TASOS - u reči i slici

Hvala svima za fotke i sadrzaj za Skalu Sotiros . Uplatili smo aranzman od 8 jula u "Perli" za 15 noci u kesu 450 evra sto i nije mnogo. nteresuje me samo auto gas (procitao sam na forumu da ga ima u Kavali) Da li je to istina ?

Nisam siguran da ga ima u Kavali, ali ga ima u Solunu na jednom mestu.

Ali, ti ne treba da ideš do Kavale, odnosno Keramotija, da bi prešao na ostrvo jer ti je najbliža i najbolja ferry linija Nea Peramos - Prinos. Nešto je skuplje nego najjeftinijom linijom Keramoti - Limenas, ali je i skoro 80km bliže za one koji idu u taj deo ostrva gde i ti (kad sabereš sva skraćenja) pa je to bolje. Jedino što tu trajekti ne idu po ceo dan na svakih 1/2 sata već ima 2-3 pre podne i 2-3 popodne. Vreme polaska trajekata ćemo znati oko 01. jula jer tada izlazi red vožnje za period juli - avgust, pa ćeš tu info dobiti ovde.

Poslednja izmena od moderatora:
ja ove godine prvi put putujem u grcku,tasos,limenas,idem preko argo-tursa,u apartmane,tj studije u vilama,deluje vrlo povoljno,tipa oko 400 eu za 2 osobe+prevoz,ako imate iskustva,zamolila bih da podelite sa mnom,posto prvi put idem,i nemam predstavu kako to moze da izgleda

Pozdrav clanovima foruma! :D
Evo mi smo prvi put ovde. Zanima nas Tasos u septembru posto je to najranije kada bi mogli da ga posetimo. Kakve su temperature, je li bio neko u septembru?
Izvinjavamo se ako je neko vec pomenuo ovo, ali tema se bas oduzila, a nismo bas umeli da se snadjemo sa pretragom :confused:.

Pozdrav clanovima foruma! :D
Evo mi smo prvi put ovde. Zanima nas Tasos u septembru posto je to najranije kada bi mogli da ga posetimo. Kakve su temperature, je li bio neko u septembru?
Izvinjavamo se ako je neko vec pomenuo ovo, ali tema se bas oduzila, a nismo bas umeli da se snadjemo sa pretragom :confused:.

Zdravo Marijeta&Cedo, možda ja mogu da vam pomognem. Naime, prošle godine sam bila na Thassosu od 03 do 18 septembra. Vreme je bilo kao izmišljeno, dnevne temperature nisu prelazile 30 stepeni, more je bilo izuzetno toplo jedino su večeri bile svežije. Toplo vam preporučujem da za večernje izlaske ili šetnju ponesete malo topliju garderobu u vidu farki, duksa i džemperčića jer devojke na letnje haljine u septembru uveče mogu da zaborave. Sve u svemu ja sam izuzetno zadovoljna klimom u devetom mesecu na Thassosu tako da ove godine idem od 10 do 25.:p.
Ako vas još nešto interesuje...pitajte!

Tu nema nikakvih problema, jedino što mora da ima slika deteta koje je starije od 5 godina. Moja ćera je upisana u moj pasoš već 4 godine i nismo imale nikad nikakav problem.
Deci (maloletna) koja imaju svoj pasoš, on važi dve godine. Možda te to zbunjuje:))
To ne važi za decu koja su upisana u tvoj pasoš i koja mogu biti upisana, čini mi se, do svoje 14.-te godine.

Tu nema nikakvih problema, jedino što mora da ima slika deteta koje je starije od 5 godina. Moja ćera je upisana u moj pasoš već 4 godine i nismo imale nikad nikakav problem.
Deci (maloletna) koja imaju svoj pasoš, on važi dve godine. Možda te to zbunjuje:))
To ne važi za decu koja su upisana u tvoj pasoš i koja mogu biti upisana, čini mi se, do svoje 14.-te godine.

Hvala za odgovor nadam se da je tako.

Back