Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je smorno da citam sa neta, narocito kad nemam previse vremena, ovo sam malo nesto uz jutarnju kafu :lol:, vise volim dijalosku formu, mislim ne ocekujem da mi pisete ne znam koliko, cisto da steknem osnovne predstave, a i ja nigde ne zurim.Sacuvala sam linkove, pa kad stignem.
A neko ko je pisao da ga svet fascinira, ne moze da ne bude radoznao. Al' vec sam o tome pisala na temi nauka i religija, da se ne ponavljam. :cool:
Znaci, ako nekog ne mrzi da mi objasni po neki od pojmova, bice tu jos pitanja,a ja cu svakako i citati ovo sa linkova.

Obersturmfuehrer:
prvo,
ne radi se o "nebeskim metrima" vec o astronomskim jedinicama...

drugo,
neptun - 30AU, sto je povelika razlika u odnosu na 38.8, na tom mestu (u stvari malo dalje je plutin)....

trece, sta cemo sa par desetina ostalih planeta i planetioda koji kruze oko sunca?
probaj na njih da primenis ovo...

Da, napisao sam "nebeski metri" iz prostog razloga sto sam hteo da svima budem dovoljno jasano sta sam sa ovim hteo da kazem, inace u zagradi sam i stavio (AU) za one koji znaju o cemu govorim, odnosno Astronomical Units, i nisam zeleo samo da prevedem i ostavim pod znakom pitanja sta to u opste i znaci? pa to je razlog zbog kojeg sam i napisao tako kako jesam, nadam se da sam u ovome dovoljno jasan!!

Jedno je sigurno, a to je da su ove planete udaljene jedna od drugih po ovom principu, i naveo sam sam njihovu pribliznu udaljenest od Sunca!! Kada kazem priblizno, nikome od nas recimo leva polovina tela nije ista kao i desna, postoje minorne razlike, kod jednih se vise primecuju kod drugih manje, recimo nekom je levo oko vece od desnog, drugom je desno uvo vece od levog itd itd ali to ostaje u priblizno istoj srazmeri da ne remeti celokupni izgled kod coveka i da taj izgled ostane u proporciji o kojoj sam govorio u nekim ranijim postovima!! I ta razlika je stvarno nebitna, a kada bi slikao levu ili desnu stanu takvog coveka a da pri tom vidis samo jednu, tacno bih znao bi o kome je rec. Tako i ovo oko udaljenosti planeta. Tacno se zna priblizna udaljenost planeta, naravno da ona nije potpuno matematicki jednaka ali je u toj proporciji niko od ljudi u potpunosti nema idealne proporcije zlatnog preseka (celokupno gledano) a opet sa druge strane i toliko jasne da niko ne moze ovo da demantuje, i sama njena priblizna vrednost je vrlo neverovatna, ovo vrlo tesko da moze da se svede na puki slucaj, moze ali po onoj verovatnoci po kojoj su moguce i pozitivne mutacije. Po evolucionistima sve je moguce, samo nije moguce da Bog postoji!!

Posto sam iz tvojih prethodnih postova video koliko te interesuje svemir i principe po kojem on prkosi covekovom shvatanju univerzuma, na ovo pitanje pretpostavljam da bi mogao i sam da das odgovor.
I sam znas sta danasnja nauka ima da kaze na ovo pitnanje, tako da bi moj komentar bio stvarno suvisan

divlja:
Nije lepo da me ogovaras na temama na kojima nisam prisutna.
Elem, ja sam tebe lepo pitala da mi objasnis pocetak evolucije, pa nisi nista zucnuo.
Znaci, ako verujes u teoriju evolucije, a ne razumes je, ne znas da je objasnis, ne znam kako te to cini inteligentnijim od onih koje potcenjujes konstantno, kad se kod tebe sve zasniva na veri, takodje. :)
Prvo ti si na Forumu sveprisutna tako da te je nemoguće ogovarati, a i nije mi to bio cilj.
Što se tiče onog pitanja ispod evo odgovora: ja nisam sveznajući kao ti, tako da moja znanja o Teoriji evolucije nisu takva da mogu nekome da držim predavanja. Dao sam ti link gde možeš sve lepo da pročitaš, ali ti to ne voliš i tu ti ja nisam kriv.
Znajući te kroz tvoju diskusiju sa Sizifom, i još nekima, očekujem tvoje pitanje: "A o čemu ti znaš uopšte da pričaš?". Pa evo, znao bih da ti držim predavanje o Mezbauerovom efektu, Peltijeovom efektu, Zebekovom efektu....ali nisi pokazala interes za njima :D. I još nešto, skoro da mogu da kovertiram tvoj komentar na moju poslednju rečenicu, jer to si ti.:D

