- Poruka
- 66.265
Desi se, kad je neko rasejan. Na indukciji je dovoljno 15 sekundi da od sobne temperature dođe do gasovitog stanja.Nije mi jasno da nekome ulje ' zadimi'.
Zašto zadimi?
Čak ni krofne ne pečem na ringli uključenoj na 9.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Desi se, kad je neko rasejan. Na indukciji je dovoljno 15 sekundi da od sobne temperature dođe do gasovitog stanja.Nije mi jasno da nekome ulje ' zadimi'.
Zašto zadimi?
Čak ni krofne ne pečem na ringli uključenoj na 9.

Kod nas je to razlika između tiganja i šerpe, tiganj ima jednu dršku u obliku štapa, a šerpa ima dve drške (bilo kog oblika)imam tiganj od fisslera kupila sam ga 1993 godine
i dalje je u funkciji
slichna ovoj samo sto moj tiganj nije toliko visok , sa dve ruchke
Pogledajte prilog 1355841
Kod nas je to razlika između tiganja i šerpe, tiganj ima jednu dršku u obliku štapa, a šerpa ima dve drške (bilo kog oblika)
Tefal je igračka za decu. Zato ga nikad nećeš videti u profesionalnim kuhinjama. Bar ovi što se prodaju kod nas po radnjama su jad i čemer.Teflon tefal mama za sve tiganje. Ok isve od inoxa ali mora da se riba i pazi. Ostalo sve prevara.
I tučani naravno.
Pan je opšti naziv za šerpastu posudu, pot za duboku. Frying pan je tiganj.vi nemate tiganje sa dve ruchke ?
ja sam moju tada kupila kao paella pan
Pan je opšti naziv za šerpastu posudu, pot za duboku. Frying pan je tiganj.
skillet je isto termin za tiganjPan je opšti naziv za šerpastu posudu, pot za duboku. Frying pan je tiganj.
Slušajte Sizifa kad ja nisam tu. On je skoro pametan ko ja.Svako ulje sme da se termički obrađuje ukoliko se ne prelazi tzv. "smoking point", tj. tačka na kojoj ulje počinje da se dimi i dezintegriše.
Fora je što je za suncokretovo ulje smoking point 225°C, svinjska mast je oko 180, a hladno ceđeno maslinovo ulje od 160 do 180 (zavisi koliko je filtrirano itd).
Tako da ko ume, hoće i može da vodi računa o ovome, može da koristi svako ulje koje voli. Za termičku obradu je bolje ulje od komine masline, ko baš hoće da termički obrađuje maslinovo ulje, ono ima malo viši smoking point.
Moje pravilo je, bez obzira na kom ulju spremam, da ako primetim da je počelo da se dimi, odmah ga bacim.
Mr No stavi srce da te ne klepim ovim tiganjem što mi Ruki donela iz Nemačke. Hvala

Crveno.
Ne spamuj. I nije ti ovo rulet.Crveno.
Nemoj, to je SNS podvala
Vidi, vidi gdje si otišla komentarisati.Ne valja ti nijedna sa slike, Sens!
inoxKako birate tiganj? Teži, lakši?
Obraćate li pažnju na meterijal, teflon...?
Pogledajte prilog 1354825
smijemaslinovo ulje ne sme termicki da se obradjuje.
I margarin je pun vitamina na reklami.
nisu to informacije do kojih je tesko dociI margarin je pun vitamina na reklami.
nije nezdravo osim za novcanikI preskupo i nezdravo za prženje, maslinovo ulje samo za salatu. Ostalo sve svinjska mast
Ne volim ukus maslinovog osim u salati. Za kolače i te đakonije koristim maslac.nisu to informacije do kojih je tesko doci
maslinovo ulje gori na odredjenoj temperaturi koja je ok
ne oslobadja se nista stetno samo se uniste neke komponente koje su korisne i to je to
druga stvar je ukus
nekome ne odgovara
mi smo toliko navikli da i kolace pravim s maslinovim uljem recimo biskvite s limunom, palacinke, mafine...
i naravno cijena, nekom je to jednostavno preskupo za svakodnevno kuvanje
Исти случај. Маслиново уље користим за све, па и за колаче.nisu to informacije do kojih je tesko doci
maslinovo ulje gori na odredjenoj temperaturi koja je ok
ne oslobadja se nista stetno samo se uniste neke komponente koje su korisne i to je to
druga stvar je ukus
nekome ne odgovara
mi smo toliko navikli da i kolace pravim s maslinovim uljem recimo biskvite s limunom, palacinke, mafine...
i naravno cijena, nekom je to jednostavno preskupo za svakodnevno kuvanje