Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li si ti svestan sta pises? Ne siri se svemir, kosmos je konacan?
I ukupna gravitacija svemira deluje na sva nebeska tela, ali ona i dalje ostaju grupisana (Mlecni put, Suncev sistem) itd. To sto si ti rekao je isto kao kad kazes da je gravitacija Sunca jaca od gravitacije Zemlje, i da bi onda Mesec trebao da se udalji od Zemlje prema Suncu. Lupas.

A to sto pricas o predpostavkama koje je nemoguce prakticno proveriti, probaj da iz nicega napravis nesto, pa onda provereno pricaj o tome da li je Tvorac mogao (da, da, on je svemoguc, ti nisi). Neke stvari su hipoteze iz razloga sto se ne mogu proveriti (ne mogu sada, mozda ce moci za odredjeno vreme), ali je matematicki utvrdjeno kako to izgleda.
Imas 27 kesa pasulja i u svakom po tacno 312 zrna. Ti ovo u jednom momentu ne mozes izbrojati (vremenom ces moci) ali mozes izracunati 27*312=8424
I drugi deo drugog pasusa je smesan. Galaksija ce se udaljavati i od te druge galaksije preko puta.
I samo jos da kazem.. koliko ja znam, Suncev sistem je i od centra Mlecnog puta udaljen oko 30 000 svetlosnih godina. Toliko o povlascenom polozaju u samoj galaksiji, a tek o celom svemiru...

I duvanje balona upste nisi shvatio. Lepo rece proximo, ali ne citas. Razmisli malo kako bi se ponasale galaksije unutar balona, ne samo na povrsini.

dollar MC:
Da li si ti svestan sta pises? Ne siri se svemir, kosmos je konacan?
I ukupna gravitacija svemira deluje na sva nebeska tela, ali ona i dalje ostaju grupisana (Mlecni put, Suncev sistem) itd. To sto si ti rekao je isto kao kad kazes da je gravitacija Sunca jaca od gravitacije Zemlje, i da bi onda Mesec trebao da se udalji od Zemlje prema Suncu. Lupas.
Као прво, немој толико да се узбуђујеш, нема ништа страшно у томе што је свемир коначан. А што се тиче укупне гравитације свемира, постоји нешто што се зове космичко одбијање или антигравитација вакуума, која не само да спречава гравитационо урушавање материје, него је напротив довољно јака да производи убрзано удаљавање галаксија од центра. Ово што сам подебљао нема везе, јер Земљу на одређеној дистанци од Сунца држи сила инерције и тачно одређена брзина кретања, што важи и за Месец у односу на нашу планету.
dollar MC:
A to sto pricas o predpostavkama koje je nemoguce prakticno proveriti, probaj da iz nicega napravis nesto, pa onda provereno pricaj o tome da li je Tvorac mogao (da, da, on je svemoguc, ti nisi). Neke stvari su hipoteze iz razloga sto se ne mogu proveriti (ne mogu sada, mozda ce moci za odredjeno vreme), ali je matematicki utvrdjeno kako to izgleda. Imas 27 kesa pasulja i u svakom po tacno 312 zrna. Ti ovo u jednom momentu ne mozes izbrojati (vremenom ces moci) ali mozes izracunati 27*312=8424
Ма шта рече, а кад ће то бити :rolleyes: У сваком случају је непоштено једну такву претпоставку називати "космолошким принципом", што неком лаику може зазвучати као да је у питању чињеница, али не треба да чуди, јер еволуционистима је то и циљ.
dollar MC:
I drugi deo drugog pasusa je smesan. Galaksija ce se udaljavati i od te druge galaksije preko puta.
Неће у статичном моделу свемира.
dollar MC:
I samo jos da kazem.. koliko ja znam, Suncev sistem je i od centra Mlecnog puta udaljen oko 30 000 svetlosnih godina. Toliko o povlascenom polozaju u samoj galaksiji, a tek o celom svemiru...
Хех, то је оптималан положај нашег сунчевог система у сваком погледу 8-) Да је ближи центру не би ваљало, јер је та регија врло динамична са јаком радијацијом, а вероватно су присутне и црне рупе. Не би баш било згодно да сунчева орбита сече ове области. И друга ствар, наш видокруг би био сужен на свега неколико светлосних година, услед велике близине многобројних облака гаса и прашине, а да смо сувише далеко, на самој периферији галаксије, онда би све било сувише тамно и опет не бисмо видели ни близу од онога што сад видимо.
dollar MC:
I duvanje balona upste nisi shvatio. Lepo rece proximo, ali ne citas. Razmisli malo kako bi se ponasale galaksije unutar balona, ne samo na povrsini.
Шириле би се и унутар балона, али у склопу једног од многобројних концентричних кругова, а та површина балона коју помињете је само један од њих.