divlja:
Elem, ja sam tebe lepo pitala da mi objasnis pocetak evolucije, pa nisi nista zucnuo.
Znaci, ako verujes u teoriju evolucije, a ne razumes je, ne znas da je objasnis, ne znam kako te to cini inteligentnijim od onih koje potcenjujes konstantno, kad se kod tebe sve zasniva na veri, takodje. :)
Da li ti je ovo neki šablon koji sa Copy/Paste prišivaš svim ateistima pa sam u tom redu i ja. O tvojoj inteligenciji sam se eksplicitno izjasnio, iako, po meni, veliki tvoj nedostatak je što previše potenciraš Boga (i to onog koji ti se sviđa NZ jer onaj drugi je tiranin i njega ne priznaješ). Naravno da je to tvoja lična stvar, ali si negde i sama napisala, da kroz ove diskusije stičemo neku predstavu o toma kakav je ko.

divlja:
I na kraju i ovo. Grešiš da se kod mene sve zasniva na veri, to je još jedna izjava u tvom stilu. Ja sam za razliku od tebe pročitao link u celosti, a i čitam vrlo često o tome da je evolucija istina a znajući da se nauka ne razvija kao neka zavera protiv biblijskih "istina" već teži istini, onda je pogrešan zaključak da ja samo verujem u Teoriju evolucije. Uostalom biblijsko stvaranje si i sama nazvala "ubuđalom teorijom", a neku tvoju novu teoriju nisi iznela iako veruješ u Božije stvaranje, pa šta mi onda preostaje nego da uzmem po onome "daj šta daš" a to je Teorija evolucije.:D

Grešiš da se kod mene sve zasniva na veri:arrow:

Ja sam za razliku od tebe pročitao link u celosti :arrow: nemoj da se hvalis molim te:lol: , toliki trud, procitao, mozes misliti, a na elementarno pitanje nisi znao odgovor, dzabe citanje, bez razumevanja ( ja cu laganica, dok ne razjasnim svaki pojam, jednom procitano nije znanje):arrow:

a i čitam vrlo često o tome da je evolucija istina :arrow: :lol: eh! ponovljeno sto puta, postaje istina, taj fazon!:arrow:

a znajući da se nauka ne razvija kao neka zavera već teži istini :arrow: iako se slazem sa tobom u globalu (mada postoji uvek mogucnost da nauka radi u interesu politike, kao u slucaju sa Nemcima), ipak je tesko da ti to ZNAS 100%, jer nisi u samoj prici, nego si van nje ( npr. ja citam redovno National Geographic i tekstovi se zasnivaju na teoriji evolucije, al' istina je da je to u sustini servirano znanje i ukoliko uzmemo stvari zdravo za gotovo, bez daljeg upucivanja u razumevanje samih dokaza, onda je isto tako istina, da ja vise verujem u nju, nego sto ZNAM da je istina). Istina prihvacena preko posrednika bez direktnog ispitivanja i iskustva, jeste bazirana na veri. :arrow:

onda je pogrešan zaključak da ja samo verujem u Teoriju evolucije. :arrow: U tvom slucaju samo je vera u pitanju. Kad mi budes odgovarao na pitanja ko iz puske, onda cu da konstatujem drugacije. :razz:

"Uostalom biblijsko stvaranje si i sama nazvala "ubuđalom teorijom", a neku tvoju novu teoriju nisi iznela iako veruješ u Božije stvaranje, pa šta mi onda preostaje nego da uzmem po onome "daj šta daš" a to je Teorija evolucije.:-D "

A gde sam ja izjavila da verujem u teoriju evolucije? :lol: Mogla sam samo da izjavim, a sigurna sam da nisam, da mi je ideja evolucije prihvatljiva kao ideja, a to nije isto. A za Postanje smo utvrdili da je poetska slika.
Pa nisi ni ti izneo svoju teoriju, a nisi ni tudju. A ja ne mogu da iznosim teoriju i dokaze kako je Bog stvorio svet, zato se i kaze da VERUJEM da je stvorio (tvoj zahtev je paradoks) i zato sam i rekla da "osluskujem nauku". TakoC. :razz:

Divlja

To da se svemir siri je Evolucionisticko blebetanje, isto kao sto blebecu za pozitivne mutacije i za starost zemlje i za sve ostalo. Iz cega se siri, sta ga to siri, gde se siri, kako se siri i ko je to uopste i dokazao da se siri, to je samo jedna pretpostavka koja mora da se dokaze, jer prosto mora da je tako. Isto kao ortov oblak koji ispumpava komete a za koji niko i nezna gde se on nalazi!

