Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
igris987:
Ako vec zelis da me pljujes po meni na nacin na koji to cinis, kazes mi kako citam zastarele kreacionisticke knjige, kako ne proveravam podatke o kojima govorim, a te iste podatke vidim na tom istom sajtu o kome gorvoris, bolje se zapitaj ko ovde nije u pravu i ko direktno laze,

Hej, u pravu si! Ovde ti zaista dugujem izvinjenje.

U diskusijama ovog tipa cesto nalecem na "argument" da se na Zemlju spusta ogromna kolicina kosmicke prasine koja bi trebalo da zatrpa sve zivo i nezivo. Kada sam tebi odgovarao (na brzinu, i priznajem veoma nepazljivo) nisam obratio paznju na broj, i nisam te razumeo kako treba...samo sam pretpostavio da koristis isti argument kao i prethodni kreacionisti, i onda sam (nepazljivo i bez provere broja) tako i odgovorio.

Izvinjavam se, i priznajem gresku. Naveo si tacan broj.

igris987:
Ako ti zelis da kazes da ste desifrovali sve gene pa ih prebrojali i ustanovili koji gen cemu sluzi, od a do Sh, to je stvarno neverovatno, i povrh svega toga naisli na gene kojih pre toga u jednom zivom sistemu nije bilo vec su se stvorili, kazi ti to lepo naucnom krugu u kojem si okruzen, pa posle toga iznesi to pred studentima u anfiteatru i izadji s'tim podacima u javnost, najmanje je bitno sta cu ja na to da ti se nasmejem.

Nismo desifrovali sve gene. Jesmo ih prebrojali. Danas za vecinu znamo cemu sluze. Ogromna kolicina istrazivanja stoji iza moderne genetike.

Ono sto meni nije jasno je sta ti u stvari tvrdis ovde? Koje je tvoje pitanje o genetici?

igris987:
Ti prijatelju ne umes da das odgovor ni na pitanje sta je starija Kokoska ili jaje a kamoli nesto slozenije

Starije je jaje. Prva kokoska se izlegla iz necega sto nije bas bilo kokoska.

Sto se slozenijih stvari tice, biraj koju hoces. Objasnjenja nisu jednostavna, ali postoje. Moj posao je razlucivanje genetike i proteomike popravke DNK. Dobar deo saznanja na tom polju smo razvili kroz evolucionu analizu, tako sto smo izucavali kada je sta zasto i kako evoluiralo (trenutno, na primer, posmatramo razvoj XP-kompleksa u DNK popravci, koji je evoluirao od primitivnijeg mada analognog sistema u Arhejama).

igris987:
Kada sam govorio o Englezima i Nemcima, ja nisam rekao da su oni vodili ratove samo zbog nauke, oni su vodili ratove zbog materijalnih dobara, Englezima je teorija evolucije davala samo razlog vise zbog koga su i ostajali tamo gde su imali vec svoje kolonije.

???? Kako? Engleska je vecinu svojih kolonija uspostavila pre nego sto je teorija evolucije nastala. Nakon prihvatanja i uspostavljanja teorije evolucije (sto je trajalo nekoliko decenija), u roku od nekoliko desetina godina Engleska je izgubila svoje kolonije, jednu po jednu.

igris987:
Endonuclease bez obzira kako se ti izjasnjavao ovde, ono sto je ocigledno jeste da i sam verujes u nesto sto mozda i neumes da definises,

Stvar je daleko prostija: ja ne verujem da covek moze da odluci sta Bog hoce, ili kako Bog radi, i sta je Bozja priroda. Otprilike, "hej, ja ovo ne razumem, pa cu da izmislim pricu i da onda u tu moju pricu verujem". Fizicki dokazi uvek nadilaze licne teorije; i intepretacija licnih ideja mora da se promeni ako se nadju novi fizicki dokazi.

igris987:
govoris kao da je evolucija individua koja je od svega sto postoji, u svojoj laboratoriji napravila nekakav svet, preko evolucije i svih svojih mehanizama,

Ne. Evolucija je sistem mehanizama koje vidimo u svetu oko nas, i koje smo izmerili i jasno definisali. Teorija evolucije je naucna teorija koja na osnovu tih mehanizama interpretira istoriju zivota na Zemlji i dokaze koje o tom zivotu imamo.

igris987:
stvarno ne zelim da te klasifikujem bilo gde,ali kad procitam sve ono sto si napisao o naucnicima koji veruju, govoris isto kao i masoni

Obozavam kada ljudi kazu "Necu da uradim x, ali evo x".

igris987:
Evolucija je direktno suprostavljanje Bibliji sta god mislio o tome,Tragicno je verovanje u Bibliju i Evoluciju na bilo koji nacin,kada neko kaze da veruje u Boga ali ne i njegovu rec odnosno Bibliju, tada mora ozbiljno i da razmisli o indetitetu njegovog boga odnosno u kog boga on veruje,

Tjah. Vodio sam diskusiju na ovu temu sa mnogim vernicima i teolozima. Mogu da ti kazem da sukob nije tako direktan kao sto mislis.

Glavni problem je doslovno tumacenje Biblije. Recimo, tumacenje da je "dan" doslovno dan, ili da "pre pada nije bilo smrti" (u cemu se "smrt" doslovno tumaci kao fizicka smrt, a ne u smislu vecne smrti duse).

Naravno, ljudi koji insistiraju na takvoj doslovnosti nisu bas preterano doslovni kada se dodje do drugih stvari. Recimo, po Luki 21:32: nakon opisa kraja vremena i drugog dolaska, Isus kaze da "nece ovaj narastaj proci dok se ovo sve ne dogodi". Doslovno, ovo bi znacilo da je Isusov drugi dolazak bio pre nego sto je generacija njegovih ucenika poumirala. (Dodatne primere imas, recimo, po Marku 13:30).

Ili u prvoj Jovanovoj, 2:18, gde pisac kaze da u njegovo vreme ima mnogo antihrista, i da tako on zna da je poslednje vreme (tj. da je kraj sveta blizu). Doslovno?

Samo neki od mnogih primera problema. I sa samom pricom stvaranja, ako je uzmes doslovno, imas gomilu problema. Bog stvara dva svetla, Sunce i Mesec (ne znam da li si svestan, ali postojao je veliki pokret, skoro isto ovoliko veliki kao kreacionisticki danas, koji je trajao tri stotine godina i napadao naucnike za bezboznost zato sto tvrde da Zemlja nije u centru kosmosa, i zato sto tvrde da je Meseceva svetlost samo odsjaj Sunceve iako Biblija jasno kaze da je Mesec svetlost sama za sebe; isto kao ti danas, oni su tvrdili da su naucnici otpadnici, i da napadaju istinsku veru).

Ili zmija. Jesu li zmije proklete od Boga? Da li one jedu prah? Da li su sve zmije doslovno djavo, ili...? Opet, ako tumacis doslovno, imas problem, ulazis u besmislice i mentalne akrobacije ne bi li ostao dosledan...

A ako odustanes od doslovnosti, onda nema problema sa evolucijom ("neka zemlja pusti iz sebe duse zive po vrstama njihovijem, stoku i sitne zivotinje i zveri zemaljske po vrstama njihovijem"). Osim ako ne insistiras da se to desilo za doslovna dvadeset cetiri sata (sto nigde u Bibliji ne pise, dok sa druge strane jasno mozes da vidis da se reci cesto koriste poetski), eto ti evolucije.

