The Hobbit

Филм је јако добар,и иако не одговара баш књизи мислим да је добро урађен.Тауриел није баш била потребна ,али претпостављам да је убачена из истог разлога као што су у филму Господар прстенова величали жене,у Толкиновим делима нема жена,или имају неку мању улогу.у Господару има 3 жене,у Хобиту ниједна,али добро у Силмарилиону их има.Тауриел је убачена чисто да филм не би прошао само са мушкарцима,исто и убацују Галадријелу више него што треба али ок,лепо се уклопило у ток филма. Једна од ретких ствари која ми се није свидела је то што је Беорн испао последњи мењач коже,а у књизи их има још и са Беорном ваљда иду у битку 5 армија.z:)

Хобит заиста јесте доста "детињастији" од Господара. Господар је био и мрачнији и морам рећи мало страшнији. Али то не значи да ми се не свиђа z:mrgreen:

Филм је јако добар,и иако не одговара баш књизи мислим да је добро урађен.Тауриел није баш била потребна ,али претпостављам да је убачена из истог разлога као што су у филму Господар прстенова величали жене,у Толкиновим делима нема жена,или имају неку мању улогу.у Господару има 3 жене,у Хобиту ниједна,али добро у Силмарилиону их има.Тауриел је убачена чисто да филм не би прошао само са мушкарцима,исто и убацују Галадријелу више него што треба али ок,лепо се уклопило у ток филма. Једна од ретких ствари која ми се није свидела је то што је Беорн испао последњи мењач коже,а у књизи их има још и са Беорном ваљда иду у битку 5 армија.z:)

Smešno da komentarišem sam film koji (još) nisam odgledala; ali i nemam nameru govorit o filmu.

Kažem, samo, da si u pravu što se tiče žena, koje su kod Tolkiena, u stvari, retka pojava. Silmarilion je neka druga priča - Silmarilion je skroz neka druga priča u odnosu čak i na LOTR, a kamoli na Hobita. :)

Verujem da je (pre)naglašavanje uloge žena u filmovima, samo omaž nesretnom PK vrememenu u kojem živimo; ko kad u amerikanskom gradu u kojem imaš visok procenat rasnih manjina, proporcionalno jednak mora bit i u, šta znam, policiji. Jer to, božemoj, ispada pošteno i pravično. :roll: Ali šta sad da se radi - to je tako.

Što se mene tiče, opraštam im po pitanju filma. :mrgreen:

Taj ubaceni zenski lik, koji svi kritikuju, je medju najboljima u PJ filmovima. Kritikovao sam ga zbog svega sto je do sada ubacivao i izmisljao jer je bilo lose, ali treba i pohvaliti kad je nesto dobro. Isto vazi i za film. Lici na film, dobar je i bio bi jos bolji da se nisu zaglibili sa prvim delom, koji je bio sprdnja. Negde su se iscupali, negde to nije bilo moguce, ali generalno pozitivan utisak.

Prvi deo - dzinovi, koji nemaju ni 3 reda u knjizi, dobijaju 15 minuta.
Drugi deo - Beorn koji je dobar deo knjige, dobija 2 minuta.

Adios drugi deo. Ne volim te. Necu da pamtim pola stvari iz filma (ne, ne samo zbog nepoklapanja). Zao mi je sto ovo pisem. Ocekivanja velika... Dzaba.

:rida:

Otišla je na selo kod svekra i svekrve.z:mrgreen: a tamo nema bioskopa...

:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Prvi deo - dzinovi, koji nemaju ni 3 reda u knjizi, dobijaju 15 minuta.
Drugi deo - Beorn koji je dobar deo knjige, dobija 2 minuta.

Adios drugi deo. Ne volim te. Necu da pamtim pola stvari iz filma (ne, ne samo zbog nepoklapanja). Zao mi je sto ovo pisem. Ocekivanja velika... Dzaba.

:rida:

E sad me i ti još bacaj u bedak.

Kao ljubitelj svih Tolkinovih dela, mogu reći da je drugi deo razočaravajuć i nakaradan, ali opet bolji od prvog.
Šteta što je isečena scena sa genijalnim Frajom, koji se našao u ulozi odvratnog gospodara Jezergrada. Sav se naježim kada čujem dečije komentare da je film dobar zbog riđokose elfice...

Taj ubaceni zenski lik, koji svi kritikuju, je medju najboljima u PJ filmovima. Kritikovao sam ga zbog svega sto je do sada ubacivao i izmisljao jer je bilo lose, ali treba i pohvaliti kad je nesto dobro.

Pazi kad se 100% slazem. Vecina stvari koje je PJ dodao mi se nije svidela, i kada sam cula da ce ubaciti Taurielu, bas sam se smorila, A ispalo je odlicno. Definitivno jedan od najboljih likova u filmu.

Inace, jeste da je mnogo toga izmenjeno i da ne prati knjigu i da je kao adaptacija losiji od LotR, ali meni se svidja (meni se svideo i prvi deo). Iskreno, mislim da su glumci bolji nego u LotR. LotR je imao sjajne sporedne glumce ali neki od kljucnih likova nisu bas bili sjajni (recimo, Frodo). Nije bilo ni totalno lose, ali mislim da je glumacka ekipa u Hobitu bolja, cak i kad idu na kemp, tipa Tranduil.

Back