ТЕЖАК ИСТОРИЈСКИ ФАЛСИФИКАТ серија "СУЛЕЈМАН ВЕЛИЧАНСТВЕНИ"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad se ponasate kao Bosnjaci kad krenu da cmizdre kako je Karadjordje izvrsio genocid
Da li shvatate, da se ponasate upravo isto?

I Antic se razume u kvalitet serija kao Marica u krivi

После ћете да се чудите када вам деца буду добила у школи Историју у којој пише да су Срби одушевљено дочекали Сулејмана... а да су Ћеле-кулу подигли неки одметници и злочинци Срби од глава препошетних Турака који су овде дошли да нам у ствари помогну...

Види, владику Порфирија су највероватније УБЕДИЛИ да су историјски и други фалсификати у тв-серијама или филмовима СТВАР УМЕТНИЧКЕ СЛОБОДЕ... јер није у питању ни документарна нити историјска емисија. Проблем је, међутим, у томе што ће већина неуког и необразованог народа оно што се злоупотребом уметничке слободе, а тиче се историјских чињеница, ПРИХВАТИТИ КАО ИСТОРИЈСКЕ ИСТИНЕ.
Из тог разлога ја до сада никада и нигде нисам видео филм у коме је Хитлер ПОЗИТИВНА ЛИЧНОСТ, ЧОВЕК КОЈИ ОБОЖАВА ЖИВОТИЊЕ, НАРОЧИТО ПСЕ... УМЕТНИК КОЈИ СЛИКА ДИВНЕ СЛИКЕ... јер када би неко тако нешто снимио - био би линчован...и тада не би важили такви уметнички разлози и аргументи...

A ti njega braniš zato što je pop ili šta ?

Pa znaš i sam koji mediokriteti sede u RRA , a najnoviji primljen je neki debilko iz lsd-a koji nikad u životu ništa nije radio :roll:

Inače , ovo je srranje od serije , bar po kritikama tako da ne znam ko to uopšte i gleda.

У овој серији једино што је истинито су две ствари
1. интриге, сплеткарења, завере на двору;
2. да је ислам вера која ни једну другу не признаје ... сви други су неверници (свети циљ ислама је да он буде једина вероисповест на кугли земаљској)

Поред многобројних лажи, извртања или занемаривања историјских чињеница, у серији се константно протура једна ствар ... по турском виђењу
Да су у оно време султан, његова породица и најближи сарадници врло учени људи, вични многим знањима ... Рецитују поезију, чак је и сами пишу ... А хришћански владари се приказују као развратници, блудници, којима су само важни храна, пиће и жене (Лајош).
Најбруталније се фалсификује историја тако што у серији султан Сулејман говори како иде да осваја територије (хришћанске) да би им донео - цивилизацију ... као да су хришћани били некакви дивљаци. Па, мало је то већ и да им донесе благостање ... ред, бољи живот (он бре к'о да је предак Бориса Тадића). А заправо је била у питању - брутална пљачка путем харача. Свако ко се противио, побунио, завршавао је набијен на колац. Уместо тога, Турци приказују овог освајача као ондашњег хуманитарца, мушку мајку Терезу ... свака земља коју је освојио је процветала . Трт Милојка.

Пинк годинама загађује ментално здравље, Б-92 је отров за душу, а сада се појавила прва турска телевизија која ће да нам сервира неку нову ''историју''

Да би смо постали члан ЕУ, можда ће тражити од нас да признамо да смо ми 500 година владали Турском.
Нема бриге. Имамо власт која је спремна све да прихвати

Види, владику Порфирија су највероватније УБЕДИЛИ да су историјски и други фалсификати у тв-серијама или филмовима СТВАР УМЕТНИЧКЕ СЛОБОДЕ...

Da, da, mlad i neiskusan. Ni brkovi mu jos nisu nikli.
I koga boli patka sta je bilo pre nekoliko vekova? Pises o Turcima kao da si gledao njihove bitke iz prvih redova.
Nasim politicarima i kojekakvim drugim ''faktorima'', znas celo porodicno stablo, gde im je pradeda vecerao, da li je cinkario hajduke i cetnike, cija je baba krala jaja po komsiluku i slicno.
Tebi, covece, nije dobro.

Ја сам писао РРА и замисли, никакав одговор не добијам већ 7 дана. Какви су то идиоти.