Da, izvini pisao sam brzo i stavio sam razmak anamniote, mozda nisi video, pa si zato procitao to kao razliku izmedju amniota i amniota, kao i pluton umesto plutonijum
U sustini nije ni bitno,
Stvarno ovo ne vodi nicemu, niti sam ja protiv nauke, niti sam protiv naucnika, ti radis kao naucnik i ne pljujem ni po tebi ni po tvojoj diplomi, ako si tako razumeo, evo izvinjavam ti se

I ti si pretpostavljam primio vakcinu protiv besnila, citao naucne radove od ljudi koji su verovali
pa tako mozes da vidis i mnoga poznata imena iz svih oblasti a ne samo iz sveta medicine.
Poput Isaka Njutna, Kelvina,Mjkl Faradej, Dzordz Mendel i mnogo drugih, i oni su bili naucnici,
ovde sam nabrojao samo par poznatijih, a ja ne kazem da nema naucnika evolucionista, dobro znam da ih ima ogroman broj.

Nemislim da je zemljino elektromagnetno polje obican magnet koji mozes da drzis u ruci, to nisam ni zeleo da kazem, ono sto sam zeleo da pokazem i jeste da to nije obican magnet, da napravim razliku izmedju obicnog magneta i elektromagnetnog polja.Temperatura Zemlje se povecava kako se ide dublje prema sredistu. Na dubini od 25 km, vec se dostize ili cak nadmasava Kirijeva temperatura feromagnetskih materijala. Temperature na vecim dubinama premasuju Kirijeve temperature svih mogucih feromagnetskih materijala tako da nema namagnetisanih materijala na tim dubinama.

Mnogo toga se zna o Zemljinom magnetskom polju i njegovom efektu zastite od radijacije.

Dinamo teorija tvrdi da postoji jedan dinamo (generator elektricne struje) u Zemljinom jezgru. U svakom slucaju za dinamo teoriju je pokazano da je neadekvatna i neodrziva. Smatra se da je ovaj generator vezan za hipoteticka kretanja u Zemljinom jezgru. Medjutim, matemaricke analize, kao sto je ona koju je dao T. G. Cowling (Kauling), pokazuju da se nikakvo verodostojno kretanje fluida u Zemljinom jezgru ne moze proizvesti dinamo, cak i kad bi ta hipoteticka kretanja postojala.

Ti me demantuj I pokazi mi zasto je ova teorija odrziva a ne Lambova teorija po kojos u zemlji postoje slobodne struje,bez potrbe za dinamom koje bi ih pokretao.

Stvarno nisam zeleo da te klasifikujem bilo gde, nisam rekao da si mason, kad neko govori o reinkarnaciji, ne zakljucujem odmah da je on Budista ili sta vec,vec da govori kao oni

Kazes da si vodio diskusije
Jedino sto zelim da te pitam a tice se te diskusije koju si vodio sa teolozima i ostalim vernicima
Ne znam koliko pravis razliku izmedju Katolika, Pravoslavaca, Baptista itd

cutat
"Isus kaze da "nece ovaj narastaj proci dok se ovo sve ne dogodi". Doslovno, ovo bi znacilo da je Isusov drugi dolazak bio pre nego sto je generacija njegovih ucenika poumirala. (Dodatne primere imas, recimo, po Marku 13:30)." kraj citata

Da li verujes u drugi Hristov dolazak ili ne
ako ne, onda mi samo reci zasto te to toliko interesuje

Nisam video prethodnu stranu, direktno sam isao na poslednju, pa nisam video prethodne odgovore.

Zasto sam ti rekao da si mi zanimljiv koliko i papagaj, ovo sto cu citirati ovde je jedna klasicna diskusija izmedju kreacioniste i evolucioniste, pogledaj zadnju recenicu odgovora evolucioniste

"IF YOU BELIEVE IN EVOLUTION YOU HAVE MORE FAITH THAN THOES WHO BELIEVE IN THE BEGINING GOD CREATED

there has never been any evidence the life can come from non life , instead we see life begets life

no transitional forms in the fossil record. 98 percent of life living today has been found "fully formed" along with extinct animals.instead we see the bibical model cats have cats dogs have dogs monkeys have monkeys and humans have humans. darwin said that there would be more transitions than fully formed if his theory was true
at 20 billion years to get to the point we are now, there should be over 3 million genetic changes a second. yet there are none to speak of , there are mutations wich is a loss of information and harmfull to the creature.

animals rot they dont get slowly covered up by surroundings. fossils are from a rapid covering sealing it from contact with elements that decompose degratable material. fossils can be found of animals giving birth or in process of giving birth. how is this ? how was that moment frozen in time
jelly fish have been fossilized how can a soft jelliton creature last long periods of time to slowly get covered up? they cant, unless rapidly covered
clams around the world have been fossilized as whole clams both parts top and botom when clams die the shell seperates as youll find on any beach.
multa strata fossils going through multiple levels. explain that?
its called hydrological sorting mixing diffrent elements in flowing water and they will aoutomatically seperate in to there own kind making diffrent strata.

at the supposed 20 billion years to know the amount of stars calculated there should be 31,000 stars form every secondwe see stars die but never born.

Language sanscript has upto 500 variations on a single word
thats complicated no language on earth can beat the number 12 , we are devolving
from the architecture of the pyrimads in egept to the aqua ducts of rome and numerous other structures are superior to todays capabilitys

fossils are result of the great flood

and it says in 2nd peter. in the last days men would profess to be wise saying i came from that rock or tree denying that God had created them and the great flood.

evolution is a a 17 century idea that was disprooven in the 1800
in darwins time they thought mice grew out of trash, and flies from rotting or stinky material and frogs from mud which where all disprooven in the early 1800s
evolution is fairy tale that has no proof , just people who say could have been , might of , popular opinion,could have, possibly,
its all speculation and they (evolutionist)will fight all the way because it is a religous beliefe that they hope and pray for. Dont trust man all men are lyars seeking after there own lusts." kraj citata

Odgovor,

1. Evolution does not deal with life coming from non-life. How life came about is a separate issue.

2. There are plenty of transitional forms that have been found. Don't know where you got that. Start with http://www.talkorigins.org/faqs/faq-transitional.html

3. There are genetic changes happening _all the time_. You aren't an exact copy of your parent, are you?

4. Mutations are not a "loss of information", and they aren't all harmful. As long as the mutation isn't harmful enough to prevent procreation, it will likely be propagated to further generations. Then if that change is ever beneficial to a population, it will thrive.

5. The fossil record certainly suggests cataclysmic event(s) occurred in the past. Whether it be flood, volcanic eruption, meteor strike, whatever, there is no disagreement there.

6. "there should be 31,000 stars form every second". What?? That makes no sense. I've never heard anybody say that stars' creation should be evenly distributed over time. And, we _have_ seen stars being formed. Although they are billions of lightyears away, which means (guess what) they were formed billions of years ago.

7. Yes, people used to think that mice came from trash, etc. That is what Darwin was arguing AGAINST. Nowhere does modern evolution argue anything about living creatures coming from inanimate objects.

Do some research. Broaden your mind. Look at all of the evidence and decide for yourself.

Oh, and for the record, I don't think there is any necessary conflict between religious beliefs and evolution...
Posted by: What?? | Apr 13, 2007 8:18:57 AM

Ljudima koji ozbiljno izucavaju Evoluciju, u 99 % slucajeva na kraju, daju ovakve odgovore, procitaj tvoj poslednji odgovor upucen meni, ono sto je ocigledno jeste da si zainteresovan za sveto pismo, kao i svi ozbiljni Evolucionisti, Pitam te zasto ? Jer ocigledno da nije zbog opste kulture.

