Tegla ajvara skuplja od kile mesa: Cena paprike sve viša, kornišoni poskupeli 40 dinara

Da ti javim...
Ebo onog @38imak , kao shit ovo shit ono a nema uniforma za njega koliko jede.

Sa Kopaonika @Тихи jemči za kvalitet a i ja
Ne gledaj cenu - majka

Pogledajte prilog 1793632

@AleksaJ nek jede onaj falsifikat

Ne znam, za ajvar u mom slucaju vazi isto sto i za vino ili paradajz - sto juznije to bolje.
Nesto iska vise sunca jer mu sunce daruje vise slatkoce, dubine, punoce itd...kada mi kazu divno austrijsko vino ili krasan holandski paradajz smrkne mi se, za moj ukus to je sve nakiselo.

Na nasem trzistu, po slicnoj ili istoj ceni, makedonski ajvari su najbolji. Prodajete ih i vi, a prodaju se i u inostranstvu.
Cak i oni ljuti nisu otrov ljuti.

https://www.makedonske-delicije.com...-Ad_FqoCtP3CPTvl4HoMSLI7ZYwVFfBHQKft-3eK_56ZV

stanje u sumadijskim selima sa sns politikom njegovog unistavanja sto su nastavili jos gore nego zuti je katastrofalno....svi mladji iz sela rade po nekim firmama u prvom vecem mestu, goveda i jagnjad su samo ako se imaju unuci, za pola stvari se mora ici u prvo vece mesto na karti jer cak i po varosicama nema vise ni lekara a apotekama da ne pricam...znaci, svi hrle u grad.

domacinske kuce imaju svega, ali nikako u meri koji su bile snabdevene pre 30 godina... danas je to mislena imenica.
Udavićeš se u vlastitim gomnima... Srbija je pojam za tvoju pederaciju.

Uh, nije lako, ajvar trazi umece i uslove.

U mom slucaju pokusaj pravljenja ajvara se zavrsio rasulom u kuhinji i vidanjem opekotina.

Kada sam dosla nisam shvatala da su price o tradiciji mahom pola Sarcu dajem pa sam po preporuci dovukla i cusnula paprike u rernu, spremila ledenu vodu za lakse ljustenje, medjutim, za kolicinu od par kila mi je bilo potrebno ledeno bure a ne ledena cinija!

Elem, izasla prva tura paprika, nesto u vodu potopila, nesto vode isprskala po podu, uzela da ljustim i pocela da gorim!
Paprike su bile ljute jer se nisam setila da pitam na pijaci da li su paprike ljute, nisam znala ni da postoji opcija da mesnate paprike budu ljute.

Ali imam vec nered, drugu turu u rerni, cepam onu koru, peku li peku dlanovi, tesim se da cu izdrzati pa kada je to zabolelo u crvenim pecatima, shvatila sam zasto u paklu peku ljude, bacim ono da operem ruke sapun ih nadrazi, da namazem kremu ona ih podljuti te sam na kraju balade potapala ruke u hladan jogurt.

Mislila sam da je neka hemija bila u tim paprikama, ali kada sam kazala baki ona je bila iznenadjena "zar ti, sinko, ne znas da oljustis papriku?".
Znam kako ste me ucili, eto kako znam, nikako!

Sada ne znam ko ce spremati ajvar, ali znam ko ga ni blesav ne bi spremao:).
Ajvar trazi dvoriste, vecu plotnu, nepodvaljivog proizvodjaca, pomenuto ledeno bure i jos jedan par sapa za druzenje i pomoc!
Bez toga - piljara i novcanik:).
Nasmejala si me ..
Ja sama nikad nisam ni pokusala, uvek sam bila neko levo smetalo po kuhinji :lol:
Ajvar se nekada kod nas pravio bas tako, u dvoristvu, paprike su se pekle na smederevcu, sporet na drva...
Moja baba, tetka, majka, mozda sestra i ja ponekad, kad me nisu okupirale neke decacke igre i vragolije koje su mi uvek bile draze od kuvanja :D.
Danas, ajvar kupujemo, i majka i ja.
Tete i babe odavno nema..

Ne znam, za ajvar u mom slucaju vazi isto sto i za vino ili paradajz - sto juznije to bolje.
Nesto iska vise sunca jer mu sunce daruje vise slatkoce, dubine, punoce itd...kada mi kazu divno austrijsko vino ili krasan holandski paradajz smrkne mi se, za moj ukus to je sve nakiselo.