Pitam li se kakvu li praznu slamu u njihovom upravnom odboru mlati puneći džep vladika Porfirije... ? Da sam na njegovom mjestu ako ništa ne bih mogao preduzeti po ovom pitanju onda bih dao neopozivu ostavku na funkciju člana Savjeta RRA...

Poslednja izmena:
A ti njega braniš zato što je pop ili šta ?

Pa znaš i sam koji mediokriteti sede u RRA , a najnoviji primljen je neki debilko iz lsd-a koji nikad u životu ništa nije radio :roll:

Inače , ovo je srranje od serije , bar po kritikama tako da ne znam ko to uopšte i gleda.

Ма не, не браним га, неко управо наводим разлоге због којих и имам мишљење да монаси никако не би смели да се баве оваквим пословима без обзира на веома широко образовање и памет што и јесте случај са Порфиријем.

Da, da, mlad i neiskusan. Ni brkovi mu jos nisu nikli.
I koga boli patka sta je bilo pre nekoliko vekova? Pises o Turcima kao da si gledao njihove bitke iz prvih redova.
Nasim politicarima i kojekakvim drugim ''faktorima'', znas celo porodicno stablo, gde im je pradeda vecerao, da li je cinkario hajduke i cetnike, cija je baba krala jaja po komsiluku i slicno.
Tebi, covece, nije dobro.

:rotf:...........Мени више личи да ти имаш неки проблем...

tuzno je sto je RRA dala odobrenje za tu seriju u Srbiji da se prikazuje. To je tuzno.

Prvo ste me zbunili ko je ta RRA, a onda sam pronasao i iscitao. Koliko sam shvatio to nije u njihovoj nadleznosti, jer ovde se radi o komercijalnoj televiziji koja ima pravo da kupuje serije i filmove kako i sta hoce. Ministarstvo kulture bi trebalo da reaguje, a ne ovi prvi.

Prvo ste me zbunili ko je ta RRA, a onda sam pronasao i iscitao. Koliko sam shvatio to nije u njihovoj nadleznosti, jer ovde se radi o komercijalnoj televiziji koja ima pravo da kupuje serije i filmove kako i sta hoce. Ministarstvo kulture bi trebalo da reaguje, a ne ovi prvi.

Браво, репка!
Мени није пало напамет да РРА нема надлежност за такве ствари...
Значи - министарство културе би требало да реагује - али знајући овог имитатора Пашића... нема ништа од тога.

E.ote, ne valja vam Angelina Joli ne valja Sulejman Velicanstveni pa sta hocete bre vise,

da Rados Bajic snimi neki istorijski spektakl i pustimo ga u svet! :think:

Па не знам шта да ти кажем - али ја до сада нисам видео ни серију а ни филм СА ДОБРИМ И ПОЗИТИВНИМ НАЦИСТИМА или СА КАУБОЈИМА КОЈИ ВРШЕ ГЕНОЦИД НАД ИНДИЈАНЦИМА - без обзира на "уметничке слободе"!

Па не знам шта да ти кажем - али ја до сада нисам видео ни серију а ни филм СА ДОБРИМ И ПОЗИТИВНИМ НАЦИСТИМА или СА КАУБОЈИМА КОЈИ ВРШЕ ГЕНОЦИД НАД ИНДИЈАНЦИМА - без обзира на "уметничке слободе"!

Сад ће Блајби то лепо да ти објасни...све су то одбрамбени ратови са позитивним ликовима..само да види тему..:mrgreen:

Sulejman-velicanstveni.jpg

Ma ovaj desni je neka izfeminizirana verzije Sulje Manijaka iako se krije iza brade.

Kakav su mu fegetski fesić mesto turbana metnuli!

Da ga vidi pravi Suljo ovakog, na mjestu bi ga posjekao što mu svetli lik kalja izopačenom interpretacijom.

Ma ovaj desni je neka izfeminizirana verzije Sulje Manijaka iako se krije iza brade.

Kakav su mu fegetski fesić mesto turbana metnuli!

Da ga vidi pravi Suljo ovakog, na mjestu bi ga posjekao što mu svetli lik kalja izopačenom interpretacijom.

Мени више личи на на украсне јастучиће што су наше бабе стављале на кауче ...:mrgreen:

Kome pisete?
Ja sam pisala Prvoj (zapravo na njihovom tzv. forumu, gde se ubise neki da napisu kako je to NAJBOLJA serija ikad) a dobila sam ban, verovali ili ne, blolirali me, ne mogu da napisem nista vise...