Inace na ovu diskusiju sam naisao na sajtu na kome se govori o tome kako je Papa Benedict, priznao evoluciju kao jedinu tacnu a posle toga **** o tome kako ni evolucija nemoze da opstane bez filozofskog tumacenja kreacionista.

Ako se vernici zadovoljavaju i ovakvim odgovorima, oni su vernici, zasto postoje ljudi koji se suprostavljaju ovakvom nacinu razmisljanja?

Da ne bi bilo ni po babi ni po stricevima, da li 40 % ili 70 % evo dajem sliku na kome ima citav skelet, i njena rekonstrukcija.
I10-38-Lucy.jpg

Moje pitanje, kako je moguce da od ovakvog fosila, napravite ovakvu rekonstrukciju

Neandretalac

Neandertalac je prvo otkriven pre vise od jednog veka u pecini u Neander Valley blizu Diseldorfa u Nemackoj. On je najpre klasifikovan kao Homo neanderthalensis i portretisan je kao polu-uspravan zivotinjski podcovek. Za Neandretalca se analizama ustanovilo da je pretrpeo artritis zbog nedostatka vitamina D.Inace za Neandretalca se danas zna da je bio uspravan i nije se u mnogome razlikovao od danasnjeg coveka. Danas je on klasifikovan kao Homo sapiens - pravi covek. Veruje se da su se Neandertalski ljudi pojavili naglo u Evropi pre oko 100.000 godina. Ne postoji ni priblizna predstava odakle on potice. Oni su naglo nestali pre oko 35.000 godina i odmah su vraceni u rasu Kromanjonca, koji se sustinski ne razlikuje od modernog Evropljanina. Ponovimo, niko ne daje bilo kakve informacije po pitanju njegovog porekla.

NEANDER-RECONS1.jpg

NEANDER-RECONS2.jpg

Drugi fosilni ostaci koji su nesumnjivo varijeteti rase Homo sapiens, ukljucuju Swanscombe, Steinheim i Fontechevade fosile.Swanscombe Covek je datiran na gotovo 250.000 godina.Ovo je vreme za koje je procenjeno da su barem priblizno tacni od strane evolucionih geologa. U danasnje vreme se uzima da pleistocen epoha (kojoj se pripisuje vecina fosila za koje se misli da su hominidi), pocela pre oko 1.800.000 godina. Ranije je procenjeno da je trajanje Pleistocena bilo samo deo toga (sin Arthura Keitha je verovao da je to trajanje bilo oko 200.000 godina), ali je prosirenje pleistocena dalo evolucionistima vreme za koje oni misle da je potrebno za evoluciju coveka od njegovog pretpostavljenog pretka covekolikog majmuna.

Ako se jedan fosil nadje u onome sto se zove rani pleistocen, njemu se pripisuje doba od oko 1,8 miliona godina ili manje. Ako se za njega misli da je iz srednjeg pleistocena, on bi bio procenjen na oko milion godina. Naravno, bila bi mu pripisana manja starost ako bi se nasao u formacijama za koje se veruje da su iz kasnih pleistocenskih vremena. Razliciti vremenski razmaci pleistocena procenjeni su na osnovu pretpostavljenih starosti raznih glacijalnih ili interglacijalnih perioda za koje se veruje da su se javljala za vreme pleistocena. Metodi ukljuceni u ovo kao i neke teskoce koje ovaj sistem susrecu opisao je Pilbeam i mogu se naci u mnogim standardnim knjigama o antropologiji.

Paradigme i istina.
„Uobicajeno vidjenje nauke je da ona pazljivo i postojano unistava neznanje, dok trijumfalno dobija bitku duz granica znanja. Ovaj pogled, nekada podstican i od strane samih naucnika, uveliko je doveden u pitanje 1962. godine objavljivanjem knjige Tomasa Kuna (Thomas Kuhn) „Struktura naucnih revolucija“ (Structure of Scientific Revolutions). Ova vrlo uticajna knjiga bila je odmah predmet kontraverze. Ona dovodi u pitanje autoritet i „nepogresivo zapazanje“ nauke.
Kun smatra da je nauka, umesto da predstavlja akumulaciju objektivnog znanja, pre podesavanje podataka u okviru siroko prihvacenih koncepata „koji za neko vreme objasnjavaju probleme i daju resenja u okviru datog modela“. Nazvao je takve ideje PARADIGMAMA. Paradigme su siroki pogledi koji mogu biti istiniti ili lazni, ali ih ljudi prihvataju kao istinite. Kao takvi, oni usredsredjuju paznju na one zakljucke koji se slazu sa tom paradigmom, i tako ogranicavaju sve moguce inovacije izvan nje. Primeri ukljucuju model tektonike ploca i katastrofizam. Takvi koncepti postavljaju ogranicenja onome sto Kun naziva „normalnom naukom“, u kojima naucnici tumace podatke u okvirima te prihvacene paradigme. Nekad imamo promenu u paradigmi, koja vodi do onoga sto Kun zove „naucnom revolucijom“. Prihvatanje koncepta tektonike ploca predstavlja jednu naucnu revoluciju. Kun dalje naglasava cinjenicu da ce, ako naucnik ne uskladi svoje zakljucke unutar jedne prihvacene paradigme, drugi naucnici ih verovatno odbaciti kao metafizicke ili previse problematicne. Ovaj stav tezi da produzi zivot jedne paradigme. Paradigme podrzava i cinjenica da se osecamo sigurnijim kad se slazemo sa preovladjujucim misljenjem. U ovom smislu dobro je podsetiti se na izreku, da ako uvek idemo za vecinom, imamo malo sansi za napredovanje. Promena iz jedne paradigme u drugu veoma je teska jer treba da nadvladamo tako mnogo intelektualne inercije.“
Primer – teorija evolucije .
Svi znamo za poznati Miler-Urijev eksperiment iz 1953. godine. Vecina smatra da je tim eksperimentom dokazano da zivot moze da nastane sam od sebe. Naravno da nije. Tim eksperimentom je dokazano da se pod specijalnim uslovima u laboratorijama mogu dobiti neke aminokiseline od neorganskih materija (verovatno u to niko nije ni sumnjao). Problem je u tome sto taj eksperiment nema nikakve veze sa stvarnoscu. Iako je, navodno, u eksperimentu imitiran sastav prvobitne Zemljine atmosfere to uopste nije tacno. U aparaturi je koriscena izuzetno redukciona atmosfera u kojoj je vodonik bio zastupljen i do 76 % iako bi u normalnim uslovima na Zemlji vodonik otisao u svemir. Nije bilo kiseonika, a sve stene koje su navodno stare nekoliko milijardi godina sadrze kiseonik (jedinjenja kiseonika), a ako ima kiseonika onda nema spontanog nastanka zivota.
Dalje: „Ustanovljeno je da su zivi organizmi sastavljeni iskljucivo od L-formi amino-kiselina (levogirne), dok amino-kiseline koje dobijamo u laboratoriji daju jednak broj i L i D formi {D – desnogirne}. Kako je primitivna „supa“, koja je sacinjavala mesavinu podjednakog broja D i L molekula, mogla da proizvede zivi organizam sa samo L tipom? Tesko je zamisliti kako su razlicite vrste amino-kiselina, zajednicke za bioloske sisteme, sve nastale slucajno, da bi samo L forme bile ugradjene u proteine u slucaju nastanka prvog zivota.
Postoje mnoga pitanja u pogledu teskoca ostvarivanja dovoljne koncentracije biomonomera, zajedno u prvobitnoj supi, koja bi omogucila sintetisanje molekula poznatih pod imenom biopolimeri. Hemicar Donald Hal (Donald Hull), iz Kalifornijske istrazivacke korporacije, dao je primer jedne od najjednostavnijih amino-kiselina, glicina. On je procenio da ako je glicin formiran u primitivnoj atmosferi, 97 % od toga bi se razgradilo pre nego sto bi dospelo u okean, a ostalih 3 % bi tu bilo dezintegrisano. On je takodje procenio da ova amino-kiselina ima maksimalnu molarnu koncentraciju manju od 10 na minus 12. On kaze:“Cak i njena najveca dopustiva vrednost izgleda beznadezno mala da bi mogla biti pocetni materijal za spontani nastanak zivota“.
„Jedna studija procenjuje verovatnocu dobijanja 100 amino-kiselina na odgovarajucem mestu duz lanca amino-kiselina jednog proteina. Da bi nastao takav protein, amino-kiseline se trebaju birati od 20 mogucnosti (verovatnoca 1:20). Amino-kiselina mora biti L tipa (verovatnoca 1:2), i ona formira peptidnu hemijsku vezu (verovatnoca 1:2). Da bismo odredili ukupnu verovatnocu, potrebno je da ove verovatnoce pomnozimo. Za 100 odredjenih amino-kiselina, verovatnoca da nastane prava vrsta proteina je 4,9 x 10 na minus 191.“ {ukupan broj cestica u Univerzumu se procenjuje na 10 na 80}.
Mislite da ovo zabrinjava evolucioniste. Ni najmanje. Imaju oni svoju dragocenu paradigmu – evoluciju. Spontani nastanak zivota matematicki nije moguc? Pa sta? Ne moze jedna tako kompleksna teorija da se obara zbog nekih sitnica. Spontani nastanak zivota tehnicki nije moguc? Pa sta? To ne utice na evoluciju. Njima navodno ne smeta ni ako je Tvorac stvorio zivot koji je dalje evoluirao (iako je jedina svrha teorije evolucije upravo da skloni sa pozornice doticnog Tvorca i iako je spontani nastanak zivota kljucni za taj postupak). Sve vrste zivih bica koje su izumrle, nestale su u masovnim pomorima. Pa? Pa kakve to veze ima sa borbom za opstanak i prilagodjavanjem i opstankom najsposobnijih? Gde je tu selekcioni pritisak ako neko jednostavno „skloni“ 90 % zivih vrsta? Na koji nacin se jedna vrsta zivih bica moze pretvoriti u drugu? Mutacijama. Navedite JEDNU JEDINU, i ponavljam JEDNU JEDINU zabelezenu anatomsku mutaciju na bilo kojoj od silnih miliona vrsta zivih bica koja je bila korisna? Jednu jedinu? Mislite da je neko odgovorio na ovo pitanje? Smesno. Celokupna teorija evolucije se zasniva na pretpostavci, PRETPOSTAVCI da je jedna od 10.000 ili vec koliko mutacija korisna i da moze da da napredniji oblik. Pa gde je dokaz za to? Milioni stranica papira bez tog kljucnog dokaza? Mozda ima dokaz za neki drugi deo te teorije? Kako da ne. Eno pise na papiru evolucionistickih knjiga. Doduse papir trpi sve. (A pisalo je i na ogradi, ali ...).

