Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je bre, misevi! Kako ste samo srecni kad nas covek izgubi, e sto ti je srpski mentalitet, vi u stvari samo zavidite Noletu sto je faca i sto ga svi vole, a vas ne. :D
Ma normalno je da posle velikog turnira dodje pad, uostalom Nole je i prosle godine posle GS-ova imao skoro uvek te padove i rana ispadanja. A posto sad moze da klepa Rogera na svakoj podlozi, nema potrebe da se trosi na malim turnirima, sacekace ga na velikom, gde poraz vise boli ( u poenima).

... Mada mislim da nije izgubio bodove od prosle sezone,valjda je i tada ispao u drugom kolu.
----
Medo,moram malo...Nole nema pojma,Nole nema pojma :D :D :D
prosle godine je ispao u prvom kolu tako da je dobio koji bod :p
----
a samo ti udri srle... ali seti se ko je pukao 3:0 od njega :lol: :lol: (dugo ce meni trajati radost od AOa :D)

@garwor... tako je! ;) za noleta je konacno postala najbolja strategija da se fokusira na najvece turnire :D

Ne zavidim nikome, krivo mi je što je izgubio, ali će biti bolje drugi put.
Onaj francuz nije toliko nebitan, on je prošle godine osvojio taj turnir a i domaća publika mu je pomagala + dosta novakovih grešaka=izgubljen meč.

Rafael Nadal launches foundation

Author : DPA

Manacor, Spain. - World number two Rafael Nadal is only 21, but he is already thinking of his future beyond tennis and is convinced his privileged position gives him the chance to help others. "This can be the beginning of my future, when I retire and have more time," the Spaniard said Wednesday as he launched the Rafa Nadal Foundation in his native town, Manacor, on the island of Mallorca.

"I am doing very well and I owe society," Nadal said.

As he launched the foundation - set to focus on social work and development aid - he was proudly watched by his parents, his uncles and his four grandparents at the restaurant of the Manacor Tennis Club, where he has been playing since he was a child and where he is currently preparing his return to the ATP circuit next week in Rotterdam.

Nadal, a thoughtful player who constantly observes the world around him, is conscious of reality.

"A month-and-a-half ago I was in Chennai, in India. The truth is we live great here. And if I can contribute something with my image..." he said.

The tennis player recalled other charity projects that he has been involved in, like a match against Malaria with Real Madrid goalkeeper Iker Casillas.

"We raised an amount of money that we would never have imagined. I have to thank Iker, my project partner, who went all out for it," Nadal said. "That is why the time has come to set up my own foundation and determine the destination of the money." The foundation will seek to promote "sport as an integration tool for those groups in most need," focusing particularly on childhood and youth.

Ana Maria Parera, Nadal's mother, will chair the foundation, and his father Sebastian will be vice-chairman. Nadal's uncle and coach Toni Nadal and his agent, former tennis player Carlos Costa, will also be involved.

"It makes me proud that Rafa has counted on me, because I chase him around all year," Costa said. "Rafa travels the world and sees things."

On a morning with the threat of rain - leading to change the ceremony from a tennis court to the club restaurant - Costa noted that he is "open to receive projects as from now."

"Rafa was already great, but he has grown even greater today," Manacor Mayor Toni Pastor told Deutsche Presse-Agentur dpa.

Nadal's mother, in turn, said she is "very proud" of her son.

The player stressed his commitment to the project, and noted that he plans to follow it closely.

"My involvement is as great as it can be, because I do everything 100 per cent, like tennis," he said.

"I have wanted people who are close to me to make me build the beginning of my future. I am 21, I hope to have a long career, yes, but this can be a start," Nadal said.

Nadal is not the first sportsman to set up a foundation. One of the most famous in tennis is that set up by Swiss world number one Roger Federer, which focuses on Africa - the continent that Federer's mother hails from.

"I have talked a lot about this with Roger, and he tells me that when you are there it is something that fills you with satisfaction. And I think the time has come, it is a beautiful time for my life and for my career," Nadal said.

Despite the fact that poverty in India struck him particularly hard, Nadal wants to start by helping "people close by, in the Balearic Islands, in Spain, and then, if possible, abroad."

"And I want to move little by little," Nadal warned. "Whatever I do, I want to be involved in it. And to do it well. Because I hold the hope of helping those who need it most."

NE morate vise da pisete ovde. Otvoren je PDF tenis :super:
Vise prostora za ljubitelje tenisa i manje zakljucanih tema :tick:, zbog toga sto je tenis bio strpan sa drugim sportovima.
Pozdrav :)

Mozete da pricate sta hocete,mzoete nazivati misevima ljude koji navijaju za nekog drugog,ali jedna stvar je istinita-kad ste videli da Nole uzima medicinski tajm aut kad pobedjuje?A?Ajde sad,dragi moji forumasi?N I K A D ! ! ! E sad,jos samo neka neko napise da kad dobija da ga tad nista ne boli. I da,do djavola,on gubi samo i iskljucivo kad je povredjen.Nole je iance nepobediv.Nemate pojma....