Odem ovde na jedan forum, bilo je rasprave u stilu "da imam daljinski", ili "sta uopste trazim tu", pa vise i ne komentarisem, ali vidim da zeljno cekaju Mehmed pashu Sokolvocia, povodom tog "zeljnog" cekanja:

Danak u krvi

U svesti srpskog naroda duboko je urezano sećanje na „danak u krvi“ ili „devširmu“. Kada bi se čulo da dolazi sakupljač „devširme“, roditelji su odvodili decu u planinu, bežali u susedne zemlje, sakatili svoju decu kako ih Turci ne bi uzeli, urezivali im krst ili ih pak ženili već sa 13,14 godina. Turcima se ipak teško moglo doskočiti. Za većinu ovakvih radnji sledila je osveta.

Dankom u krvi su uglavnom sakupljana deca uzrasta od 14 do 18 godina, mada se dešavalo da pokupe i mladiće od 20 godina ili desetogodičnje dečake. Zavisno od potreba „danak u krvi“ je prikupljan jednom u nekoliko godina i prikupljano je po nekoliko hiljada dece. Glavni kriterijumi za izbor bili su pamet i snaga....."

Pre nekoliko veceri je bilo da krece Sulja na Sabac, naravno ne ovaj jadnicak s onim tankim vraticem i glavicom kao tutlicem, meni se sve uzburka, setih se Hajduk Stanka i recenice kojom se roman zavrsi (kad branioci izgibose)- I Turci PROVALISE RAVNJE...I svega sto ikad procitah:(

Jos stoji u Sapcu "beleg" (Sabacka Tvrdjava) postoji mnogo knjiga, zapisa, sta su i ko su Turci, ali,mi smo zemlja vazala, nek je na cast Prvoj Turskoj, s mog ekrana je zauvek izbrisana!

Kome pisete?
Ja sam pisala Prvoj (zapravo na njihovom tzv. forumu, gde se ubise neki da napisu kako je to NAJBOLJA serija ikad) a dobila sam ban, verovali ili ne, blolirali me, ne mogu da napisem nista vise...

Odem ovde na jedan forum, bilo je rasprave u stilu "da imam daljinski", ili "sta uopste trazim tu", pa vise i ne komentarisem, ali vidim da zeljno cekaju Mehmed pashu Sokolvocia, povodom tog "zeljnog" cekanja:

Danak u krvi

U svesti srpskog naroda duboko je urezano sećanje na „danak u krvi“ ili „devširmu“. Kada bi se čulo da dolazi sakupljač „devširme“, roditelji su odvodili decu u planinu, bežali u susedne zemlje, sakatili svoju decu kako ih Turci ne bi uzeli, urezivali im krst ili ih pak ženili već sa 13,14 godina. Turcima se ipak teško moglo doskočiti. Za većinu ovakvih radnji sledila je osveta.

Dankom u krvi su uglavnom sakupljana deca uzrasta od 14 do 18 godina, mada se dešavalo da pokupe i mladiće od 20 godina ili desetogodičnje dečake. Zavisno od potreba „danak u krvi“ je prikupljan jednom u nekoliko godina i prikupljano je po nekoliko hiljada dece. Glavni kriterijumi za izbor bili su pamet i snaga....."

Pre nekoliko veceri je bilo da krece Sulja na Sabac, naravno ne ovaj jadnicak s onim tankim vraticem i glavicom kao tutlicem, meni se sve uzburka, setih se Hajduk Stanka i recenice kojom se roman zavrsi (kad branioci izgibose)- I Turci PROVALISE RAVNJE...I svega sto ikad procitah:(

Jos stoji u Sapcu "beleg" (Sabacka Tvrdjava) postoji mnogo knjiga, zapisa, sta su i ko su Turci, ali,mi smo zemlja vazala, nek je na cast Prvoj Turskoj, s mog ekrana je zauvek izbrisana!

Ја сам писао и првој и рра. Нисам добио одговоре.

Kome pisete?

Danak u krvi

Biljo nema hvalopseva seriji samo tamo, već ima ih ovde. Pogledaj samo prvih par postova na temi televizija i ova serija, dovoljno da povraćaš

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back