@ endonuclease post 162:
1. Kao sto si sam napisao u postu koji prethodi ovom, a kao sto su zakljucili i Raup i Sepkoski, sve (ili skoro sve) vrste zivih bica koje su izumrle nestale su u masovnim pomorima. Oni (Raup i Sepkoski) cak tvrde da se ti pomori desavaju periodicno, na svakih 26 – 30 miliona godina. Koje onda vi izumiranje navodite kao primer izumiranja usled borbe za opstanak? Svi ti fosili vam sluze da potkrepe tu tvrdnju. Svi izumrli organizmi koji vise nemaju zivih predstavnika su izumrli usled toga sto nisu bili dobro prilagodjeni novonastalim uslovima, za razliku od nekih drugih koji su bili (evolucijom – mutacijama) bolje prilagodjeni. Bas me zanima kako su to sisari bili bolje prilagodjeni na pad meteora od gmizavaca. Ili mozda u evolucionistickim udzbenicima pise da izumiranje dinosaurusa i dr. organizama nema veze sa prezivljavanjem najsposobnijih? Nesto ne bih rekao?
2. Cekaj, sta je dobar primer – mocvara ili pustinja? Ne moze i jedno i drugo da zadovolji isti potreban uslov za stvaranje fosila. Sve u vodi brzo istruli, tako da u vodi sigurno nece nastati ni fosil zivotinje, ni fosil drveta (ugalj). Sto se tice pustinje isti je slucaj, samo nekoliko puta sporiji. U suprotnom, mi bi imali milione savremenih fosila jer pustinje danas zauzimaju znacajan deo kopna, a kao sto znas to nije slucaj. Jedini nacin nastajanja fosila u zemlji je rapidno zatrpavanje pod velikim pritiskom. Razlog je prost – svuda ima bakterija koje razlazu organske materije u normalnim uslovima, i u vodi i u pustinji.
3. Sve zavisi od toga kako ti zamisljas da je izgledao Potop. Ono sto ja znam je da je tokom tih dogadjaja bilo vise cunami (plimnih) talasa, + abnormalne kise nakon toga, sto je moglo da stvori nekoliko slojeva sedimenata. „Turbulencija vode bi razorila njihovu koheziju“. Koheziju cega? Fosili svih krupnijih zivotinja su razbacani i razdrobljeni, a cesto su izmesani fosili razlicitih vrsta sto samo govori o sili koja ih je pogodila i zatrpala. Ako fosili nastaju laganim talozenjem prasine preko njih – koliko treba vremena da se zatrpa les (skelet) jednog brahiosaurusa? Na mnogim mestima nalazimo tragove (recimo) dinosaurusa okamenjene u steni, sto znaci da je doticni trcao preko uzarenog rastopljenog kamena. Sta je nateralo dinosaurusa da trci po rastopljenoj lavi? Jurnjava za plenom? Kako da ne. Evo, i danas lavovi non-stop trckaraju kroz vatru da bi ulovili antilope. Pravo pitanje je : od cega je T-rex bezao po usijanoj lavi?
4. Ovo o redosledu uopste nije tacno. To bi znacilo da najdublji slojevi sadrze najstarije fosile, a najplici – najmladje. I sam znas da to nije slucaj. Kako se naziva geoloski sloj se odredjuje na osnovu fosila koje sadrzi, tako da iako je neki sloj na povrsini on je navodno vece starosti, ako sadrzi fosile „starijih“ zivotinja. To je tipicno kruzno razmisljanje koje omogucava da se uvek dobije rezultat koji odgovara evolucionistima. Samo da naglasim: fosili dinosaurusa su nalazeni pri povrsini zemlje, a fosili modernog coveka na dubini od 36 metara.
5. Covek koji NE ZNA ISTINU bi jednostavno trebao da kaze da ne zna sta je istina, ali da on misli da se neki dogadjaj odigrao na odredjeni nacin. Isto to bi trebalo da pise i u udzbenicima: „mi mislimo da se desilo“... „vecina naucnika smatra da se desilo“... „verovatno se desilo“... ali i : „postoje i druga misljenja....“.... „neki navode da to nije u skladu sa „...“postoje i alternativne teorije“.... Nisam vidjao ovakve recenice tokom skolovanja, u knjigama biologije ili fizike (ili geografije). Kako se zove onaj koji nesto sto nije dokazana istina potura kao istinu? A kakav je obraz doticnog? „Djoncina“ je jos i blag izraz, licno imam mnogo gore misljenje o tim ljudima.

