templari

ima i drugi deo, samo ne mogu da se setim kako se zove

Hmm, aj sad cu da vidim na wikipedia ili google ako nema

Evo ga :

Two films based on the books have been produced. The first film in the series, Arn – The Knight Templar, premiered in the theaters of Sweden in Christmas 2007.[2] Its plot loosely follows the first two volumes of the trilogy. The second film, Arn – The Kingdom at Road's End, followed in 2008.

Ima tri knjige, samo dva filma snimljena...

Knjige:

The trilogy, dubbed the Crusades trilogy, consists of the following books:

The Road to Jerusalem, originally Vägen till Jerusalem, (1998)
The Knight Templar, originally Tempelriddaren, (1999)
The Kingdom at the End of the Road (also called Birth of a Kingdom), originally Riket vid vägens slut, (2000)

Poslednja izmena:
Verujem da su otkrili neke stvari, ali mislim da sulegende malo preuveličane. U svakom slučaju, zanimljivi su.

De nisu i to MNOGO preuvelicane i izmisljene :D Narod ko narod, a i dobrim delom propaganda. Mislim da su oni bili nesto negativni ne bi se njihov dan proterivanja iz Francuske u narodu nazvao "black Friday", "crni Petak" i to u celoj Evropi :D

Ne može nažalost jer mi nedostaje opreme i vremena, ali da razmislim malo svojom glavom i osvrnem se oko sebe čak i iz svog tupog ugla, to mogu kako ja tako i svako kome nije stalo samo do spektakularnih uzbuđenja i zaludne zabave.
Nije to bog zna šta,ali za početak je i više nego dovoljno za značajno realniju predstavu, na temu na koju se ova dvojica ubiše od neuravnoteženog i neukog procenjivanja.
Trilaterala Bilderberg do samog vrha
Šio mi ga George Bush jr. (u trenucima retke trezvenosti)
Postoje bar dva pravila koja bodu oči kroz vascelu pisanu i nepisanu istoriju, a po kojima to o čemu pričaju nema veze sa fizičkom realnošču, a oni to znaju ali foliraju da ne znaju jer se tako više isplati.
Kome video?
Slepima ili gladnima?

Osim toga nisam ni rekao niti pomislio da neko od njih dvojice lupeta, oni ljudi rade da zarade.
Smeta mi jedino što tom svojom rabotom manipulišu ubogu raju 'leba gladnu.

Poslednja izmena:
Da li je bilo reči ovde o templarskom krstu koji se nalazi u Petrovaradinskoj tvrdjavi? Mrzi me da listam osam strana.

http://www.veljkomilkovic.com/misterije.htm

Ja iskreno mislim da se oko te priče sa templarima vrti onaj poznati razlog - novac. Koliko su oni blaga samo uzeli ,,oslobadjajući" hrišćanske zemlje. Zato ih je verovatno i crkva jurila. Moguće je da je deo tog blaga bio ostavljen i u Petrovaradinu, zbog čega su ostavili svoje obeležje.

Moguće je, jedino mi se čini da u njihovo vreme petrovaradinska tvrđava još nije bila podignuta.
Kasnije je "templarski krst" svojatao, nema ko nije.
Ovaj simbol koji je mnogo stariji od templara stigao je čak i na snimanje Slobinog filma "Boj na Kosovu" početkom devedesetih
Ničim izazvan.

Ne može nažalost jer mi nedostaje opreme i vremena, ali da razmislim malo svojom glavom i osvrnem se oko sebe čak i iz svog tupog ugla, to mogu kako ja tako i svako kome nije stalo samo do spektakularnih uzbuđenja i zaludne zabave.
Nije to bog zna šta,ali za početak je i više nego dovoljno za značajno realniju predstavu, na temu na koju se ova dvojica ubiše od neuravnoteženog i neukog procenjivanja.
Trilaterala Bilderberg do samog vrha
Šio mi ga George Bush jr. (u trenucima retke trezvenosti)
Postoje bar dva pravila koja bodu oči kroz vascelu pisanu i nepisanu istoriju, a po kojima to o čemu pričaju nema veze sa fizičkom realnošču, a oni to znaju ali foliraju da ne znaju jer se tako više isplati.
Kome video?
Slepima ili gladnima?