Na nasem trzistu, po slicnoj ili istoj ceni, makedonski ajvari su najbolji. Prodajete ih i vi, a prodaju se i u inostranstvu.
Cak i oni ljuti nisu otrov ljuti.

https://www.makedonske-delicije.com...-Ad_FqoCtP3CPTvl4HoMSLI7ZYwVFfBHQKft-3eK_56ZV
ne mora čak u S.Makedoniju ili Crnu Goru

Evo fantazije sa juga Srbije, vinarija "sestre Aleksić"

1759511170165.jpeg

Ok, ovo je belo vino, tamjanika, ali kakva...
Vinski program im je mali ali bez greške

Sad ću te prijavim policiji za opijanje tašte sa predumišljajem :rtfm:

onomad kad je bio zeni rodjendan natocio sam joj onako domacinski casu vina , ponudim je ja posle jos jednu ona nece ni da cuje

A tast se samo smeje, nesto voli kad mu opijem zenu pa posle odu kuci ...

@bird again

Kaže "u Beogradu 2M ljudi i malo jače"
Od toga sebične nabiguzice 99.9%
Nisu u Beogradu zbog kulture već zbog para.
Pa onda, kad se uzimaju...dave sa onim fotkama iz crkve...
Eve kum eve jetrva eve zaova eve sestričina eve striko...
Kao oni su ti sad ne pitaj...
A kad im ponestane para ili naidje period kad treba malo da se stisnu e tad crkvu ne obaveštavaju niti dave sa fotkama advokata.
Kad bi se uporedile opštinarske i crkvene knjige videli bi o kakvim nabiguzicama je reč

Uh, nije lako, ajvar trazi umece i uslove.

U mom slucaju pokusaj pravljenja ajvara se zavrsio rasulom u kuhinji i vidanjem opekotina.

Kada sam dosla nisam shvatala da su price o tradiciji mahom pola Sarcu dajem pa sam po preporuci dovukla i cusnula paprike u rernu, spremila ledenu vodu za lakse ljustenje, medjutim, za kolicinu od par kila mi je bilo potrebno ledeno bure a ne ledena cinija!

Elem, izasla prva tura paprika, nesto u vodu potopila, nesto vode isprskala po podu, uzela da ljustim i pocela da gorim!
Paprike su bile ljute jer se nisam setila da pitam na pijaci da li su paprike ljute, nisam znala ni da postoji opcija da mesnate paprike budu ljute.

Ali imam vec nered, drugu turu u rerni, cepam onu koru, peku li peku dlanovi, tesim se da cu izdrzati pa kada je to zabolelo u crvenim pecatima, shvatila sam zasto u paklu peku ljude, bacim ono da operem ruke sapun ih nadrazi, da namazem kremu ona ih podljuti te sam na kraju balade potapala ruke u hladan jogurt.

Mislila sam da je neka hemija bila u tim paprikama, ali kada sam kazala baki ona je bila iznenadjena "zar ti, sinko, ne znas da oljustis papriku?".
Znam kako ste me ucili, eto kako znam, nikako!

Sada ne znam ko ce spremati ajvar, ali znam ko ga ni blesav ne bi spremao:).
Ajvar trazi dvoriste, vecu plotnu, nepodvaljivog proizvodjaca, pomenuto ledeno bure i jos jedan par sapa za druzenje i pomoc!
Bez toga - piljara i novcanik:).
Uzmes dva tipa rukavica.

Jedne one 'hirurske' sto ima da se kupe u apoteci.

Druge one za ciscenje WC-a, gumene debele.

Prvo ove hirurske, pa preko njih ove deblje gumene.

Posle jedne ture, bacis u djubre rukavice, ne mogu da se koriste vise puta (Ne pitaj me kako znam).

Ja tako sa papricicama.

Bukvalno je kao operacija.

@bird again

Kaže "u Beogradu 2M ljudi i malo jače"
Od toga sebične nabiguzice 99.9%
Nisu u Beogradu zbog kulture već zbog para.
Pa onda, kad se uzimaju...dave sa onim fotkama iz crkve...
Eve kum eve jetrva eve zaova eve sestričina eve striko...
Kao oni su ti sad ne pitaj...
A kad im ponestane para ili naidje period kad treba malo da se stisnu e tad crkvu ne obaveštavaju niti dave sa fotkama advokata.
Kad bi se uporedile opštinarske i crkvene knjige videli bi o kakvim nabiguzicama je reč
Vrlo inspirativan izraz :lol:

Back