Lightm
Kada postavljam pitanja ili dajem odgovore, ono koliko ja to mogu i koliko znam, prvo nasta obratim paznju jeste kome ih postavljam i kome dajem odgovore, svestan sam cinjenica da kada bih i znao sve odgovore ovoga sveta, ni najmanje ne bih promenio stav Evolucionista, jer samo polaziste Evlucionista je potpuno suprotno od koncepta koji zastupaju Kreacionisti, tako da me geni Majmuna ni najmanje ne zbunjuju.

Svi evolucionisti govore koliko Ljudi i Majmuni imaju slicnih gena, a na ovom sajtu govore da su ti isti geni kod Majmuna u mnogo cemu bolji ili razliciti od Ljudskih, ono sto je najbitna rzlika izmedju Ljudi i Majmuna jeste to da su Ljudi Ljudi a Majmuni Majmuni
Ljudi imaju Moralne zakone po kojima zive, Majmuni ih nemaju
Ljudi po mnogo cemu imaju vece slicnosti sa svinjama nego sa majmunima, pa opet Ljudi niti su Svinje niti su nastali od njih.
Kada pas pojede nesto sto ljudi ne bi mogli, ili ako bolje podnosi niske temperature ili ako je izdrzljiviji nego covek, pa kada covek dokaze da oni imaju gene koji ih prave otpornijim, da li to znaci da je covek manje savrsen nego pas, pas zivi desetak godina, covek mnogo vise, pas nikada nece biti nista vise nego sto je to danas. Kada coveku otupi savest i kada za njega prestanu da vaze Moralni zakoni koje je Bog dao, pa stvara neka nova moralna nacela po kojima zivi on prestaje da bude Covek i postaje zivotinja. Ono sto je zadatak evolucionista jeste da unisti sva moralna nacela koja je dao Bog i da ga odbaci od sebe i zivi onako kako on to zeli.

Neko kaze, ako je Coveka napravio Bog, kako to da ja imam nesavrseno srce ili neki drugi organ.
Odgovor je vrlo prost, samo zbog nepoznavanja Biblije ljudi daju glupe odgovore tipa meni je to srce savrseno, ma sta Evolucionista rekao.
Radi se o tome sto je Bog prvobitnom coveku dao savrsene organe, to su bili Adam i Eva, i kada im je Bog obecao da ako okuse plodod spoznaje Dobra I Zla, njihova kazna za to bice smrt.
Niko od nas ne bi okusio smrt kada bi imao savrsene organe, na taj nacin ljudi su degradirali i moralno i fizicki. Prepotopni ljudi su mogli da zive i do 1000 godina a nakon potopa Covekov zivot je degradirao jos vise, pogledaj oko sebe videces sve vecu i vecu degradaciju a ne Evoluciju
Ja znam da sam u manjini i da ce mnogi da mi se smeju, za nekih dvadesetak godina Evolucija ce da odnese pobedu, u to sam siguran, ali ne zato sto Boga nema ili zato sto ce nauka da napreduje u tolikoj meri da ce da potuce sve pred sobom, (ta pitanja koja se postavljaju Evolucionistima danas, postavljace se uvek) vec zato sto su vec danas ljudi degradirali toliko da njih vise nije ni briga sta ce ko da kaze, vec samo kako ce da se provodi sto vise i sebi stavljali nove prohteve, a probleme koje ima oko sebe prepusta Naucnicima za koje veruju da ce da spasu ovu planetu a i njih same.
Kada kaze neko ja ulazim u rat sa svima onima koji nisu na mojoj strani i koji nemisle kao i ja i to radi nauke, zasto se onda ne bave samo naukom i ne moraju ni da se osvrcu na drugacije stavove.
Kada ulazis u ring, nije dovoljna samo tvoja tehnika i kondicija, moras dosta da obratis paznju na to kako se krece protivnik
Ako neko ko se ozbiljno bavi Evolucijom a pritom izucava i Bibliju, to neznaci da je on izucava radi sebe on je vec odbacio od sebe i Boga i zivot kakav on nud, vec radi toga da ima spremne odgovore na sva pitanja protivnika.
Po tome mozes da zakljucis da u stvari njemu nije protivnik Kreacionista vec sam Bog
Jos ako na njihovu stranu stanu Satanisti poput Pape koji za sobom vuce milione vernika a taj isti Papa prigrli svu ostalu Bracu kako to voli da kaze,Evolucionisticka pobeda je potpuna...
Jedino sto neznaju jeste sta im se kuva iza svega.

igris987:
Lightm
Kada coveku otupi savest i kada za njega prestanu da vaze Moralni zakoni koje je Bog dao, pa stvara neka nova moralna nacela po kojima zivi on prestaje da bude Covek i postaje zivotinja. Ono sto je zadatak evolucionista jeste da unisti sva moralna nacela koja je dao Bog i da ga odbaci od sebe i zivi onako kako on to zeli.

Ja znam da sam u manjini i da ce mnogi da mi se smeju, za nekih dvadesetak godina Evolucija ce da odnese pobedu, u to sam siguran, ali ne zato sto Boga nema ili zato sto ce nauka da napreduje u tolikoj meri da ce da potuce sve pred sobom...
Moralni zakoni su univerzalni, unapred su ugrađeni u čovekovu svest i sve što čovek treba da uradi je da ih spozna i upravlja se po njima, a ne da izmišlja svoje moralne zakone.
Takoođe ih ima dovoljno koji ti se ne rugaju i koji ne veruju da će evolucija lako i brzo odneti pobedu, nego će naučnici, pogotovu na polju genetike, samo otkriti kodove biočipa kao rezultat inteligentnog stvaranja.

igris987:
Odgovor je vrlo prost, samo zbog nepoznavanja Biblije ljudi daju glupe odgovore tipa meni je to srce savrseno, ma sta Evolucionista rekao.
Radi se o tome sto je Bog prvobitnom coveku dao savrsene organe, to su bili Adam i Eva, i kada im je Bog obecao da ako okuse plodod spoznaje Dobra I Zla, njihova kazna za to bice smrt.

auh...do sada si pisao koliko toliko smisleno, ali sad odlazis na drugi kraj....kakva bre crna biblija, pa biblija kaze da musko ima jedno rebro manje od muskarca, biblija obiluje gomilom gluposti u koje moze da poveruje samo totalni zaludjenik...

igris987:
pogledaj oko sebe videces sve vecu i vecu degradaciju a ne Evoluciju
sto kreacionosti vole da zamenjuju teze...
o ovome mozemo da razmisljamo mozda u nekom moralnom pogledu, ali samo MOZDA...u stvari, ja mislim da i u tom pogledu napredujemo.

igris987:
Jos ako na njihovu stranu stanu Satanisti poput Pape koji za sobom vuce milione vernika a taj isti Papa prigrli svu ostalu Bracu kako to voli da kaze,Evolucionisticka pobeda je potpuna

AHA!!!!
znaci sada dolazimo do poente....
postoje "ispravne" vere, kao sto pretpostavljam pravoslavna, i "neispravne, paganske i/ili satanisticke" tipa katolicanstvo, budizam, judaizama, itd....
hehehe....

