Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tnx nordic & imenjace... :)
hehehe... polarni medvedi nemaju zimski san :D jer bi onda spavali ceo zivot :lol:
tako da ne brinite, izvuci cu se vec nekako iz pecine za pice sa drugarima! :D ;)
-----
novi smajliji su mrtvi- ziveli stari smajliji! :lol:
-----
u sredu na foxu- marsej i nole... (eto samo da ne bude skroz off-topic) :lol:

odlicno si ovo primetio ovde kao da ga ljudi ne vole,znas kako kazu uspeh se u Srbiji ne prasta,mnogi bi hteli da budu kao Nole ali im ne ide:lol:znaci prvo napadaju njega,pa sad njegove roditelje,pa njegovu devojku mislim stvarno strasno,ljudi su tako ljubomorni da je to smesno
Ne volim generalizacije, pa ni ovu o srpskom narodu, pa cu da se izostavim iz iste.
Nisam napadala Noleta, napisala sam da je OK decko i da je mnogo ucinio za Srbiju, Jeleni sam pozelela brz oporavak nakon povrede, Anu imam na avataru, tu vec nije potreban komentar . Ako ove izjave neko moze da poveze sa "neprastanjem uspeha" i "ljubomorom" svaka mu cast.
stavise- verujem da mu uspesi dolaze bas iz porodicnih odnosa koji su im savrseni.
Kakvi su porodicni odnosi Djokovicevih mozemo da nagadjamo. Navela bih primer da uspesi ne moraju da dolaze iz sredjenih porodicnih odnosa. Zistin Enan i prva na WTO listi - umrla joj majka, pobegla od kuce, razbolela se od citomegalovirusa tako da nije ni kasiku mogala da podigne, razvela se i evo je na vrhu.
Ako neko ima losiju porodicnu situaciju neka se javi, ne mislim samo na tenisere.
Ona nema nikoga od porodice koga bi mogla da stavi u lozu, prati je trener, pa joj ne smeta da bude No 1.
Cinilo se i da su odnosi u porodici Dokic bili savrseni, Jelena je u jednom trenutku bila treca na WTA listi ( ako se ne varam, njen najvisi plasman ), a onda se sve srusilo i isplivalo na povsinu, videlo se da je tata Damir suvise stegao i evo gde je sad ? Najavljuje povratak, menja drzavljanstva, ispada u prvim kolima turnira...

I nabacuje sve vece grudi...;)

Hvala Bogu za stare smajlije!!! Tako i treba,ono je bilo strasno,i to je blaga rec.

A inace katastrofa situaciju je imao i Dzejms Blejk.On je koliko sam ja razumo imao neku bolest kicme da je godinama,ali godinama morao da nosi nesto poput proteze za kicmu.I gle ga sada.Bio je i 4 na svetu,OK,sad ej malo pao,ali covek je car gde je dosao posle toga.

Ama ljudi pa imao sam i ja citomegalo virus. Tu je jedini problem znanje lekara. Ako kao ja ides kod nasih drzavnih lekara onda stvarno nadrljas pa dodjes na tri dana pred smrt. Ali kad nadjes pravog lekara za tri dana te vraca u zivot. Uz svu brigu o zdravlju koju ima kao vrhunski sportista, novac i ostalo uopshte ne sumnjam da je Justine imala bilo kakve posledice.

Shto se tice Jelene Dokic to je tuzna prica. A o nekakvim skladnim porodicnim odnosima nema ni govora. Damir je gledao neki mec Monike Seles i odjednom iz cista mira odlucio da ce njegova Jelena biti nova Monika. I otisao u radnju kupio profesionalni reket, naspanovan kao sto to rade profesionalci, odveo tada sedmogodishnju Jelenu na jedini teren u gradu. Tad je bila neka jesen zima hladnoca. Dokic je terao svoje rodjeno dete da drhti na toj hladnoci i da igra tenis. Sa takvim ocem Jelena je imala dva izbora ili da je Damir zgromi ili da postane novo tenisko cudo. To je bilo za nju pitanje zivota i smrti. Pisao sam vec o tome da su samo Jelena i Monika sa 16 godina dobile broja jedan. Sa 19 je bila 4 teniserka sveta. Sa 20 je pobegla od kuce i od Damira i prestala da igra tenis. I to je bio kraj. Onda je potpala pod uticaj onih Hrvata. Posle par godina je otisla kod Nikole Pilica. I covek se cudio kako je dobila zuljeve na prvom treningu. Znaci nije pipnula reket godinama. Onda je opet prsla psihicki. E sad napraviti nesto bez para, bez trenera, bez Damira da joj stoji nad glavom, bez icije pomoci, to je nemoguca misija....

Sa druge strane treba se podsetiti nekih detalja koje su ljudi zaboravili. Jelena Dokic je te 2002 godine bila 4. teniserka u singlu, 10. u dublu, mislim kad ste videli tako nesto u skorije vreme. Evo ove nase beze od dubla ko djavo od krsta. I jos je te 2002. nanizala sve redom ko raznjice i Moniku Seles i Klajsters, Kaprijati i ceo top 10 ukljucujuci tu i Justine Henin koja je starija od nje. A imala je tada 18-19 godina, a JJ koja ima 23 ne moze da dobije Henin iz 15 pokusaja.

I nabacuje sve vece grudi...;)

Hvala Bogu za stare smajlije!!! Tako i treba,ono je bilo strasno,i to je blaga rec.