Koliko ja vidim,izgleda da ce on opet igrati 25 turnira u sezoni.Ako ima povredu,nek im je zahvalan.Sad Marsej,posle Roterdam,posle Estoril,posle Umag i jos neki glupi i nebitni turniri..Za njega je izgleda najbolje kad je povredjen.Preskocice neke nebitne turnire,izgubice mozda 200 bodova i bice spreman za najjaca takmicenja.Tako bi trebalo uvek da radi.Pa valjda ima primer igraca koji su ispred njega.

pretera ga imenjace malko. verovatno si isprovociran odjucerasnjim navijacima? :)
nole je zbog povreda predavao protiv rafe u 1/2f vimbldona (kada je i vodio), pa u finalu protiv vavrinke u hrvatskoj (kada je isto vodio), sad protiv davidenka u davis cupu (kada je isto vodio)... i jos gomili manje bitnih meceva kada jeste ili nije bio u prednosti.
a logicno je da medical time-out trazis kada imas problema zbog kojih si i pao u igri, kao sto je logicno i da mozes da igras dobro samo kada si fizicki dobro (i logicno da tada neces traziti time-out). pa valjda je to normalno.
osim toga- znas i sam da nole tesko podnosi dvoranske uslove zbog vise nego ociglednih problema sa disanjem.
eh sad... istina je da neki veruju kako je nole (cim je pobedio federera i osvojio AO) najbolji igrac svih vremena- ali to nije vredno komentarisanja, ako je to uopste ozbiljno misljenje onoga ko ga iznosi...
a ja koliko sam primetio- nole ide na male turnire sa namerom da ih, ako moze, uzme sa pola gasa... ako vidi da ce ipak morati da potrosi vise energije nego sto je planirao- iskulira turnir onako na finjaka (tek da ispostuje publiku). a i svidja mi se to sto nema kompleksa da gubi od bilo koga kada mu turnir nije nesto bitan. uostalom, kada si ga video da se nervira nesto posebno dok gubi na malom turniru? ocigledno je da je i on sam shvatio da nisu toliko bitni. mislim da mu dodju bas kao trening na kojem moze da uzme i koji bod... ;)
a jeca je druga prica. ona kada igra, igra do besvesti i bez kontrole- dace poslednji atom i za najmanji turnir od gomile koju odigra u godini. a verujem da ju je prethodna godina zeznula i za ovu jer ce joj uvek biti zao i tesko da propusti turnir na kojem je prosle godine osvojila dobre poene a koje bi sada izgubila... nikako mudra odluka, ali njena... a verujem da oseca manje pritiska kada svi znaju da igra povredjena, i kada iskuka vise nego sto je ukusno (mislim da nekada trebas da precutis ma koliko bio povredjen)... ne svidja mi se ta varijanta, ali ako joj radi i ako nije proracunata (pa razmislja kako ce to poremetiti protivnice) ne mozes je mrzeti... i to je opet njen izbor (koji se meni licno ne svidja, ali je nedovoljan da me spreci da navijam i za nju :)).

Ja mislim da JJ igra mnogo turnira jer je mrzi da trenira. Takva je priroda. Odigra jedan mec dnevno i tako umiri savest shto nije trenirala. Setite se one njene izjave o Marion Bartoli - da je robot koji trenira 10 sati dnevno...

A kad vec igra mislim da bi trebala da ucini sve da pobedi. Posebno protiv potencijalno interesantnih protivnica. Kao na primer Agnes Savaj. Kad je JJ izgubila od nje kao da joj je dala krila. Potpuno se devojka promenila i stav i izgled i pristup igri... Dozivela je "prelom mozga" i sad ima to u glavi da je pobedila 3. igracicu sveta i igra bez respekta protiv bilo koga.

Sta je ovom Srletu? Nole radi isto ko i prosle godine, fokus je na najvecim turnirima a male gubi. Samo sto je on sada jaci nego prosle godine pa ce na velikim da uzme vise bodova.
A zasto bi uzimao med tajm out ako pobedjujes? Stisnes zube i izdrzis jos malo, da ne pokazes protivniku da imas slabe tacke. A mislim da je prosle godine uzimao timeout protiv Stepaneka ili Bagdatisa kad je pobedio.

Sta je ovom Srletu? Nole radi isto ko i prosle godine, fokus je na najvecim turnirima a male gubi. Samo sto je on sada jaci nego prosle godine pa ce na velikim da uzme vise bodova.
A zasto bi uzimao med tajm out ako pobedjujes? Stisnes zube i izdrzis jos malo, da ne pokazes protivniku da imas slabe tacke. A mislim da je prosle godine uzimao timeout protiv Stepaneka ili Bagdatisa kad je pobedio.