Ja sam rekao da je coveku prvo otupla savest, da je degradirao moralno, kada coveku
otupi savest on odbacuje sve sto ga vezuje da tako ne cini. Prvo sto odbaci jest postojanje
Boga, ako covek odbaci Boga on odbacuje i njegove moralne zakone, pa onda i ljudske
zakone, to i jeste cela poenta, sto ljudi zele da zive onako kako to oni zele i da kroje
Moral po njihovim prohtevima, Homoseksualcima sigurno ti Moralni zakoni ne odgovaraju
zato i zele da ga menjaju kao i sve ostale *****, Ubice, Lopovi, Pedofilicari,
Sliovatelji, Narkomani i Alkoholicari, svima onima cija je savest vec odavno otupela

Znam da ima ljudi koji shvataju celu poentu, ali je takvih vrlo malo, njima se danas svi
smeju, proglasavaju ih ludima i glupima.
Evolucija nikada nece da odnese pobedu, istina je da na tome rade svi koji su Moralno
degradirali a takva je danas velika vecina, kada budu rekli pobeda je nasa, Moralni zakoni
dati od Boga vise nisu validni, u tom kratkom periodu ce da osete slast pobede, ali brzo
posle toga ce i da se pokaju.

Ne znam na sta mislis kada govoris o Bio chipovima, jedna celija ili gen je sam po sebi
veci Biochip nego sto to mozes i da zamislis.

Postoji BioChip za koji se planira da zameni danasnje Licne karte, Pasose, Zdravstvene
Knjizice itd, postoji Biochip koji se odavno primenjuje na zivotinjama po Evropi i Americi,
BioChip koji namenjen ljudima je malo drugaciji od ovog koji se primenjuje danas na
zivotinjama. Prvi koji je namenjen ljudima zove se VeriChip a za zivotinje Digital Angel
Ovde ne mislim na Biometriske cipove koje hoce da ugrade na licnim kartama u Srbiji,
ovi su skroz drugaciji, ciji je navodni cilj da uprosti nacin placanja, proveru indetifikacije,
i sve ostalo sto on moze da nosi u sebi od Provere krvne grupe pa do Adrese stanovanja.
za svaku osobu ima jedinstveni broj, ima malu radio frekvenciju uz pomoc
koje odasilje podatke od toga sta si kupio, gde si kupio, koliko si potrosio, gde se nalazis
pa cak i skime razgovaras i koja kola vozis, jedna potpuna kontrola nad Ljudima, ovo na prvi
pogled deluje stvarno kao idealno resenje za mnoge stvari, medjutim kada malo bolje
pogledas videces da ce pokusati da nas obeleze ko ovce pred klanje, bez ovoga u bliskoj
buducnosti, neces moci ni da prodajes ni kupujes ni putujes niti da primis krv a kamoli
nesto vise od toga. Vec se ugradjuje zatvorenicima po Americi, uskoro ce to poceti i po
Bolnicama i Skolama, on za sada nije neophodan ali docice vreme kada ce to postanti
zakonska obaveza sve. Sama ova cinjenica govori o tome da neko zeli da stavi ljude pod
kontrolom. Ako zelis nesto vise da saznas o tome dajem ti dve adrese pa mozes i sam da
pogledas.

en.wikipedia.org/wiki/VeriChip

www.verichipcorp.com

igris987:
Ja sam rekao da je coveku prvo otupla savest, da je degradirao moralno, kada coveku
otupi savest on odbacuje sve sto ga vezuje da tako ne cini. Prvo sto odbaci jest postojanje
Boga, ako covek odbaci Boga on odbacuje i njegove moralne zakone, pa onda i ljudske
zakone, to i jeste cela poenta, sto ljudi zele da zive onako kako to oni zele i da kroje
Moral po njihovim prohtevima, Homoseksualcima sigurno ti Moralni zakoni ne odgovaraju
zato i zele da ga menjaju kao i sve ostale *****, Ubice, Lopovi, Pedofilicari,
Sliovatelji, Narkomani i Alkoholicari, svima onima cija je savest vec odavno otupela

biti homosksualac, nije sto je neko birao pa da "odbaci moralne i bozije zakone", dok je ubica silovatelj i narkoman birao da radi to sto jeste, tako da nemoj da lupas....
dalje, ako je njima otupela svest to ne mozes da prenosis na citavu ljudsku rasu. zasto kao primer nisi naveo umetnike, muzicare pisce ili slikare, pa rekao - gledaj kakvi smo - sve sami umetnici.

igris987:
Ovde ne mislim na Biometriske cipove koje hoce da ugrade na licnim kartama u Srbiji,

aha, a pretpostavljam da su i ti biometrijski nesto lose?
sta je lose u njima?

igris987:
ovi su skroz drugaciji, ciji je navodni cilj da uprosti nacin placanja, proveru indetifikacije,
i sve ostalo sto on moze da nosi u sebi od Provere krvne grupe pa do Adrese stanovanja.

ne znam da li si punoletan, ali ako jesi, onda imas licnu kartu sa JMBG (Jedinstveni maticni broj gradjana)

igris987:
za svaku osobu ima jedinstveni broj, ima malu radio frekvenciju

ima MALU radio frekvenciju???
sta to znaci????

igris987:
uz pomoc
koje odasilje podatke od toga sta si kupio, gde si kupio, koliko si potrosio, gde se nalazis
pa cak i skime razgovaras i koja kola vozis, jedna potpuna kontrola nad Ljudima, ovo na prvi
pogled deluje stvarno kao idealno resenje za mnoge stvari, medjutim kada malo bolje
pogledas videces da ce pokusati da nas obeleze ko ovce pred klanje, bez ovoga u bliskoj
buducnosti, neces moci ni da prodajes ni kupujes ni putujes niti da primis krv a kamoli
nesto vise od toga

jedva cekam.
bice manje lopova, policija ce znati gde su.
bice manje silovatelja, policija ce znati gde su...
kada neko dozivi saobracajku skenirace ga i videti njegovu istoriju bolesti, odmah ce znati sta mu je i kako da mu pomognu
u bolnici neces da rizikujes da ti daju krv pogresne grupe....

sem toga, ti VEC nosis licnu kartu, djacku knjizicu, diplomu, markicu za prevoz.

na kraju krajeva, ko nece da bude clan modernog drustva, uvek moze da ode u dzunglu i da tamo zivi.

Obersturmfuehrer

Pa ako sam pisao bar nesto smisleno, zasto ne razmislis malo o svemu bar u tom smislenom delu, ja nemam nista od toga da li ces ti da verujes ili ne, niti pisem sve ovo da bi ti ukazivao na tvoje znanje ili neznanje, vec samo malo da razmislis, ja znam da si ti dovoljno pametan da mozes da donosis zakljucke i sam, ali celo moje ubedjenje se i zasniva na necemu sto ti odbacujes ili sto ne zelis ni da razmotris.

Kako mozes da tvrdis nesto sto pise u Bibliji ako je nisi ni procitao ili ako si je citao sa potsmehom.
Ako "Pera" izgubi ruku, da li to znaci i da ce Perin sin sutra da se rodi bez ruke.

Ti mozes da kazes za mene da sam ja zaludjenik, a kako ja da nazovem tebe, na 50 tema dajes po 100 odgovora i jos pravis nove: Astronomija: zivot na Marsu zasto da ne!!

CitatObersturmfuehrer

"sto kreacionosti vole da zamenjuju teze...
o ovome mozemo da razmisljamo mozda u nekom moralnom pogledu, ali samo MOZDA...u stvari, ja mislim da i u tom pogledu napredujemo
."