"A za Postanje smo utvrdili da je poetska slika"

Ako je Postanje poetska slika, onda je cela Biblija poezija! Onda ni Mojsijevi zakoni ne prestavljaju nista vise od poetske slike, kao ni sve ono sto cini temelj u Hriscanstvu ni samo Hriscanstvo a ni Hrist.

igris987:
Divlja
To da se svemir siri je Evolucionisticko blebetanje, isto kao sto blebecu za pozitivne mutacije i za starost zemlje i za sve ostalo. Iz cega se siri, sta ga to siri, gde se siri, kako se siri i ko je to uopste i dokazao da se siri, to je samo jedna pretpostavka koja mora da se dokaze, jer prosto mora da je tako. Isto kao ortov oblak koji ispumpava komete a za koji niko i nezna gde se on nalazi!

uh uh uh
prijatelju, kolko li si samo neznanja ovde pokazao....

Obersturmfuehrer:
uh uh uh
prijatelju, kolko li si samo neznanja ovde pokazao....
Ko god ne zna elementarnu fiziku krene da skreće u metafiziku, ezoteriju i religiozna objašnjenja fundamentalnih prirodnih pojava. Kako li je samo to lako, mnogo je teže zagrejati stolicu, to priznajem.

Da ne znam kako funkcioniše uređaj za nuklearnu magnetnu rezonancu, odmah bi krenuo sa bioenergijom, i sudarom sila svetla i mraka....

Ili ovo za mladu zemlju... pa to je teorija napuštena pre 150 godina... radiometrijsko datiranje nije tačno, ali Biblija jeste... Baš bih voleo jednog od tih vernika da sedne u avion koji su konstruisali popovi a ne inženjeri, pa da vidimo gaće posle. Ako ostane nešto...

igris987:
"A za Postanje smo utvrdili da je poetska slika"

Ako je Postanje poetska slika, onda je cela Biblija poezija! Onda ni Mojsijevi zakoni ne prestavljaju nista vise od poetske slike, kao ni sve ono sto cini temelj u Hriscanstvu ni samo Hriscanstvo a ni Hrist.

Netacno i naopako zakljucivanje, vrlo slicno onom sto rade na forumu ne ateisti, nego antiteisti. Da ja ovako razmisljam, preispitala bih svoju veru, na cemu se ona zasniva i verovatno zavrsila kao ateista. :|

Sizif

Ako vec hoces da dajes odgovore daj ih onima koji su ti ih postavili odnosno meni! ti izvoli, kreni, da vidim sta je to sto ti znas, ja te molim da mi ukazes na to kolika sam neznalica, zajedno sa svim tvojim kompanjonima, ja sam zaostao po tebi i siguran sam da ces mi ti tako inteligentan vec na sledecem postu objasniti sve sto mi nije jasno.

Divlja

"Netacno i naopako zakljucivanje, vrlo slicno onom sto rade na forumu ne ateisti, nego antiteisti. Da ja ovako razmisljam, preispitala bih svoju veru, na cemu se ona zasniva i verovatno zavrsila kao ateista. "

Pa onda je ocigledno da si ti prihvatila Teoriju Evolucije kao jedino tacnu, i ovo govori samo da ti prihvatas ono sto ti se svidi .Prihvatajuci Hriscanstvo i prihvacajuci Teoriju Evolucije je nista drugo nego Teolosko Prostituisanje.

Ovo samo govori o tome da ti jednostavno zelis da napadas bez ikakvog razloga, ja nista drugo ne znam osim da ti ovde kao i velika vecina zastupate ideju po kojoj se Svemir siri. Ja sam postavio pitanja po kom osnovu se to Svemir siri, od tebe ocekujem da mi izneses dokaze za to. Kada zaostali kazu da veruju u samo ono sto vide (a ja sam zaostao i po tebi), lepo te pitam, koliki je to svemir, gde mu je kraj i na osnovu cega kazes da se Svemir siri?.

Hm, vidi ga, još jedan pametan...ccccc...koji ti je bre dijabolo?:lol: Sam ti se negde obratio!? Ovo što sam napisao Sizifu je nešto što vuče korene sa podforuma 'religija' koji je ukinut...nema nikakve veze sa tvojim naklapanjem! Kapiš!? Nema nikog pa bi ti malo da se svađaš!?:twisted: Ma ok. je, na pravoj si adresi...:lol::arrow::twisted:

Sakal

Ha, pa sta sam ja pametan ili dijabola, ili si sizifu rekao da je Dijabola!?, ja ne bih da se svadjam, ali me stvarno zanima ko je to dijabola, jer vidim da nazivas nekog dijabolom! Evo, izvinjavam se posto se meni nisi ni obratio. A sta ja to Naklapam?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back