Ne uzbudjujem se. Bas mi kul :D

Nego, ne vidim na osnovu cega ti zakljucujes da je svemir konacan. Ajde samo jedan razlog :)
"Земљу на одређеној дистанци од Сунца држи сила инерције и тачно одређена брзина кретања, што важи и за Месец у односу на нашу планету." sto isto vazi za unutrasnjost galaksije u odnosu na jato galaksija itd..

Sto se tice drugog citata (da ne navodim), desice se pre nego sto neko od kreacionista dokaze mogucnost stvaranja necega iz nicega :)

"Неће у статичном моделу свемира." Aha, svemir je statican..

ostalo no comment

...citam ovo sto pisete... i razmisljam kako bi bilo lepo da proximo malo pise na temi astronomija, pa da se i ova rasprava premesti na tu temu, gde joj je i mesto...
Mnogo su se prepleli evolucionisti i modeli svemira i polozaj suncevog sistema i sve...

marah:
...citam ovo sto pisete... i razmisljam kako bi bilo lepo da proximo malo pise na temi astronomija, pa da se i ova rasprava premesti na tu temu, gde joj je i mesto...
Mnogo su se prepleli evolucionisti i modeli svemira i polozaj suncevog sistema i sve...

Hvala bogu da ima neko ko razume evoluciju... Mislio sam da sam usamljen... Teorija koju treba zabraniti :) ja sam brate dao kljucni dokaz... Sliku okamenjnog Pauka starog 380 miliona godina... I nikako da se nadje neko ko ce to demantovati!! Demantovao sam ih sve i to njihovim oruzijem!

Cekaj, jesi ti kreacionista? Ako jesi, kako je moguce da je pauk okamenjen 380 miliona godina ako je zemlja nastala tek pre par hiljada. Ako nisi, predji u kreacioniste, ljudi kao ti ne treba da dokazuju evoluciju. Bez uvrede.
Deda Mraz je Sv. Nikola, mislim da je bila ovde evolucija njegovog imena, ili sam video na nekom drugom sajtu. To sto je on u stvari Sv. Nikola znaci da vi, kreacionisti, treba da verujete u Deda Mraza, zar ne?

Mali_Oglasi:
HEJ JOS JEDNOM... DA LI JE OVO PAUK??? AKO NIJE PAUK ONDA MI RECITE STA JE??? I NEMOJTE DA ME MIMOILAZITE... SVE SAM VAS DEMANTOVAO... EVOLUCIJA NE POSTOJI JER AKO JE ONO PAUK ONDA BUDITE SIGURNI DA SE PAUCI NISU MENJALI VEC 380 MILIONA GODINA... JA IMAM ARGUMENTE IMAM DOKAZE! A GDE SU VASI DOKAZI???
http://images.google.com/imgres?img...channel=s&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=X

Za sta imas dokaz? Protiv evolucije? Tesko.
Imas samo dokaz da su pauci postojali pre 380 miliona godina. To nije nikakav dokaz protiv evolucije, a ni za neku drugu teoriju.

HEJ JOS JEDNOM... DA LI JE OVO PAUK??? AKO NIJE PAUK ONDA MI RECITE STA JE??? I NEMOJTE DA ME MIMOILAZITE... SVE SAM VAS DEMANTOVAO... EVOLUCIJA NE POSTOJI JER AKO JE ONO PAUK ONDA BUDITE SIGURNI DA SE PAUCI NISU MENJALI VEC 380 MILIONA GODINA... JA IMAM ARGUMENTE IMAM DOKAZE! A GDE SU VASI DOKAZI???
Burazeru, ja ne vidim da si ti ista dokazao time?
Cijanobakterija je najstariji organizam na svetu. Stara je 3.6 milijardi godina i evolucija je nije dodirnula? Znas li zasto?
Znas li zasto je to organizam koji moze da podnese uslove koji se nalaze na marsu i da opstane tamo???

Malo si pogresio... Ja imam... Kao kljucni dokaz i argumenat je slika pauka... Ako se on nije menjao 380 miliona godina nije ni covek, ni jedna zivotinja!

