Tasosovci! Hotel PAHIS u Pefkariju je kakav? Higijena? Plaza? Okruzenje? Za decu? POMAGAJTE, treba da uplatim!
Jelika,
dakle ako je reč o hotelu Pahis, on se ne nalazi u Pefkariju, već na Pahis Beach-u, na 6km od Limenasa i 1-2km od Rahonija. Da, radi ga pomenuta agencija, a možda si se zbunila jer ta agencija uglavnom drži jug ostrva i Pefkari.
Ako ti nešto znači moj savet - bio sam prošle godine na Tasosu i obišao ga uzduž i popreko. I prošle i ove godine sam proveo dane i dane prebirajući ponude naših agencija. I na kraju se odlučio baš za Pahis jer se nalazi na, za mene najlepšoj i najudobnijoj plaži na ostrvu i jer ima najbolji odnos cena - kvalitet (bar mi se tako čini jer ga još nisam video iznutra).
Dakle, od hotela možda ima samo H

Dakle, bungalovi su zaista skromni ali ne znam šta bi mi više trebalo. Čisti jesu, svuda između bungalova su masline i ruže pa sve deluje vrlo ljupko. U samim sobama kako sam čuo nema TV-a (i ne treba mi) a nema ni šporeta niti rešoa (ni to mi nije problem, poneću rešo sa 1 ringlom za kafu, podgrevanje mleka detetu, barenje viršli ili kuvanje supe iz kesice - više mi i ne treba jer je uplaćen polu pansion). Ono što je važno, u sobama ima frižider. Takođe, nema klima uređaja (za koji moje iskustvo kaže da takođe nije potreban)
Plaža je sjajna. Pesak, dugačak plićak, čisto more. Ima dovoljno prirodne hladovine od borova na samoj plaži da suncobrani i nisu potrebni. Prošle godine sam bio u špicu sezone i nikad nije bilo gužve (u ostalom kao ni na ostalim plažama Tasosa, sem Potosa i Alikija u pojedinim delovima dana).
Moj savet je da vredi pokušati, naročito za tu cenu koja se navodi.
Ali ne bez auta ili ideje da se tamo iznajmi na par dana. Jednostavno ćete biti potpuno odsečeni od sveta. Sa autom nije problem skočiti kilometar dva do Rahonija u neku nabavkicu ili do Limenasa koji je već mestašce koje može zadovoljiti većinu potreba prosečnog turiste.
Mislim da bi za decu bio izuzetan izbor. Pogotovo što je ekipa koja bira takav smeštaj uglavnom slična - porodice sa decom. Pa se stvori familijarna atmosfera, klinci jurcaju po plaži ceo dan, bez opasnosti da izgore jer ih čuvaju borovi. Uveče isto mogu da tabanaju po plaži i da se izigraju do iznemoglosti. Za to vreme matorci kibiciju tuđe žene a žene idu plažom u najboljim kostimima, uvlačeći stomake, znajući da ih ovi gledaju. Uvek mi je bio problem sa detetom kad dođe ono podne i jako sunce gde ga skloniti. U sobi kuka kako mu je dosadno...
Ovako nema gde da pobegne, maksimalno je zaštićeno i na oku, malo i da se mi roditelji odmorimo.