Osim toga nisam ni rekao niti pomislio da neko od njih dvojice lupeta, oni ljudi rade da zarade.
Smeta mi jedino što tom svojom rabotom manipulišu ubogu raju 'leba gladnu.

Nista ne biva slucajno i samo od sebe. Dok su komunisti upravljali bivsom Yu znamo da su sirom zemlje provodjene direktive grupe ljudi iz Beograda. Sto je zacrtano u CK SKJ, to je stizalo u partijske organizacije najudaljenijih sela i to se provodilo u zivot. Tako neko danas upravlja skoro cijelim svijetom i to je ocigledno. Je li to djavo, grupa mocnih ljudi ili oboje zajedno, to je pitanje.

Poslednja izmena:
Moguće je, jedino mi se čini da u njihovo vreme petrovaradinska tvrđava još nije bila podignuta.
Ovaj simbol koji je mnogo stariji od templara stigao je čak i na snimanje Slobinog filma "Boj na Kosovu" početkom devedesetih
Ničim izazvan.

Kako nicim izazvan? Evo jedan primjer:

"...još ostade Boško Jugoviću, krstaš mu se po Kosovu vije..."

Da li je bilo reči ovde o templarskom krstu koji se nalazi u Petrovaradinskoj tvrdjavi? Mrzi me da listam osam strana.

http://www.veljkomilkovic.com/misterije.htm

Ja iskreno mislim da se oko te priče sa templarima vrti onaj poznati razlog - novac. Koliko su oni blaga samo uzeli ,,oslobadjajući" hrišćanske zemlje. Zato ih je verovatno i crkva jurila. Moguće je da je deo tog blaga bio ostavljen i u Petrovaradinu, zbog čega su ostavili svoje obeležje.

Pa u svakom slucaju bolje da su oslobadjali nego da su oni dosli ovamo u Evropu kao sto posle i jesu (Arapi, Turci kao Osmanlije) :D Ljudi zaboravljaju da su ljudi odande cak i dan danas ostali smrtni fanatici i da nasilno sire svoja ubedjenja i da im je to nesto kao glavna aktivnost u zivotu...

Nista ne biva slucajno i samo od sebe. Dok su komunisti upravljali bivsom Yu znamo da su sirom zemlje provodjene direktive grupe ljudi iz Beograda. Sto je zacrtano u CK SKJ, to je stizalo u partijske organizacije najudaljenijih sela i to se provodilo u zivot. Tako neko danas upravlja skoro cijelim svijetom i to je ocigledno. Je li to djavo, grupa mocnih ljudi ili oboje zajedno, to je pitanje.