Moje izlaganje je bilo u vezi astronomije a ne vidim nacin na koji tim paukom mozes da me demantujes u tom polju.
Pored toga, ponasas se kao zurnalista koji je izneo jednu senzaciju za koju se samo raspitao.
Sta ti znas o paucima pre svega, ajde jedno malo predavanje od tebe da cujemo.
Ima ovde dosta biologa koji ce slusati, dopuniti ili ispraviti i naravno postaviti pitanja i proveriti tvoje poznavanje. Naci nas i ti necemu.

dollar MC:
A to sto pricas o predpostavkama koje je nemoguce prakticno proveriti, probaj da iz nicega napravis nesto, pa onda provereno pricaj o tome da li je Tvorac mogao (da, da, on je svemoguc, ti nisi). Neke stvari su hipoteze iz razloga sto se ne mogu proveriti (ne mogu sada, mozda ce moci za odredjeno vreme), ali je matematicki utvrdjeno kako to izgleda.
Tvorac ne stvara iz ničega, to je samo simbolika izražavanja. Ateisti se obrušavaju na vernike bukvalnim tumačenjem Biblije.
Biblija se ne tumači bukvalno, ali će doći vreme kada će se i bukvalno tumačiti.

Mali_Oglasi:
.....................................................................................................................I daj neka mi neko kaze da li je ovo pauk ili nesto drugo? Ako kazete da nije pauk i dokazete to, ja cu poverovati u teoriju evolucije!
Misliš li da će Teorija evolucije mnogo da izgubi ako ti i dalje ne budeš verovao u nju?

stnco:
Misliš li da će Teorija evolucije mnogo da izgubi ako ti i dalje ne budeš verovao u nju?
A jel ti vidis da su mene odbanovali i mogu ponovo da te mlatnem
h040.gif
.................................;)

v.v.ilic:
A jel ti vidis da su mene odbanovali i mogu ponovo da te mlatnem
h040.gif
.................................;)

Ja se barem ne zaludjujem sa njom, ali mi smeta jer nas uce o glupostima... Evo i zasto... Zamolio bih da pazljivo pricitate, mozda i shvatite zasto mislim da evolucija nepostoji... Iznecu dokaze...
Neki je opravdavaju mutacijom... Evo vam slike
http://images.google.com/imgres?img...ije&gbv=2&svnum=10&um=1&hl=en&lr=lang_sr&sa=N
Zar stvarno mislite da je ovo nova rasa ljudi? Obratite paznju na sliku "Mutacije od radijacije na deci". Nacisti su upotrebljavali naziv visa rasa ili Arijevci.. Oni su slepo verovali a vidim da i vi verujete kao i oni... Zar stvarno mislite da ce covek evoluirati do savrsenstva?
Iznosim ponovo sliku pauka...
http://images.google.com/imgres?img...channel=s&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=X
Ovaj pauk se nije menjao 380 miliona godina... Zar mislite da nije malo cudno? Tolike godine da nije evoluirao u nesto drugo... Tu se spominje kao pauk... Od kojeg su nastali svi ostali... A ono nije nista drugo, nego pauk... Imali smo vrlo pametnu ministarku koja je zabranila evoluviju u skolama... Ja sam razumeo zasto je to uradila a vi?
Zamolio bih da se ne vredjate, jer znam da vas pogadjaju moji dokazi...

proximo:
Burazeru, ja ne vidim da si ti ista dokazao time?
Cijanobakterija je najstariji organizam na svetu. Stara je 3.6 milijardi godina i evolucija je nije dodirnula? Znas li zasto?
Znas li zasto je to organizam koji moze da podnese uslove koji se nalaze na marsu i da opstane tamo???

Moje izlaganje je bilo u vezi astronomije a ne vidim nacin na koji tim paukom mozes da me demantujes u tom polju.
Pored toga, ponasas se kao zurnalista koji je izneo jednu senzaciju za koju se samo raspitao.
Sta ti znas o paucima pre svega, ajde jedno malo predavanje od tebe da cujemo.
Ima ovde dosta biologa koji ce slusati, dopuniti ili ispraviti i naravno postaviti pitanja i proveriti tvoje poznavanje. Naci nas i ti necemu.

Pauka sam izneo jer se tamo tvrdi da su od njega nastali svi ostali pauci... Kao pra pauk,a ono nije nista drugo nego pauk... A kako su nastale te bakterije o kojima govoris??? Mislim da moras da shvatite, bakterije su bakterije od svog postanka... Sam sebe negiras...

lightm:
Za sta imas dokaz? Protiv evolucije? Tesko.
Imas samo dokaz da su pauci postojali pre 380 miliona godina. To nije nikakav dokaz protiv evolucije, a ni za neku drugu teoriju.