Gde sam ja tu zamenio tezu, jedino na sta sam ti ukazao jeste da pogledas zivot oko sebe
i u Biljnom, Zivotinjskom svetu i u svetu uopste koji nas okruzuje, pa po izvestajima iz UN ako ljudi ovako nastave da se ophode prema planeti, pitanje je da li ce tvoj unuk da vidi svetlost dana a da se ne krije po Bunkerima koji su napravili isti oni koji su svet i unistili

Kako mozes da tvrdis da je taj moralni zakon za koje se otpadnici od ljudi bore moze da bude dobar, da Alkoholicari mogu da locu koliko im je to volja, da se Narkomani drogiraju, da se Homoseksualcima dozvoli da orgijaju, Kuvama prostituisu, a ne daj Boze da ti se sutra nesto desi tebi ili bilo kome iz tvoje familije njihovom zaslugom, prvo koga psujes jeste Bog koji sve to zabranjuje.

Strumfe
Ne znam koliko imas godina, cime se bavis itd, ono sto mogu da ti kazem jeste da dosta putujem po celom svetu, zbog vrste svog posla upoznao sam toliko ljudi iz raznih oblasti a pogotovu iz sveta umetnosti, mode itd, jedno vreme sam proveo u Washingtonu odnosno u Virdziniji malom gradicu blizu mesta u kome su se desilo ovo ubistvo o koji se danas vrti na Televiziji, pa u NY i upoznavao mnoge za koje bi ljudi jedva cekali da ih upoznaju, kada bi samo znao kakva je vecina od njih Bagra od Ljudi, to nisu neobrazovani ljudi, vrlo su inteligentni, pa dovoljno je da vidis samo koje oni religijske koncepte prihvataju i bilo bi ti mnogo toga jasnije.

Budizam nije religija, to je vise filozofija zivota kojoj se danas priklanja sve veci broj Ljudi, Ja ne nazivam sve Satanistima, najveci Satanisti su oni koji ti tapsu po ramenima a sa strane bi te raskomadali zive i takvih se covek najvise treba sklanjati, ja ne nazivam sve Katolike Sataniste ali Papa njegovim postupcima pokazuje ko je i sta je i medju Pravoslavcima ima isto onih koji su mnogo zastranili, svaka cast onima koji to nisu, Pogledaj Muslimane i kakav fanatizam medju njima vlada, pogledaj sve i nece ti biti tesko da zakljucis ko je u pravu a ko ne.

Zar ti stvarno mislis da su Najveci Politicari, Naucnici, Filozofi itd itd Ateisti, Pogledaj malo Bolje videces da svi oni veruju u Boga, samo je Pitanje Kog

Obersturmfuehrer:
biti homosksualac, nije sto je neko birao pa da "odbaci moralne i bozije zakone", dok je ubica silovatelj i narkoman birao da radi to sto jeste, tako da nemoj da lupas....
dalje, ako je njima otupela svest to ne mozes da prenosis na citavu ljudsku rasu. zasto kao primer nisi naveo umetnike, muzicare pisce ili slikare, pa rekao - gledaj kakvi smo - sve sami umetnici.

Pa ako hoces uvek da mi kontriras ti to radi, ja stvarno ne shvatam poentu pitanja ako na taj odgovor koji dam uvek izvrces moje zakljucke, zasto stalno govoris da Lupam, a opet mi postavljas pitanja na koja ja Lupam

Obersturmfuehrer:
aha, a pretpostavljam da su i ti biometrijski nesto lose?
sta je lose u njima?

Pa gore sam i rekao da to nisu oni isti Biochipovi kao i ovi Biometrijski koji zele da ugrade i kod nas na licnim kartama, ja protiv takvih licnih karti nemam nista

Obersturmfuehrer:
ne znam da li si punoletan, ali ako jesi, onda imas licnu kartu sa JMBG (Jedinstveni maticni broj gradjana)

I kakve veze ima JMBG sa bilo cim, ja ne govorim o JMBG broju

Obersturmfuehrer:
ima MALU radio frekvenciju???
sta to znaci????

to znaci da ti BioChipovi rade na malim frkvencijama

Obersturmfuehrer:
jedva cekam.
bice manje lopova, policija ce znati gde su.
bice manje silovatelja, policija ce znati gde su...
kada neko dozivi saobracajku skenirace ga i videti njegovu istoriju bolesti, odmah ce znati sta mu je i kako da mu pomognu
u bolnici neces da rizikujes da ti daju krv pogresne grupe....

sem toga, ti VEC nosis licnu kartu, djacku knjizicu, diplomu, markicu za prevoz.

Ja sam i rekao da na prvi pogled sve to deluje super, ali sam isto tako rekao da Kad Malo Bolje Razmislis, sto ti ocigledno ne cinis

Obersturmfuehrer:
na kraju krajeva, ko nece da bude clan modernog drustva, uvek moze da ode u dzunglu i da tamo zivi.

Pa vi Evolucionisti uporno to i pokusavate da uradite svima onima koji ne misle isto kao i vi

igris987:
Pa ako hoces uvek da mi kontriras ti to radi, ja stvarno ne shvatam poentu pitanja ako na taj odgovor koji dam uvek izvrces moje zakljucke, zasto stalno govoris da Lupam, a opet mi postavljas pitanja na koja ja Lupam

samo sam ti jednom rekao da lupas, a to je bilo u prethodnom postu u kome si poistovetio homoseskualce sa kriminalcima

igris987:
I kakve veze ima JMBG sa bilo cim, ja ne govorim o JMBG broju

ima, zato sto je JMBG ono sto te indetifikuje u svemiru ostalih ljudi.
taj broj ce u cipu samo biti zapisan na drugaciji nacin.

igris987:
to znaci da ti BioChipovi rade na malim frkvencijama

znaci, niskim frekvencijama?
njihovi radio talasi imaju malu snagu?

igris987:
Ja sam i rekao da na prvi pogled sve to deluje super, ali sam isto tako rekao da Kad Malo Bolje Razmislis, sto ti ocigledno ne cinis

u skladu sa onim gore, niska frekvencija ili mala snaga, mi dopusta odredjenu slobodu u prihvatanju toga. kada mi napises tacno sta si mislio pod onim, reci cu ti jos nesto...

Pazi ja sad mogu da uzmem razne spekulacije, razne teorije, kako ta recimo niska ta frekvencija moze da utice na coveka, njegov mozak, kontrolisanju ljudi itd itd, to niti je dokazano niti nesto u sta ja mogu da verujem ili ne, pa ni te tvrdnje jednih odnosno drugih ne bi mogao tek tako da prihvatim ili odbacim

Kada sam rekao da taj BioChip radi na nekoj niskoj frekvenciji, mislio sam da taj BioChip salje informacije pomocu te radio frekvencije, a da li ona utice na coveka ili ne i na koji nacin to stvarno ne bi mogao da ti kazem, jedino da spekulisem i dam mozda pogresan odgovor.
Isto kao i kod Mobilnog telefona... slusam razne teorije o stetnosti signala na mozak kod coveka a da li su one validne za mene ostaje pod znakom pitanja.

igris987:
Isto kao i kod Mobilnog telefona... slusam razne teorije o stetnosti signala na mozak kod coveka a da li su one validne za mene ostaje pod znakom pitanja.

e bas to - nije isto :)
a evo i zasto...RFID tehnologija radi po principu indukcije, dakle taj cip nema sopstveno napajanje, vec struju crpi iz samog EM polja u koje se unese. Samim tim, on nema veliku izlaznu snagu, tj ima mali domet. Taj mali domet je reda velicine od par santimetara do par metara (moze i vise, ali nije bas prakticno). Elem, mobilni telefon, koji ima sopstveno napajanje, ima mnogo puta vecu snagu nego sami cipovi, jer se od njeg aocekuje da ima kvalitetan signal koji moze da komunicira sa baznom stanicom - znaci mora da ima domet BAR 1km u gradskim uslovima, da ne govorimo o proredjenim podrucjima gde nam je potrebno mnogo pokrivanje.
Zakljucak: uticaj samog elektromagnetnog zracenja RFID cipa u ljudskom telu je apsolutno zanemarljiv. Cak, da kazemo da na mozak moze da utice na taj nacin (upravlja) njegova snaga bi morala biti neuporedivo veca.