Pa tako može.
To se zove totalitarni režim i ako je to samo to nema problema. Ako ništa drugo za vreme komunizma jedino što smo naučili je kako da eskiviramo totalitane budalaštine i još jako dobro da živimo onako usput.
U Rusiji, tadašnjem Sovjetskom savezu bilo je još mnogo čvršče nego kod nas onomad, pa eto nisu sastavili ni sto godina. Imali su za tog vremena i svog Rexa u liku gruzina sa kul brkovima i mirtotvorce i spasitelje, ali najviše je bilo ušmuranih birokrata i na kraju su se srušili pod tećinom sopstvenih gohohovana, koje nisu naučili da čiste za sobom. Ispalo je na kraju da ih je pobedio R. Regan tadašnji U S predsednik, njegovi ga i danas veličaju kao najvećeg pobednika u istoriji, a on i njegovi odidigrali su kao u bilijar partiji između dva obična pacera. Ne pobeđuje bolji jer nema boljeg oba su dve svojevrsne katastrofe. Pobeđuje onaj koji prvi uvidi da je pacer i ima dosta odvažnosti da ne preduzima ništa epohalno jer će tako zabrlajti u korist protivnika, nego pravi se mačo, dok čeka da drugi pacer sam sebe pobedi. Ta igra zvala se Hladni rat i igrala se na mnogim stolovima širom Kugle, a jedina razlika u odnosu na partiju bilijara koju malopre pomenujh je ta da su u ameri dokolici još uvežbavali, ono u čemu su i danas prvaci sveta, za nas evropljane pogotovu.
Oni naime najbolje od svih ostalih znaju da počiste ono što svaki živi stvor ostavlja iza sebe kao neophodnost svog življenja, pa im to ne ugrožava opstanak, tako da mogu ponovo i mnogo više od ostalih na opšte zgražavanje istih, naročito nas malih koji još uvek sanjamo da će naše gomilice da čisti neko drugi i valjamo se al najstrašnije.
Tako su oni i postali prvi u selu i stekli pravo da menjaju pravila igre kako im se ćefne. Ipak higijena, Koji senator može i da zabrlja debelo, korupcija novac ekologija ratovi svejedno, On ode i na sledećim izborima osvane US zastava čista i umivena, pa čak i posle neopevano prljavih izbora koji su Buša mlađeg doveli u drugi mandat. Hey Buddy that's USA. Nakrivi Stetson, zaglavi cigaru, viski te čeka na šanku i nemoj da mi se keziš,molim te.
Nikakva pamet, očisti se makar za trun, ali očisti se i to je nešto u odnosu na balegare sa Starog kontinenta koji misle da će večno živeti i to je dosta. Nove snage duvaju u staru tikvu a za njima i ostatak sela.
A dokle će tikva da izdrži, koga briga? Bog čuva srbe pa valjda će i na amere malo da se osvrne.
Vlada u senci ovde uopšte ni ne treba.

Odoh po 'ćer.

Poslednja izmena:
Ničim izazvan.

Ali možda je templarski red nastavio tajno da postoji :)

MAda moguće je i da je neko iz čiste gluposti nacrtao taj krst.

Sa simbolima je je jako mnogo toga moguće.
Može bilo ko, što kažeš iz svoje gluposti, jednostavno da precrta neki simbol i postavi ga na neko sasvim bez veze mesto, pa onda armija pametnih da razbija glave šta bi to trebalo da znači, a levat hteo samo da se malo zakiti, onim o čemu tek nešto naslučuje ili češće nema pojma. Ta lična afirmacija, bilo da odaje autora ili ne već sam po sebi degradira simbol. Sećam se jednog lika iz škole koji je na leđa svoje jakne ispisao "AC/DC", onako gotski kako to metalci i danas rade, pa malo ispod "Punk" pa malo ispod "Jack". Kao ni tad tako ni danas ga niko ne zove Džek neko Jask ili Jasa.
Simboli često imaju i svoj život, često nezavisno od namere onih koji ih crtaju. Desi se da neki simbol na nekom mestu nastane iz neke namere bezazlene i bezvezne, a ispostavi se kasnije da je neverovatno precizno, svojom pojavom nekome predskazao neki važan događaj.
Što se Templara tiče, oni su kao red stradali pod udarom papske uredbe i francuskog kralja.
Sve u svoje vreme iliti svaka za vremena, zvuči lepše, ali ponekad mi pok. Minimaks zvuči najlepše ( "Sve ima kraj pa čak i Tup tup", tako mu se zvala emisija)
Ostala je legenda o njihovom blagu i njihovoj velikoj floti, koja je jednostavno, na vreme isplovila iz jedne luke na francuskoj obali i posle nikad više nije viđena.
Da li je ta priča istinita ili ne na kraju nije ni važno.
Zlato i dragocenosti, ako ih je neko i sklonio, sigurno se pobrinuo, da te stvari ostanu i dalje na sigurnom. Od tada je prošlo više od petsto godina i kakva bi korist bila od tog blaga da je ono sve vreme negde ležalo zaključano? Templari su ostali zapamćeni kao preduzimljiv svet. Pre će biti stoga, da je to blago do sada već milionima puta okrenuto kroz svakovrsna ulaganja, naravno ako je uopšte i postojalo.
Ipak važnije je to, što je iza templara ostalo, ne kao materijalni dokaz ovoga ili onga, nego ono što su oni intelektualno i duhovno ostavili celom svetu, pre svega zemlji Evropi i svima koji su došli posle njih.
To je, pre svega prvo pravo ustoličenje gnostičke misli na tlu Evrope, nasuprot tvrdom dogmatskom patrijarhalizmu, koji kako tad tako i danas zna samo da pravi glupe plemenske nacionalizme i da se tako kolje sam sa sobom.
Bez njih dakle teško da bi današnji svet bio i nalik ovom svemu što nas okružuje.

