belo okruglo
Zainteresovan član
- Poruka
- 347
A neko te gleda kao zaostalu osobu? Ovde na forumu ne vidim nikoga koga osudjuju i prozivaju glupim, samo zato sto veruju u Boga. To ti kazesh.
Niko od nas nije otishao ni dalje od Meseca, a ipak znamo Kako izgledaju galaksije udaljene bilionima godina. U slucaju da ne postoji Bog, postoji mali milion dokaza, koje smo pretresli isti milion puta. Prolistaj malo temu.
Opet, sebe nazivash glupanderom i ostalo. Ako ti mislish da te je iko nazvao glupanderom , onda to prijavi moderatoru, ne ovako da pravish aluzije.
Buduci da je religija ta koja diktira dobrom delu populacije nacin zivota, mislim da je nauka ta koja treba da je malo pecne. Malo vishe .
Opet govorish iz svog nekakvog iskustva, za koje sam uveren nije zasnovano na nekom racionalnom rasudjivanju, vec tinejdzerskim hormonima i skrivenim frustracijama. I da, verovati u Boga, jeste za naivne, ljude koji moraju naci ciku da brine o njima. Kretena ima nazalost u obema stranama
Ovaj deo me je najvishe rastuzio. Zar je moguce da ima ljudi koji su toliko ograniceni, da ne vide dalje od nosa, i ne veruju u cinjenice, nauku, nego u kvazi lekare, bajke, iluzije itd? Jeste u pravu si, nauka nije nishta dokazala. Kada otvorish svaki svoj udzbenik, ti vidish samo jednu lepu pricu i nishta vishe, nikakve teorije, zakone, konstante. Mada, mozda to tako ti vidish, ali ne i drugi.
Ribo (jel taj izraz preferirash poshto vidim da volish da psujesh) ajde se malo spusti na zemlju, shvati gde si suplja prvo, pa onda kreni da malo ucish, ispravi te kecine, koje sam siguran da imash. Napascu svakoga, ko bude dirao ono u sta verujem. To sto ti nemash arguemnte, vec dobru psovku, to sam ja prevazishao u stanju fetusa, zato - grow up ( u slucaju da ne znash engleski- odrasti).
Мислим да је девојка била довољно јасна када је казала да и сама није сигурна верује ли у Бога или не и да наука не може пружити одговоре на сва питања. Не знам шта си се окомио. Ниједног трнутка није никога назвала глупим, само је рекла са сви тако мисле о верницима, а као што је већ речено, она и није прави верник, тако да се то у сваком случају не односи на њу. Јеси ли јој можда радио анализу хормона па знаш шта јој се одвија у организму? Видиш да размишља аналитично и објективније од тебе, чак много дубљ залази у тему, а да се при томе не изгуби у својим речима. Зато је тако опуштеним језиком писала све, да не бууде да се прави паметњаковићка, јер, очигледно је, није горда умишљена "риба" која воли да просипа фазоне из књига јефтине психологије типа "Како променити живот за 11 дана и два и по сата". И ја се питам да ли је могуће да су људи толико ограничени да не виде више од три словцета на екрану.
Објасни ми да ли постоји наука која има једну једину истиниту теорију која се током историје није мењала у складу са променама у друштву и начину размишљања човека. Чак ни историја није апсолутна. Довољно је пронаћи само један текст у ком се спомиње макар један народ за који до сада нисмо знали. Да не причам о физици и хемији која ни за једну теорију не може сто посто тврдити да је тачна. Све је ствар ауторитета научника, док је битан један - његова теорија важи. Зар је Плутон био планета? Није могао одједном да постане нешто друго. Шта би са Далтоновим и Боровим моделима атома?
Чуди ме да си ти уопште био у стадијуму фетуса, кад си сад толико испред нас. Или си се одмах родио као формиран човек, или је развијање код тебе текло невиђеном брзином. Само ми остали морамо и даље да растемо.
Није само школа меродавна, ако неко има лоше оцене не значи да није образован, а камоли да је глуп. Колико тога постоји на овом свету, не може да се смести у све књиге, нарочито не у уџбенике. Нити један човек може све да научи и и схвати.
И joy_sunset ти није ништа лично упутила да би је тако вређао и доносио такве закључке о њој. Нити Mil00radu недостаје логика.