva je moja profesorka građanskog

Ali, u principu, nisam pohađala veronauku, te nisam ni kompetentna da pričam, ali znam ljude koji jesu, i smatram da je vrlo loše odrađen koncept (da se razumemo, ni za građansko nije ništa bolje)
Kada bih išla na veronauku, od nje bih očekivala da, između ostalog, posmatramo religiju sa aspekta nauke. Umesto toga, mnogi uče napamet neke stihove iz biblije, za koje pola njih, blago rečeno, pojma nema šta znači, i slušaju propovedi popova, ovakvih i onakvih.
Drugi problem koji meni smeta, mada mrzim da generalizujem, ali činjenica je da se SPC konstantno trudi i oduvek trudila da nameće pravoslavnu religiju, i da je trpa u prvi plan, ispred vere, ispred svega. Jer, između religije i vere nikako, ali nikako ne može da stoji znak jednakosti, a mnogi to izjednačavaju. Meni lično je bitnije da li sam vernik ili ne, jer to je unutrašnji osećaj, a mogu da pripadam i hinduizmu - nebitno, dokle god verujem. To je nešto što je našoj crkvi strano, i ja razumem, jer ona mora da zagovara verovanja i običaje te crkve, ali se došlo dotle da aspolutno sve što je različitno - nikako ne valja.