Занимљиво је што сам прочитао код Еволе. Он каже да су темплари стварно у иницијацији имали да поломе крст. Но, то није значило да су против хришћанства, него да уобичајено хришћанско учење одбацују као "ниже знање", које им је недовољно, па га иницирањем у мистерије надвисују...

Занимљиво је што сам прочитао код Еволе. Он каже да су темплари стварно у иницијацији имали да поломе крст. Но, то није значило да су против хришћанства, него да уобичајено хришћанско учење одбацују као "ниже знање", које им је недовољно, па га иницирањем у мистерије надвисују...

Sve i da je istina , ne bi bas trebalo siroke narodne mase da raspravljaju o tome jer jednostavno mogu da dodju do pogresnih zakljucaka a da nisu svesni toga. A sigurno 99% su sanse da hoce da zakljuce nesto pogresno. :D

U smislu da zato postoje tajnovite stvari za ljude sa strane u takvim organizacijama.

Poslednja izmena:
Sa simbolima je je jako mnogo toga moguće.
Može bilo ko, što kažeš iz svoje gluposti, jednostavno da precrta neki simbol i postavi ga na neko sasvim bez veze mesto, pa onda armija pametnih da razbija glave šta bi to trebalo da znači, a levat hteo samo da se malo zakiti, onim o čemu tek nešto naslučuje ili češće nema pojma. Ta lična afirmacija, bilo da odaje autora ili ne već sam po sebi degradira simbol. Sećam se jednog lika iz škole koji je na leđa svoje jakne ispisao "AC/DC", onako gotski kako to metalci i danas rade, pa malo ispod "Punk" pa malo ispod "Jack". Kao ni tad tako ni danas ga niko ne zove Džek neko Jask ili Jasa.
Simboli često imaju i svoj život, često nezavisno od namere onih koji ih crtaju. Desi se da neki simbol na nekom mestu nastane iz neke namere bezazlene i bezvezne, a ispostavi se kasnije da je neverovatno precizno, svojom pojavom nekome predskazao neki važan događaj.
Što se Templara tiče, oni su kao red stradali pod udarom papske uredbe i francuskog kralja.
Sve u svoje vreme iliti svaka za vremena, zvuči lepše, ali ponekad mi pok. Minimaks zvuči najlepše ( "Sve ima kraj pa čak i Tup tup", tako mu se zvala emisija)
Ostala je legenda o njihovom blagu i njihovoj velikoj floti, koja je jednostavno, na vreme isplovila iz jedne luke na francuskoj obali i posle nikad više nije viđena.
Da li je ta priča istinita ili ne na kraju nije ni važno.
Zlato i dragocenosti, ako ih je neko i sklonio, sigurno se pobrinuo, da te stvari ostanu i dalje na sigurnom. Od tada je prošlo više od petsto godina i kakva bi korist bila od tog blaga da je ono sve vreme negde ležalo zaključano? Templari su ostali zapamćeni kao preduzimljiv svet. Pre će biti stoga, da je to blago do sada već milionima puta okrenuto kroz svakovrsna ulaganja, naravno ako je uopšte i postojalo.
Ipak važnije je to, što je iza templara ostalo, ne kao materijalni dokaz ovoga ili onga, nego ono što su oni intelektualno i duhovno ostavili celom svetu, pre svega zemlji Evropi i svima koji su došli posle njih.
To je, pre svega prvo pravo ustoličenje gnostičke misli na tlu Evrope, nasuprot tvrdom dogmatskom patrijarhalizmu, koji kako tad tako i danas zna samo da pravi glupe plemenske nacionalizme i da se tako kolje sam sa sobom.
Bez njih dakle teško da bi današnji svet bio i nalik ovom svemu što nas okružuje.

Zna li se zašto su ih kralj i papa ubijali?

Back