Извињавам се, Плиније је поменуо Србе у првом веку нове ере.
У својој књизи "Познавање природе" Плиније каже:
" A Cimmerio accolunt Maeotici, Vali, Serbi, Zingi, Psesi "
У преводу:
Поред Кимерана станују Меотици, Вали, Срби, Зинги, Псеси.
Da, to poimanje je starije od naziva Sloven, Slovan, ali dali su potom tog poimanja Srbi onda samo Srbi i nisu Sloveni? Nije napisana nikakva veza izmedju Slovena i Srba. Ali istotako su stari nazivi kao npr. Sclavini, Sclavinija.
I istotako Tacit naziva i naše Carne/ Karne prema kojima imamo mi danas deželu Kranjsku pa grad Kranj ali na xy forumu su napisali, da su Carni Srpsko pleme, kao i srednjevekovni Karutanci da su Srpsko pleme. Kod toga pridali su nekvi citat, da je "bilo kraljestvo Srba jako jako veliko" (mitski naziv, bez taćnije definicije, kako veliko je to konkretno bilo). Bez osnova.
Pa mislim, da i to da postoji naziv Srbi prije naziva Sloveni, nije nužno da potvrdjuje da se ide baš za isti narod odn. pleme, nemamo instrumenta da bih znali ako se kod tog nazivanja misli na iste ljudi sa istom kulturom?
Istotako mislim na je nužno postaviti potanje, kako su ti rani hronisti razumjeli to relaciju da je bila - ne samo da su pisali o njima?
I tek ako bi bilo sve to jasno - onda bih mogli da napravimo paralelu sa nama Slovencima, kakvu relaciju smo mi imali sa Srbima / Slovanima itd ... i tek onda napisati, da smo mi Srbi....
Kao već rekao, našao sam zapise iz 6. pa 7. i 8. veka o Zlovenima, Slovenima koji su se naselili na teritorij Slovenije, znaći o Slovencima, pa o Karutancima i na jezik koji su prićali - ali jedni ipak misle da su to Srbi pošto vjeruju da je sva istorija nakon antike falsificirana.
Tako da ponovo postavljam pitanje: koji su preantićki autori, koji su tvrdili da je Srbija isto kao Slovenija da smo svi mi isti i to da smo Srbi svi mi i koje su reference tih autora, šta sve su napisali i znali o tim prvim Srbima?
Pozdrav!
PS: ovdje vidim, da moje poste ne brišejo i ne daju mi ban, to je pohvalno. "tamo" mi svu to moje mišljenje nisu "dozvolili" i terali su samo te teorije, koje sam već napisao, da su Srbi izvor svih naroda i najstariji narod na svjetu, pa odatle i prvobitno ime za Slovene.