A inace katastrofa situaciju je imao i Dzejms Blejk.On je koliko sam ja razumo imao neku bolest kicme da je godinama,ali godinama morao da nosi nesto poput proteze za kicmu.I gle ga sada.Bio je i 4 na svetu,OK,sad ej malo pao,ali covek je car gde je dosao posle toga.

odvalio je glavom u mrezni stub i povredio kicmu

Ama ljudi pa imao sam i ja citomegalo virus. Tu je jedini problem znanje lekara. Ako kao ja ides kod nasih drzavnih lekara onda stvarno nadrljas pa dodjes na tri dana pred smrt. Ali kad nadjes pravog lekara za tri dana te vraca u zivot. Uz svu brigu o zdravlju koju ima kao vrhunski sportista, novac i ostalo uopshte ne sumnjam da je Justine imala bilo kakve posledice.

Ovo za citomegalovirus cula sam na televiziji od Nebojse Viskovica, koji deluje kao obavsten covek. I tacno se secam te recenice da nije mogla kasiku da drzi.
E sad mozda se tu upetljalo jos faktora, ( bolesti ) ...:???:

Kakvi su porodicni odnosi Djokovicevih mozemo da nagadjamo.
pa da... ali o vecini stvari mi gotovo nista i ne mozemo sa sigurnoscu da tvrdimo... samo nagadjamo tj. pretpostavljamo sa manje ili vise argumenta koji su manje ili vise tacni i koje manje ili vise dobro upotrebljavamo... :)
sa obzirom da noleta porodica prati na svakom turniru- pretpostavljam da ona ima i velik uticaj na njega. a sa obzirom na sve sto nole prica (a verujem da to i misli o njima) dok ih istice u prvi plan- taj uticaj bi trebao biti pozitivan. :)
a ovo za dokicevu... nisam znao za sve ove detalje! hvala tzare na mini teniskoj biografiji :)

@Clio

Pa virus je sasvim dovoljan. Ali ona ipak zivi u normalnoj zemlji. Ubedjen sam da je to sve sredjeno na vreme i da je prosla ko shto i treba bez ikakvih posledica sem shto neko vreme nije igrala i trenirala.

@Meda

Molim. :-) Dokicka mi je omiljena teniserka ili bolje reci bila pa otud toliko informacija, posto citam sve o njoj. :-)

Mada ima jos jedna stvar oko Noleta i njegove porodice. I Nole i njegova braca se bave tenisom. Njegovi roditelji su i njegovu bracu poslali u neke teniske skolice, akademije i slicno. I shta onda da rade da sede u praznoj kuci ili da putuju po svetu sa Noletom. A shto se tako ponasaju to je poseban problem.

Ana i Jelena imaju bracu koja se koliko mi je poznato ne bave tenisom. Ne znam sad ni koliko imaju godina, da li su tinejdzeri ili nesto studiraju. Ali mi se cini da su njihovi roditelji podelili uloge. Majke su sa kcerkama na turnirima, a ocevi kuci sa sinovima. Tako da je to verovatno jedan od razloga shto niko nije video Aninog ili Jeleninog oca.

Ana mi je omiljena teniserka ;).
Ima odlican sajt, gotovo svakodnevno ga azuriraju i dopunjuju novim slikma, textovimaImate web adresu u dnu slike.
Ima mladjeg brata koji igra kosarku (ne znam koliko ozbiljno).
Postolji nekoliko slika iz Aninog detinjstva, ali iskljucivo s bratom
To pokazuje koliko su Ivanovici diskretni i jednostavno nece da se eksponiraju.
U lozi je obicno mama, a redje tata i /ili bata.
009.jpg

Nadam se da Noletovi roitelji nekad posete i svoja dva sina, koja su u akademiji kod Pilica. :mrgreen:

ma dajte bre... pa nisam ja ovo pravio- to sam samo skinuo sa noletovog sajta u .pdf formatu i pretvorio u sliku sa malo boja (kako bi sto manje prostora zauzimala i brze se otvorila na forumu)... :) minut posla... nije problem da svaki put to uradim... ;)

Žastin se pomirila sa svojima posle majčine smrti. Mislim da sam negde to pročitala da su se posle toga zbližili. I da su na nekom turniru bili prisutni njena sestra i brat.

eh... ali tu su tsonga, gaske, bagdatis, juznji... marej u 1/2f (koji bi na AO sigurno bolje prosao da nije u 1. kolu naleteo na tsongu). a nole ima odlican zreb ima ovoga puta... :) jeste da bih vise voleo srecu na gs-u nego na ovakvom turniru, ali daj sta das :)

Žastin se pomirila sa svojima posle majčine smrti. Mislim da sam negde to pročitala da su se posle toga zbližili. I da su na nekom turniru bili prisutni njena sestra i brat.
Razgovor je bio da o tome da uspesi dolaze iz dobrih porodcnih odnosa, a Zistin ( citala sam da je pravilno sa "i") to nije imala.
Bas bi je drago zbog nje i ja bih se pomirila da mi je Zistin $$$eka :D

veceras u 19.30 na FOX NOle igra prvo kolo Marseja protiv Hrvata - Dodiga - kvalifikanta
Zreb gotovo da nije mogo da bude bolji
tek u polufinalu bice oozbiljan protivnik, Marej ili Ferero

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back