dusankovacevicsrbija
Aktivan član
- Poruka
- 1.163
Oni nisu sekta jer ih Vatikan priznaje kao, ne znam tačno, ali recimo kao redovnički red i verovatno imaju uvida u to šta rade, danas ipak postoje komunikacije.
To je zaista kontroverzno. Opus dei je sekta u okviru crkve, pazi sad. To je nekakav red, po meni, ludih vernika koji idu do tih granica da sebe muče i kažnjavaju za grehe koje nisu ni počinili. Čitao sam svedočenja osoba koje su nekako uspele da se iz svega toga iskobeljaju i nije nimalo prijatno. Ljudi nisu smeli da napuste ovo udruženje i zapravo terali su ih da rade ono što rade moderne sekte a znate već šta. To je po meni sekta koju je crkva dozvolila i dala joj ‚‚akreditaciju‚‚ za poslovanje. Šta sve Vatikan krije nikada nećemo saznati. Najbolji primer je vatikanska arhiva u koju gotovo niko osim najvrhovnijih kardinala (i naravno pape) ne može da kroči. U njoj su pohranjeni i dokumenti (veruje se, niko se živ odatle nije vratio, he he) iz Isusovog vremena jer su čuvani na poseban način a današnja tehnologija to proširuje pa se sve čuva u vakuumskim komorama. Blesavo...Navodno oni tvrde da su tu neke tajne koje smeju da se objave tek posle 100 godina (od čega tačno?) da se ne bi ukaljao ugled osobe o kojoj je nešto napisano...Stvarno ludo...