Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
igris987:
Znaci ipak mene nazivas dijabolom, e pa zbog toga sam ti i rekao da si Junacina.... BRAVO

Hm, ybt. jel čita ovo još neko? Missim, nije ok. da se sam smejem...:lol:
@igris987 Toliko si smešan da moja konstatacija pada u vodu, ne, ti nisi dijabola, ti si klovn! Jel tako?:lol: Ybt. ajmo sad malo od početka...ti se meni prvi obratio pa ja tebi i ti onda meni kažeš da si mi se baš zbog toga i obratio!?:lol: Hahahhahhahahhaaaaa...qq...

divlja:
.....................................................
a znajući da se nauka ne razvija kao neka zavera već teži istini :arrow: iako se slazem sa tobom u globalu (mada postoji uvek mogucnost da nauka radi u interesu politike, kao u slucaju sa Nemcima), ipak je tesko da ti to ZNAS 100%, jer nisi u samoj prici, nego si van nje ( npr. ja citam redovno National Geographic i tekstovi se zasnivaju na teoriji evolucije, al' istina je da je to u sustini servirano znanje i ukoliko uzmemo stvari zdravo za gotovo, bez daljeg upucivanja u razumevanje samih dokaza, onda je isto tako istina, da ja vise verujem u nju, nego sto ZNAM da je istina). Istina prihvacena preko posrednika bez direktnog ispitivanja i iskustva, jeste bazirana na veri. :arrow:

Pa po tebi onda istina uopšte ne postoji izuzimajući ono što si iskustvom stekla. Nadam se da za tebe Arktik postoji a ne samo da veruješ da postoji (osim ako možda nisi bila tamo).
Ako je neko "servirano znanje", a uglavnom se tako znanja danas i stiču, bar to važi za nas obične smrtnike, i neko još priloži dokaze uz to, onda to nije samo vera već istina.
Ti možeš da veruješ ako ti neko kaže da će ta knjiga ispred tebe i parče papira da padnu istovremeno sa neke visine. I to je vera. Ako ti uz priču neko priloži i dokaze, opet posredno, onda je to istina.

[quotq]A gde sam ja izjavila da verujem u teoriju evolucije? :lol: Mogla sam samo da izjavim, a sigurna sam da nisam, da mi je ideja evolucije prihvatljiva kao ideja, a to nije isto. A za Postanje smo utvrdili da je poetska slika. [/quote]
Ti trčiš sa teme na temu pa onda, verovatno, pomešaš šta ti je ko rekao. U tvom maniru, pomalo svađalački, je: a gde sam ja izjavio da ti veruješ u teoriju evolucije? Naprotiv, znam da si eksplicitno izjavila da veruješ u Božje stvaranje ali ne u ono biblijsko.

Pa nisi ni ti izneo svoju teoriju, a nisi ni tudju. A ja ne mogu da iznosim teoriju i dokaze kako je Bog stvorio svet, zato se i kaze da VERUJEM da je stvorio (tvoj zahtev je paradoks) i zato sam i rekla da "osluskujem nauku". TakoC. :razz:

Razlika između tebe i mene što se ti ovde na Forumu predstavljaš kao veliki vernik i poznavalac Biblije i često znaš da držiš lekcije o tome. Zato ljudi s pravom od tebe traže neke dokaze za ono što tvrdiš. Ja se pak nigde nisam izjasnio da sam veliki poznavalac Teorije evolucije i malo je arogantno sa tvoje strane kada izjaviš da sam je uzaludno čitao.
Ja jednostavno neću da odgovaram na pitanja za koje nisam stručan. Ako ti trebaju dokazi o evoluciji uvek treba da pitaš ljude koji se time bave, ali ako ti treba dokaz za recimo aerodinamički paradoks (eto pade mi na pamet) onda možeš da se obratiš i meni, jer ja se osećam stručnim (ili verujem da sam stručan).:D

Sve je permanentno stvaranje, sve je permanentno rastvaranje

Bog vs Djavo

Brahma vs Shiva

Horus vs Set

Ljubav vs Strah

Evolucija vs Entropija

Raspored ovih Sila je razlicit u svakom coveku . Ljudsko telo je organski portal, playground ovih Sila. Samo onaj ko razvije svest ( Dusu ) postaje nesto vise od puke marionete.

alles_gut:
Sve je permanentno stvaranje, sve je permanentno rastvaranje

Bog vs Djavo

Brahma vs Shiva

Horus vs Set

Ljubav vs Strah

Evolucija vs Entropija

Raspored ovih Sila je razlicit u svakom coveku . Ljudsko telo je organski portal, playground ovih Sila. Samo onaj ko razvije svest ( Dusu ) postaje nesto vise od puke marionete.
Boga je stvorio čovek, a onda je izmislio i đavola da bi objasnio Božju nemoć.
A možeš li malo više detalja u vezi "Evolucija vs Entropija"?

