Tegla ajvara skuplja od kile mesa: Cena paprike sve viša, kornišoni poskupeli 40 dinara

Pa realno ja bih uvek birao teglu dobrog ajvara nego kilo random mesa.

Ко уопште "припрема зимницу" у веку кад можеш да купиш све те купусе и паприке и остале глупости на првом ћошку целе године по смешној цени

Jedne godine sam kroz vojvodinu vozio, vido džak sa cenom, stao kupio dva, u vikendici založio vatru i na poklopcu veš mašine ispekao sve. Ogulili i munuli u friz.Te zime se jela salata od pečenih paprika sa malo belog ulja i luka. Posle toga žena samo jaukala kada pomenem isto da uradimo. Mrtav konj jbg.
Uvek bude najlepse tako kad se ne planira.

Inače je meso u srbiji NAJSKUPLJE NA SVETU!

1000008522.jpg

Gledam na facebooku tegla domaceg ajvara 850-900 dinara, negde traze i 1000... a moj stari i nekada dobavljac iz Stalaca trazi 900 din po tegli/online.

To mu dodje kao tegla ajvara Bakina tajna na dalekoj pacifickoj obali u euro prodavnicama, pa razmisljam koliko se proizvodjaci domaceg ajvara u Srbiji ugradjuju, bar 2,5-3 puta na proizvodnu cenu. Jbg, niko nece da polako zaradjuje, svi bi odmah da zarade bar duplu lovu.

Inače je meso u srbiji NAJSKUPLJE NA SVETU!

Pogledajte prilog 1793424

Znas li sta znaci ono "rinfuza" u nazivu?

Uzgred, pisemo o domacem ajvaru, znaci onome sto se formira na slobodnom trzistu a ne onome sto se prodaje u Maksiju/Lidlu/Ideii - tamo ajvar mozes nabaviti i za 300 dinara, nije vazno od cega je pravljen ali se zove ajvar. Kao uostalom i to rinfuzno meso za 3,80 eura..

Ко уопште "припрема зимницу" у веку кад можеш да купиш све те купусе и паприке и остале глупости на првом ћошку целе године по смешној цени
Upravo sam tu rečenicu i sam rekao pre neki dan koleginici kad je pričala da će da sprema "zimnicu". Sad imaš svež paradajz i krastavac i šta sve ne bukvalno cele godine.

Međutim ajvar i ne gledam kao "zimnicu", volim ga kao "side dish" uz neka jela, nevezano za doba godine. A i klinci vole onako kako ja spremam - samo paprika najbolja, i so, ulje i ništa više, i to ne mlevena nego sitno seckana. Taj se pojede jako brzo, kad god ga napravim teško preživi i par nedelja.

Upravo sam tu rečenicu i sam rekao pre neki dan koleginici kad je pričala da će da sprema "zimnicu". Sad imaš svež paradajz i krastavac i šta sve ne bukvalno cele godine.

Međutim ajvar i ne gledam kao "zimnicu", volim ga kao "side dish" uz neka jela, nevezano za doba godine. A i klinci vole onako kako ja spremam - samo paprika najbolja, i so, ulje i ništa više, i to ne mlevena nego sitno seckana. Taj se pojede jako brzo, kad god ga napravim teško preživi i par nedelja.

Да као плезир, не као некакву тобоже мудру обавезу. Иначе лепо купиш свеже чери парадајзиће који нису накркани винобраном и сл, направиш салату, истог дана их поједеш

Да као плезир, не као некакву тобоже мудру обавезу. Иначе лепо купиш свеже чери парадајзиће који нису накркани винобраном и сл, направиш салату, истог дана их поједеш
Pa da 500 din kutija za dvoje, 15.000 din mesečno

Onaj ko ima vremena i svoju njivu pa da iskoristi parcelu kao npr. moji roditelji.
Ja se opet ne bih bavio time, nemam vremena za te zezancije.

Secam se jos pre oko 15+ godina kada je sestra iz Nemacke dosla za deckom, pa se odusevljao pecenoj piletini koju je mama spremala... Stalno je nesto spominjao kako je ukus drugaciji ovo ono...

Valjda je i po nemackim marketima neko sklj meso naspram domaceg pileta ili ljudi ne znaju da spremaju hranu kako treba.
Opet, valjda je covek isao po restoranima... cemu toliko odusevljenje domacoj hrani...

Secam se jos pre oko 15+ godina kada je sestra iz Nemacke dosla za deckom, pa se odusevljao pecenoj piletini koju je mama spremala... Stalno je nesto spominjao kako je ukus drugaciji ovo ono...

Valjda je i po nemackim marketima neko sklj meso naspram domaceg pileta ili ljudi ne znaju da spremaju hranu kako treba.
Opet, valjda je covek isao po restoranima... cemu toliko odusevljenje domacoj hrani...
I sirće je slatko kad je džabe :mrgreen:

Imam prvog komšiju švabu, svaki put gasi ruter kada izlazi iz stana jer troši struju pa ti vidi kakvi su.

Био је љубазан. Наравно да кажеш да је храна перфектна кад те неко позове на вечеру и кува за тебе. "Никад овакве лондонске штангле нисам јео!" и сл

Зарадиш пар милиона евра .. и 'вратиш' се на село

Ми Крала Крунска Принца продала Бела Двора и вратиласе насело

249134_kralj-aleksandar-1000x0_orig.png
Vi sa opsesijama ste mi najjači. :mrgreen:
Ti se boriš protiv monarhizma ne birajući povod, Gruban da iz svega namakne koji glas više za Vučića, Tihi svaku vest proglašava Trećim svetskim ratom... Bole vas brige... :rotf:

Back