Kao i ostali koji brane evoluciju, strasno...
Jel ti shvatas da si upravo negirao onaj tekst? Tamo se kaze da je ono kao neki pra pauk, od kojeg su nastali svi ostali... A sada tvrdis da to nista drugo i nije nego pauk!

Pauka sam izneo jer se tamo tvrdi da su od njega nastali svi ostali pauci... Kao pra pauk,a ono nije nista drugo nego pauk... A kako su nastale te bakterije o kojima govoris??? Mislim da moras da shvatite, bakterije su bakterije od svog postanka... Sam sebe negiras...

Pre svega evolucija se ne bavi poreklom zivota na zemlji vec se time bavi abiogeneza. Druga stvar, ja ti postavih pitanja u vezi tih bakterija. Odgovor za odgovor ok???
U ostalom kada budes nasao odgovor na ta pitanje a imas ga u udzbenicima na Pmf u NS, ako ti udzbenici nisu dovoljni nadji profesoricu Svircev i detaljno se infomrisi o tim bakterijama. Ta gospodja je doktorirala na njima i jedan je od najvecih evropskih strucnjaka za tu oblast. ;-)

@ristob
A kako da tumacim onda? Iz cega je stvorena Zemlja? Astronomija ima odgovor na pitanje, a Biblija? :)

@Mali Oglasu
Sta ti znace te mutacije usled posledice radijacije? Ti mislis da je evolucija isto sto i to? :D :D :D
A za pauka cu ti opet postaviti pitanje: kako je moguce da je pauk okamenjen 380 miliona godina ako je zemlja nastala tek pre par hiljada po Bibliji?

No, obicno se svi kreacionisti tvrdoglavo hvataju za tako neke stvari. Samo se oni malo inteligentniji hvataju za hiv (gde je potrebno malo vise od prosecnog znanja da bi se pokazalo da grese), a oni.. drugi.. se hvataju za pauke i ispadnu smesni.
A ni jedan od ta dva "dokaza" ne moze da opovrgne evoluciju.

Mali_Oglasi:
Zar stvarno mislite da je ovo nova rasa ljudi? Obratite paznju na sliku "Mutacije od radijacije na deci". Nacisti su upotrebljavali naziv visa rasa ili Arijevci.. Oni su slepo verovali a vidim da i vi verujete kao i oni... Zar stvarno mislite da ce covek evoluirati do savrsenstva?Iznosim ponovo sliku pauka...
...
uf.... ja bih samo da podsetim na Sakalov tekst (od koga ova rasprava i pocinje).
Mislim da je to odgovor na ovaj deo tvog komentara...

Šakal:
Važno je ovde primetiti jednu stvar koja često zbunjuje ljude: prirodna selekcija nije “inteligentna sila” koja bira neke organizme zato što njihov razvoj vodi ka nekom određenom cilju...
Stvar koju treba primetiti jeste da evolucija nije nešto što ide “od manje kompleksnog ka kompleksnijem”, ili od goreg ka boljem. Iste promene na perajima koje su im omogućile da lepo žive u sezonskim rekama i plitkim barama ovim bi ribama bile velika smetnja u dubokoj vodi. One nisu postale “bolje” ili “razvijenije”, već prosto prilagođene svojoj životnoj sredini.
#8, Teorija Evolucije, za detaljnije info...

@dollar MC, доказа да је свемир статичан има толико да мораш пазити да се не саплетеш о њих. Одговорићу ти детаљно на теми "Астрономија-коментари".

@proximo, ко каже да су цијанобактерије старе 3,6 милијарди година и на основу чега? Ајде реци зашто нису "еволуирале", а други организми наводно јесу. Како то да рецимо мрави и пауци нису, чак и након неколико стотина мислиона година? П.С. Нико не може са сигурношћу рећи да би преживеле на Марсу, све док их не пошаљу на ту планету и експериментално провере, мада чисто сумњам јер је радијација убитачна.

@Oberu, на то питање је већ одговорено. Мора се негде пресећи и рећи, е ово је вечно, јер би у супротном стално постављали питање: "А шта је било пре тога" ? Кад ништа не би постојало, тј. кад свемир и све у њему не би постојало, то би било некако очекивано и лако за разумети, али кад већ постојимо, онда нешто мора бити вечно, јер у супротном одосмо у један зачарани круг бесмисла.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back