Sveta685:
Jedno pitanje za evolucioniste.
Sta je PRIRODA? U dijalekticko-materijalistickoj teoriji evolucije priroda moze biti samo jedno od ove dve stvari:
- fizicko-hemijski proces ili
- fizicko telo (objekat)
Kada kazete: „Priroda se postarala za...“, sta se postaralo „za“? Neko telo? Ili neki Proces? Koje telo, ili koji proces? Gde ja treba da odem da bih video vasu „Prirodu“ koja je u stanju da se postara za nesto? Ili: gde moze da se demonstrira taj proces (ako je proces) koji se „postarao za ...“?
Nije valjda da vi kad kazete „Priroda“ mislite na neki metafizicki pojam? Ali, to onda neodoljivo vuce na Tvorca. Ako je tako, onda ste potpuno u pravu – Tvorac se jeste postarao za sve stvari oko nas. Ali, zamena te reci izrazima tipa: Priroda, Singularitet i sl. je onda samo besmisleno koprcanje u pokusaju da se izbegne ono sto je neminovno.

Odgovor?

alles_gut:
Covek nije stvorio Boga nego obrnuto.

Za evoluciju I entropiju – to su te sile, samo razlicita imena.

Nauka ih umesto Bog I Djavo zove evolucija I entropija.

Stvaralacka I Razaralacka sila.
Uh, uh, uh gde ti ode!
Za ono prvo nisi u pravu. Jasno je da je čovek kroz istoriju izmišljao razne bogove pa tako i ovoga danas jedinoga. Zato ni Bog ni Đavo nisu nikakve sile, već (ne)obične ljudske izmišljotine, u koje, doduše, mnogi veruju.
Otkud tebi ideja da su evolucija i entropija sile. Evolucija je naučna teorija a entropija je fizička veličina koja je precizno definisana. Entropiji možeš da suprostaviš negentropiju a nikako evoluciju.
Ovo treće je već smešno. Da li ti to poistovećuješ Boga i evoluciju, samo su različiti nazivi, pa priznajući Boga priznaješ i evoluciju? :D

“ Bog zeli da mi postanemo On “ Dejvid Pond

“ Covek je Bog u stvaranju “ Manley P. Hall

priznajem I Boga I evoluciju .

Bog je energija bezuslovne ljubavi ( Ljubav je stvaralacka sila , sve dobro na ovom svetu stvoreno je tom silom ) a Covek koji je bio prozet tom energijom bezuslovne ljubavi postao je Bogocovek. Covek koji je dopustio sebi da bude prozet Bogom evoluirao je u Bogocoveka.

@stnco

"Pa po tebi onda istina uopšte ne postoji izuzimajući ono što si iskustvom stekla. Nadam se da za tebe Arktik postoji a ne samo da veruješ da postoji (osim ako možda nisi bila tamo). Ako je neko "servirano znanje", a uglavnom se tako znanja danas i stiču, bar to važi za nas obične smrtnike, i neko još priloži dokaze uz to, onda to nije samo vera već istina.
Ti možeš da veruješ ako ti neko kaže da će ta knjiga ispred tebe i parče papira da padnu istovremeno sa neke visine. I to je vera. Ako ti uz priču neko priloži i dokaze, opet posredno, onda je to istina. "

Pa ne valja ti poredjenje. Arktik je lako proverljiva cinjenica, sa teorijom evolucije je to malo tezi slucaj, zato se i zove teorija koja je ipak u procesu dokazivanja, ispravi me ako gresim. :-) Svrha mog prethodnog posta i jeste bila da uocis relativnost znanja. Neko je sticao znanje da je zemlja ravna ploca, sutra to vise nije bilo znanje, nego zabluda.

"Ti trčiš sa teme na temu pa onda, verovatno, pomešaš šta ti je ko rekao. U tvom maniru, pomalo svađalački, je: a gde sam ja izjavio da ti veruješ u teoriju evolucije? Naprotiv, znam da si eksplicitno izjavila da veruješ u Božje stvaranje ali ne u ono biblijsko.