Protiv Bagdatisa...tad su igrali u 5 setova....i pobedio je nole...nije istina da nole ne uzima timeout i kad pobedjuje...Ovaj Srle svima trazi manu...sto si takav namcor...?
A hvala POLARNOM MEDI...ovo za jelenu je stvarno tacno...jedino nije tacno sto si rekao da kuka previse...*** svi je vredjaju...ona je extra i neisfolirana,i nije ruzna...:mad: ljudi, setite se proslogodisnjeg fed cup meca sa Slovackom...umalo se nije onesvestila na terenu, a ipak je isla do kraja...A DA PODSETIM,ANU JE BOLELO KOLENO I UVO ZA SRBIJU, I KOLIKO SE SECAM BILA JE U MONTE KARLU...

OK Medo,u pravi si za sve ali mec sa Davidenkom... On je VODIO 4:1 i 2:0 u setovima.Onda je pao,pocelo je hladjenje,bolest i zdravo djaci.Morao je da preda. Za taj mec u redu,stvarno se videlo da mu nisu bas sve ovce na broju,ali interesuje me kako niko ne trazi Time Out kad vodi?Te fore stisni zube ne pije vodu.Stisni onda zube i kad gubis,tad se stiskaju zubi.

I tacno je da me nerviraju odjucerasnji navijaci.Zapravo,ne mogu da ih podnesem.Odjednom svi znaju sve,a vecina ne zna ni pravila kako treba u tenisu.Narocito pravila u dublu.O teniskoj istoriji i da ne pricam.

Moje je misljenje,normalno da se 90% forumasa sa tim nece sloziti,da Nole iskulira ama bas svaki nebitan turnir.Jer,ako recimo Rafa i Roze odigraju 2,3,max 4 Pozivna turnira godisnje,sta ce Noletu veca brojka? Da mu fale pare,ne fale mu.Da mu treba vise slave,ne treba mu.A sto se tice broja bodova-ti turniri prave razliku kada je razlika jako,jako mala. A razlika od 600 i nesto bodova od Nadala i 1 500 bodova od Federera ne bih nazvao malom.

To moze da prouzrokuje vece posledice.Ako je povredjen,nece zaleciti povrede i onda one prelaze u hronicne.A onda,zbogom karijero veliko igraca.A ako nije,onda nema sta da pricamo.Ne znam sta mu je trebao Marsej.Nije imao nikakav broj bodova da brani,za Roterdam u redu.Trebao je ko covek da iskulira ovaj turnir.

I nije istina da mrzim nase igrace. Na primer,Troicki mi je bas simpatican.Vemic isto,kao i Bozoljac.Mozda nisu talentovani kao Nole,ali trude se ljudi koliko mogu.Zimonjica obozavam,i zao mi je sto nije u ovom momentu medju 5 naj dubl igraca.Ja cak mislim da bi on mogao da bude medju prvih 100,pa i jace,u singlu,samo da hoce.Nole mi je isto tako veoma simpatican.Pretprosle sezone mi je bio odvratan sa onim Time Outima na 15 minuta,sad je vec druga prica,mada mi se okrene stomak kad gubi i trazi pauzu.I opet akzem,navijacu za Noleta svaki put-sem protiv Federera.Razlog je jednostavan,ja navijam za ovog coveka i kraj.
Kao svojevremeno kad su igrali Cikago i Majami u kosarci.Jeste u Majamiju igrao Sasa Danilovic,a u Cikagu Toni Kukoc,ali ja sam uvek navijao za Cikago.Jednostavno,volim taj klub i Majkl Dzordana.Zeleo sam da Danilovic da 20 poena,ali da ih Cikago rasturi.I da Kuki odigra odlicno.Meni je bitan kvalitet,a ne odakle je igrac. Uostalom,imao sam priliku da se upoznam sa obojicom.Toni Kukoc je mnogo veci i bolji covek od naseg danilovica.To sto je Hrvat,ne znaci nista.Ljudi se dele na dobre i lose i kraj!

Tako je isto i ovde slucaj.Jednostavno navijam za Federera jer mi se vise svidja kako igra i to je to.Nema to veze sa nacionalnoscu.A ja isto tako prozivam i Davidenka kako igra,samo sto se ovde primeti samo kad takve stvari govorim za Noleta.

Srletu je izmedju ostalog posao da svima trazi manu,ma koliko bili dobri,sto bi se reklo,to vremenom udje u profesionalnu deformaciju kad si trener ;) I nisam namcor,pitajte Nordica ako mi ne verujete :D

A za JJ...Kuka uvek i svuda.A ono dizanje nosa i Boze svasta recenici u Delta Cityju nikako necu zaboraviti.Jadno od nje.

nije. nije imenjak namcor ;) samo ponekada burno ili preterano reaguje kad odjucerasnji teniski fanovi prosipaju mudrost (iako mislim da ih je nekako manje; mozda je nordic rascistio malo). dovoljno je tada skrenuti mu paznju (nije od onih: "ja pa ja, i jedino ja- uvek sam u pravu") ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back