Pa dobro! Ha ha ha Hvala ti sto si me uputio na nesto vise u vezi cele problematike, ali ja niti tvrdim, niti sam tvrdio bilo sta sto se tice niske radio frekvencije, znaci ostavljam obe mogucnosti, ti si me sam naterao da ti dam odgovor u domenu teorije za koju sam priznao da slabo poznajem i ako znam na sta si ciljao, a sada hoces da me demantujes, ti ocigledno samo zelis da me demantujes bez obzira sta ja rekao.
Ako ti mislisis da ja mislim kada bi covek sada ugradio te Biochipove u telo, da ce odmah neki kreten da upravlja sa ljudima, kao sto deca upravljaju svojim Auticima prko daljinskih upravljaca, to sigurno nisam mislio, niti sam to rekao
Najbolje bi bilo da ti dajes umesto mene odgovore, pa da ih onda demantujes
Ti si bas Veseo neki Momak

igris987:
Pa dobro! Ha ha ha Hvala ti sto si me uputio na nesto vise u vezi cele problematike, ali ja niti tvrdim, niti sam tvrdio bilo sta sto se tice niske radio frekvencije, znaci ostavljam obe mogucnosti, ti si me sam naterao da ti dam odgovor u domenu teorije za koju sam priznao da slabo poznajem i ako znam na sta si ciljao, a sada hoces da me demantujes, ti ocigledno samo zelis da me demantujes bez obzira sta ja rekao.

nisam te "terao" da dajes odgovor u okviru oblasti koju slabo poznajes, vec sam samo hteo da vidim koliko poznajes tu oblast, ali ne radi ispitivanja ili nipodastavanja tvog znanja, vec radi utvrdjivanja realnog stanja....

igris987:
Ako ti mislisis da ja mislim kada bi covek sada ugradio te Biochipove u telo, da ce odmah neki kreten da upravlja sa ljudima, kao sto deca upravljaju svojim Auticima prko daljinskih upravljaca, to sigurno nisam mislio, niti sam to rekao

meni je tako izgledalo....

igris987:
Ti si bas Veseo neki Momak

sta ces, gde su mladi, tu je veselje :)

18.04.2007. Mobilni telefoni krivi za nestanak pčela

Sve raširenija upotreba mobilnih telefona mogla bi uskoro dovesti do nestašice hrane, jer je njihovo zračenje odgovorno za pomor pčela koje oprašuju usjeve - upozorili su naučnici.

Brojna istraživanja u Americi i Evropi pokazala su, naime, da je za misteriozni nestanak pčela iz košnica, na šta se u posljednje vrijeme žale pčelari iz SAD-a i Evropske unije, krivo upravo zračenje iz mobilnih telefina i drugih "haj tek" uređaja.

Prema toj teoriji, radijacija iz mobilnih telefona ometa sistem za navigaciju kod pčela, zbog čega one više nijesu u stanju da pronađu put do svojih košnica i umiru daleko od svog roja.

Pčelari iz Amerike prošle jeseni primjetili su tu pojavu zbog koje cijele košnice ostaju prazne, a prema zvaničnim podacima ostali su bez 60 odsto pčela na zapadnoj i 70 odsto na istočnoj obali.

Taj fenomen se u međuvremenu pojavio i u Nemačkoj, Švajcarskoj, Španiji, Portugaliji, Italiji i Grčkoj, a protekle nedjelje je najveći britanski pčelar Džon Kapl objavio da su 23 od 40 njegovih košnica ostale prazne.

Imajući u vidu da veliki dio usjeva zavisi od oprašivanja pčela, moguće posljedice te pojave su alarmantne.

Do sada se fenomen nestanka pčela tumačio na brojne načine, ali su teorije o pesticidima, globalnom zagrijavanju i modifikovanim biljkama u međuvremenu odbačene.

Sada su za masovni pomor pčela optuženi mobilni telefoni, a tu teoriju istraživači sa njemačkog univerziteta Lindau su dokazali i u praksi.

Pored nekoliko košnica su postavili mobilni telefon i u njih se na kraju dana nije vratila nijedna pčela. Kada je telefon sklonjen, pčele su postepeno počele da ulaze u košnice.

igris987:
Obersturmfuehrer

Ti me vise podsecas na Erika Kartmena iz South Parka nego na strumfa, mozda bi ti takav nick vise odgovarao

Имам идеју. Пошто штрумф стално контрира, ти онда намерно реци нешто погрешно, штрумф ће да удари контру и тако ћемо доћи до истине.

igris987:

Original postavio Obersturmfuehrer

meni je tako izgledalo....
Zašto ne bi bilo izvodivo i takvo upravljanje ljudima??? I ljudski mozak radi na niskim frekvencijama. Biochip o kome pričate pominje se u Otkrovenju (kao žig). Biochip o kome sam ja pričao je, u stvari, gen kao inteligentna kreacija.

Ti si Obere, ili Štrumfe, ko iz topa, spreman da pariras sagovornicima koji se ne slažu sa tobom. Tvoja komunikacija sa neistomišljenicima je delikventna. Na Krstarici si ubedljivo najnedisciplinovaniji, najdrskiji i najdosadniji sagovornik. Meni ni malo nije stalo do komunikacije sa takvim osobama. Ljuti se koliko god hoćeš. (Dugo sam odlagao da ti ovo kažem, nadajući se da ćeš se popraviti).

ristob:
18.04.2007. Mobilni telefoni krivi za nestanak pčela

Prema toj teoriji, radijacija iz mobilnih telefona ometa sistem za navigaciju kod pčela, zbog čega one više nijesu u stanju da pronađu put do svojih košnica i umiru daleko od svog roja.

vidis, OVO je teorija, a ne evolucija....

ristob:
Pored nekoliko košnica su postavili mobilni telefon i u njih se na kraju dana nije vratila nijedna pčela. Kada je telefon sklonjen, pčele su postepeno počele da ulaze u košnice.

to je taj eksperiment koji treba da potvrdi teoriju :):)
smesno....
ovako nesto zahteva mnogo dublju analizu....

ristob:
Zašto ne bi bilo izvodivo i takvo upravljanje ljudima??? I ljudski mozak radi na niskim frekvencijama. Biochip o kome pričate pominje se u Otkrovenju (kao žig). Biochip o kome sam ja pričao je, u stvari, gen kao inteligentna kreacija.

kao sto sam rekao....pored male izlazne snage potreban nam je kompleksan procesor koji ce moci da analizira i modulira radio talas na odgovarajuci nacin. a ako cemo u sitnice, tesko da sam radio talas moze tako da utice na rad mozga, posto bi nam u tom slucaju bio potreban i neki demodulator u mozgu :)

ristob:
Ti si Obere, ili Štrumfe, ko iz topa, spreman da pariras sagovornicima koji se ne slažu sa tobom. Tvoja komunikacija sa neistomišljenicima je delikventna.

sta ces kad su neistomisljenici neozbiljni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back