Ovo si ti napisao, a odnosilo se na mene.:arrow: "a neku tvoju novu teoriju nisi iznela iako veruješ u Božije stvaranje, pa šta mi onda preostaje nego da uzmem po onome "daj šta daš" a to je Teorija evolucije."

"Razlika između tebe i mene što se ti ovde na Forumu predstavljaš kao veliki vernik i poznavalac Biblije i često znaš da držiš lekcije o tome. Zato ljudi s pravom od tebe traže neke dokaze za ono što tvrdiš. "

Eto ti sad. Ja uopste ne mislim da sam VELIKI poznavalac Biblije, al' daleko od toga da je ne poznajem. Neke knjige se citaju ceo zivot i tu ne mislim samo na Sveto pismo. Pre ce biti da je to tvoj licni dozivljaj mene, posto ja u zivotu ne bih lupila za sebe da sam veliki vernik i poznavalac Biblije, a i kakav sam vernik ne mozes da zakljucis samo na osnovu mog energicnog branjenja stavova za koje se zalazem.

A ako se vratis na trenutak kad sam ja usla u temu "nauka i religija" i vidis zasto sam usla i kako je sve dalje teklo, lepo ces videti da ja nisam dosla da propovedam nista, nego da razjasnim sebi neke stvari, vezano za onaj film, i da sam posle iskljucivo odgovarala na postavljena mi pitanja i raznorazne napade i karikiranje. U tumacenje delova Biblije sam se upustila, kad je Sizif krenuo sa svojim tumacenjima koja su nakaradna. Znaci, jedino sto meni smeta jeste pljuvanje po stvarima koje ja smatram vrednim. A mene se ne tice u sta cete vi da verujete, to je vasa stvar. Mislim da sam milion puta rekla da vera ne ulazi u coveka silom. Al' me sablaznjavaju izjave "smesna knjiga", "ima knjizevnu vrednost samo za vernike", "tamo pisu gluposti" kad to nije istina i nijedan obrazovan covek ne moze sebi da dozvoli takvu izjavu. Znaci, sustinski se borim protiv gluposti, predrasuda, nevaspitanja i neznanja.

divlja:
@stnco

"Ti trčiš sa teme na temu pa onda, verovatno, pomešaš šta ti je ko rekao. U tvom maniru, pomalo svađalački, je: a gde sam ja izjavio da ti veruješ u teoriju evolucije? Naprotiv, znam da si eksplicitno izjavila da veruješ u Božje stvaranje ali ne u ono biblijsko.

Ovo si ti napisao, a odnosilo se na mene.:arrow: "a neku tvoju novu teoriju nisi iznela iako veruješ u Božije stvaranje, pa šta mi onda preostaje nego da uzmem po onome "daj šta daš" a to je Teorija evolucije."
[/b]
Čim sam ovo pročitao odmah sam izdvojio da ti ukažem da prilično površno čitaš ili tumačiš onako kako ti odgovara. Zar ne vidiš da sam reč "uzmem" upotrebio u prvom licu jednina i odnosi se na MENE. Evo tumačenja: ti negiraš biblijsko stvaranje, veruješ u neko drugo koje nećeš da ovde izneseš i MENI ne preostaje ništa drugo nego da prihvatim (uzmem) Teoriju evolucije.

Ne citam ja povrsno, nego ne mogu da verujem da covek sto puta treba da ti ponovi da ne mogu ja da ti osmisljavam teorije. :lol: Zato je i nastao nesporazum, jer sam citala pretpostavljajuci da smo to razresili i da ti u stvari komentarises moje interesovanje za teoriju evolucije.

Odoh bre na godisnji odmor! Caos! :-P

divlja:
Ne citam ja povrsno, nego ne mogu da verujem da covek sto puta treba da ti ponovi da ne mogu ja da ti osmisljavam teorije. :lol: Zato je i nastao nesporazum, jer sam citala pretpostavljajuci da smo to razresili i da ti u stvari komentarises moje interesovanje za teoriju evolucije.

Odoh bre na godisnji odmor! Caos! :-P
Nisam ni očekivao od tebe da ćeš spustiti gard kad negde pogrešiš, to je tvoj stil.
Šteta za ovo podvučeno, hteo sam da ti predložim da mi na Nauka i religija odgovoriš na neka pitanja u vezi sa tvojim omiljenim NZ.
I na kraju kakav godišnji odmor? Ja sam zaključio da si ti student a studenti ne idu na godišnji odbmor u junu, već gruvaju i polažu ispite. U svakom slučaju neka bude: 8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back